Treissi na zielono cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

z moich czterech zakupionych prymulek kwitnie jeszcze jedna ,taka niebieskawo-fioletowa ,ale reszta cały czas wypuszcza listki i mam nadzieję ,że doczekają do wiosny i wsadzę do ogródka na rozmnożenie :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniu, strasznie dawno mnie na forum nie było, moja choroba się przeciągała, wyleczyć się nie mogłam, potem zaczęliśmy remont więc było inne zajęcie. Nadal czekam na hibki kwitnące, nie może ich zabraknąć u Ciebie!
Czekam też cierpliwie na prymulki :)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aguś ja też mam nadzieję, że prymulki przeżyją do wiosny i wystawię je na dworek. W ogródku mam fioletowe. Prawie mi wyginęły, ale w tym roku wsadziłam je w doniczkę i pięknie się rozrosły. Na zimę chciałam je wstawić do piwnicy, ale korzenie im wrosły w ziemię i zostały w ogródku. Mam nadzieję, że nie przemarzną :?

Kasiu ciesze się, że już wyzdrowiałaś i wróciłaś do nas :) Hibcie będą, ale nie wiem kiedy. Teraz mam egzaminy, więc niemam kiedy ich pokazać :roll: A muszę trochę poszperać za fotkami. Chodź teraz kwitną akurat wszystkie trzy kolorki :D

A tutaj prymulki :)

Obrazek
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Witaj Moniczko :D Ja to kurde mam zapłon :lol: Już 6 stron nowego wątku a ja jeszcze nie zajrzałam :oops: Kochana Ty w nowym roku nowy image widzę wprowadziłaś :D Śliczne nie tylko kwiatuchy ale jaka oprawa graficzna ehhh masz zdolności kobietko :lol: :lol:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Piękne prymulki! Ucz się do egzaminów, zdjęcia poczekają :)Ja dziś byłam w lidlu po zakupy i były piękne bromelie przecenione na 14,99 a tyle kasy nie miałam :( Na domiar złego mój już w drodze do domu jak zaczęłam się żalić spytał mnie dlaczego sobie nie wzięłam miałabym na urodziny, on by zapłacił. A w sklepie pytał po co ci znów kwiatek jak oglądałam! Ehh te chłopaki.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agii dziękuję za komplementy :)

Kasiu no to zazdroszczę u mnie bromelie były po 25 zł. Strasznie mnie kusiły, ale bałam się wydać tyle kasy, bo zimno. Mogłyby być przemrożone i tylko bym się wściekała na siebie, że wzięłam :( A co do prezentu to myślę, że do jutra jeszcze będą w Twoim sklepie i M. może Ci kupić. Za 15 zł warto zaryzykować :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Po tym zdjęciu jestem już całkiem przekonany, że będę moje roslinki wycierał i mył :) Piękne masz te rośliny.
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Moniu chyba będę zmuszona :D spać nie będę mogła takie ładne były! jak jutro nie będzie to załamka :?
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolu ja najczęściej przy podlewaniu przecieram kilka roślinek, najbardziej zakurzonych :) Wtedy nie trzeba na to poświęcać dużo czasu. Bo jakbym chciała wszystkie naraz myć to bym musiała chyba cały dzień stracić :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozsądna z Ciebie kobieta ,że nie kupiłaś Bromelii. Tez się zastanawiałam jak brałam fiołka czy aby nie zmarzł. Byłam w biedronie jak wystawiali kwiatuchy te po 19,90 . Kusiło mnie bardzo . Wczoraj byłam i to co zobaczyłam ,to dziękowałam Najwyższemu, że się wtedy powstrzymałam . Rośliny dosłownie czarne. Zimno dało im się we znaki. Nie wiem jak w waszych biedronkach ale w mojej to nigdy na przeceny nie można liczyć. Stały jeszcze niedobitki sensevierki , zmarnowane ledwo żywe ale cena jak za zdrowe okazy. :?
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

w moim lidlu roślinki były bardzo ładne i zdrowe, od kiedy one tam stoją? to mi teraz dałaś do myślenia. W sumie nie pierwsza moja roślina z lidla by to była i wszystkie zawsze mi się dobrze trzymały. Pooglądam je uważnie nim się zdecyduję. Dziękuję za ostrzeżenie Agii
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agii powstrzymałam się, ale jak pomyślę to mnie szlak trafia, bo strasznie mi się podobają bromelie i tislandie :roll: U mnie były jeszcze paprotki, fiołki, gerbery, cyklameny i prymulki. Na pocieszenie wzięłam prymulki, bo niedrogie to nawet jakby nie przeżyły to nie będzie żal. A poza tym to raczej wytrzymałe roślinki, bo moje zawsze zimowały w ogródku i nic im nie było. Kusiły mnie też fiołeczki, ale podobnie jak cyklameny były strasznie zniszczone. Żałuję tylko, że nie przywłaszczyłam sobie listeczków.

Kwiaty biedronkowe, o których mówisz kusiły też mnie. Dlatego nawet nie szłam do biedronki, bo wiem, że bym nie wytrzymała i kupiła fatsję. Wczoraj jak była stała jeszcze jedna dracena, ale powiem Ci, że wyglądała dobrze. Nie miała żadnych uszkodzeń. I oczywiście teraz troszkę żałuję, że nie kupiłam, bo wygląda na to, że roślinki były zdrowe :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To widocznie rośliny przywiezione do twojej Biedrony miały więcej szczęścia z transportem. U nas pełno tego ale chętnych już teraz nie ma. Nie dziwię się wygladają tragicznie. :?
Katrina26 nie wiem od kiedy stoją rośliny w Lidlu ale w Biedronie były w ofercie od zeszłego czwartku a wystawione były u nas już w poniedziałek o ile dobrze pamiętam :wink:Wszelkie uszkodzenia, przemrożenia po kilku dniach raczej wychodzą. :?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”