Aniu moje stoją przy kuchennym oknie które często jest otwierane nawet zimą - innym roślinom mogłoby to zaszkodzić, ale grudniki lubią takie warunki

Nie masz może takiego okna?
Henryku dziękuję w imieniu roślinki
Dzisiaj mieszanka zdjęć różnych, robionych w ciągu kilku dni. Na początek storczyki w porannym świetle:
Kolejne cebule wypuszczają pąki:
Zakwitło hippeastrum które moja ciocia przyniosła z pracy - za pierwszym razem byłam mocno zawiedziona, kwiaty są bardzo podobne do innych cebul, ale dużo mniejsze. Liczyłam na czerwone, jednak już się przyzwyczaiłam do tych malutkich kwiatuszków:
Grudniki nadal kwitną, ale mają po 2-3 kwiatki na raz:
hoja metallica już produkuje nowe pąki - z roku na rok jest coraz silniejsza, za kilka lat chyba będzie kwitła bez przerwy
Tego storczyka jeszcze nie pokazywałam, nie byłam pewna czy przeżyje. Dostałam go jako prezent, ale osoba która go kupiła nie zauważyła że był mocno przelany. Stracił większość korzeni i część liści, te które zostały są pomarszczone. Ale zauważyłam że listki mu trochę urosły, teraz stanęły co jest sygnałem że zaczęły rosnąć korzenie. A do tego wypuścił keiki

Na początku bałam się że maluch będzie za dużym obciążeniem, ale obie roślinki mają się coraz lepiej, więc jestem dobrej myśli
Na koniec parapetowe impresje, czyli nolina i młody pęd hoi wayetti: