Kochani
Marysiu widzę,że Ty też w Piwoniach zakochana skoro powiększasz ich kolekcję
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
ja na ich punkcie mam fioła, a z drugiej strony chyba na punkcie każdego kwiatka
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
z tych co wymieniłaś mam tylko Sorbet,więc jestem ciekawa tych pozostałych, mam nadzieję że pokażą kwiaty
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
a jak nie w tym roku to w następnym. Ja tez wczoraj chodziłam po ogrodzie i wypatrywałam już tych kłów, nie wszystkie widać niektóre pochowane pod liśćmi co na rabatkach zalegają. Pozdrawiam
Mariuszu szkoda,że nie powtarzają jak np;róże oj były by doskonałe
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
ale kwitną tylko raz i tym się zadowólmy, mają różne pory bo zaczynają od maja i kwitną do lipca, bo w tamtym roku Władysława kwitła właśnie do tego miesiąca
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam
Natalko jak by co to daj znać, po kwitnieniu w lipcu będę rozsadzać
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Dziś jeszcze parę Piwoniowych obrazków z minionego sezonu będzie, a później róże i inne pięknie nam kwitnące.Pozdrawiam
Jadziu każdej Piwonii szkoda, bo każda ma piękny kwiat, może podzielisz się z kimś swoją Duchesse, jeśli wymaga dzielenia
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
ja jeszcze muszę podzielić Alexander Fleming, bo też rozrośnięta i wydaje mi się że nie kwitła w tamtym roku już tak pięknie, jak we wcześniejsze lata, a jakoś zapomniałam o niej w tamte wakacje, żeby ją podzielić. Jadziu zaglądałam do moich patyczkowych róż jak na razie mają się dobrze, zobaczymy dalej jak będzie czy mi się uda to moje sadzonkowanie
![yess ;:173](./images/smiles/rolleyes.gif)
Pozdrawiam
Piwoniowych obrazków ciąg dalszy:
Coral Charm piękna, uwielbiam jej duże kwiaty, niestety opady śniegu w tamtym roku w maju złamały dwie piękne łodygi
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
i kwitła mniej obficie, mam nadzieję że w tym roku nie będzie takich anomalii, albo trzeba ją zabezpieczyć od razu podpórkami w razie wu.
Władysława
Sorbet
Alexander Fleming
Kansas
Ewelina ![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
duże piękne kwiaty, pręciki w środku cudowne, warta posiadania
Krystyna młódka, kwitła jednym kwiatem
Następne w kolejności stoją Róże, królowe ogrodów;zaczynająca pokaz jako jedna z pierwszych u mnie, zauroczyłam się w niej w wątku u
Jadzi Jakuch, i postanowiłam ją u siebie zasadzić, pierwszą wsadziłam w 2017, a drugą ubiegłej jesieni, nie choruje, u mnie róże nie mają lekko i trochę dłużej muszę poczekać na ich rozrośnięcie,ona podbiła serca moim domownikom,kolor niesamowity, szkoda że skromniej powtarza, ale jest urocza
Souvenir du Dr. Jamain
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)