Malina jesienna - opryski i nawożenie

Drzewa owocowe
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Malina jesienna - opryski i nawożenie

Post »

Jesteś pewna, ze to malina? A może jeżyna?
Malina jesienna, która owocuje na pędach jednorocznych nie ma tak długich (wysokich) pędów. Ale jedno jest pewne, tak jak radzi Luck, wytnij przy ziemi wszystkie pędy, na których są zaschnięte owoce. Zostaw ładne i zdrowe, i obserwuj. Może to jest jakaś dwuletnia.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
ruda147
50p
50p
Od: 19 lut 2010, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gienia1230 pisze:Jesteś pewna, ze to malina? A może jeżyna?
Malina jesienna, która owocuje na pędach jednorocznych nie ma tak długich (wysokich) pędów. Ale jedno jest pewne, tak jak radzi Luck, wytnij przy ziemi wszystkie pędy, na których są zaschnięte owoce. Zostaw ładne i zdrowe, i obserwuj. Może to jest jakaś dwuletnia.
jstem pewna bo była obsypana owocami jeszcze w listopadzie zajadalismy malinki,musze cyknac fote gdzies mam zdjecia tej malinki musze poszukac i wstawie.
Awatar użytkownika
ruda147
50p
50p

Post »

ruda147 pisze:
gienia1230 pisze:Jesteś pewna, ze to malina? A może jeżyna?
tak to malina,znalazłam kilka zdjec te z owocami jest z wrzesnia,bardzo sie rozkrzewia malina,i puszcza bardzo długie pedy ktore maja duzo owocow. znalazłam kartke od tej maliny :) dojrzewa od sierpnia do pazdziernika wiec zaraz ja utne tylko jak nisko?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaa, to Heritage. Ta odmiana nie jest zalecana do uprawy w Polsce, daje najniższy plon w stosunku do innych odmian jesiennych ( np. Polana czy Polesie) i ma małe owoce. To dlatego jej nie skojarzyłam. :D
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
ruda147
50p
50p

Post »

gienia1230 pisze:Aaaa, to Heritage. Ta odmiana nie jest zalecana do uprawy w Polsce, daje najniższy plon w stosunku do innych odmian jesiennych ( np. Polana czy Polesie) i ma małe owoce. To dlatego jej nie skojarzyłam. :D
nie mieszkam w Polsce,mieszkam w Niemczech musze tu poszukac innej odmiany te co wymieniłaś,na brak owocow nie narzekam z tej Heritage,tylko czy moge ja teraz przyciac nisko?
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Teraz albo za pare dni, byle przed ruszeniem wegetacji, łodygi po owocowaniu wycina się przy ziemi, nie zostawia się kikutów .
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
ruda147
50p
50p

Post »

gienia1230 pisze:Tak, Teraz albo za pare dni, byle przed ruszeniem wegetacji, łodygi po owocowaniu wycina się przy ziemi, nie zostawia się kikutów .
Dziekuje bardzo za informacje.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”