Kaktusy i sukulenty ANETY
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nic się nie stało , nie musisz przepraszacBebeszek pisze:ANETA pisze:Możesz , mam ich dośc dużo
Anetko, przepraszam, ale już nieaktualne, osoba, z którą się wymieniam na wiosnę, napisała, że dośle mi koralików razem z innymi roślinkami. Przepraszam jeszcze raz
Dobrze , zapisałam sobievolumineux pisze:Za to ja będę bardzo chętny.
I ja witam , Aniu coś mi tam kwitnie , ale nie wiele Nie mam warunków , aby mogły przejśc okres spoczynku , moje kaktusy stoją na parapetach , a w zimie wiadomo grzeją grzejniki i za ciepło jest dla nich . Dlatego też , wiem , że nie powinnam tego robic , ale raz na miesiąc niewielką ilością wody je podlewam .Anna11 pisze:Witaj!
Kaktusiki są niesamiwite :P :P Anetko napisz czy Ci kwitną?
Pozdrawiam :P
Mam tylko jedno okno słoneczne , pozostałe okna to strona wschodnia i północno- zachodnia . W zimie jakoś sobie radzą , ale wiosną te największe wystawiam do ogrodu , bo jak wspomniałam wcześniej , mam tylko jedno okno w pełni nasłonecznione , a na nim niestety , ale wszystkich nie pomieszczę W tym roku planuję zrobic niewielki tunel foliowy , zobaczymy może mi się uda
Aniu powinnam gdzieś miec kilka fotek , jak je znajdę to wkleję . A dzisiaj kolejne fotki
Stenocereus pruinosus
Cereus peruvianus f. monstrosa ........ i ..............Mammillaria polythele v. nudum
Euphorbia lactea f. cristata ........ i ........... Notocactus magnificus
Euphorbia trigona 'Red form'
Aloe vera
Mammillaria matudae
Chamacereus................... i........................ Rhypsalis
Stenocereus pruinosus
Cereus peruvianus f. monstrosa ........ i ..............Mammillaria polythele v. nudum
Euphorbia lactea f. cristata ........ i ........... Notocactus magnificus
Euphorbia trigona 'Red form'
Aloe vera
Mammillaria matudae
Chamacereus................... i........................ Rhypsalis
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładna kolekcja Anetko. Bardzo szkoda, że nie możesz im stworzyć takiego zimowania jak byś chciała. No cóż mówi się trudno, pomimo tego i tak ładnie Ci rosną
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"