Moje storczyki - galeria Eweliny
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To dobrze ,że egzotyczne piękności mogą nam troszkę uprzyjemnić nieprzyjazną zimę...
Przyznam,że mimo różnorodności barw i odcieni Phalaenopsisów najbardziej podobają mi się białe. Coś w nich jest - są niezwykłe, eleganckie, wręcz wytworne. Mam ich kilka - to odmiany różniące się wielkością kwiatów , kształtem płatków ,a także wybarwieniem warżki.
Przyznam,że mimo różnorodności barw i odcieni Phalaenopsisów najbardziej podobają mi się białe. Coś w nich jest - są niezwykłe, eleganckie, wręcz wytworne. Mam ich kilka - to odmiany różniące się wielkością kwiatów , kształtem płatków ,a także wybarwieniem warżki.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
mnie się podobają wszystkie
polowałam na zupełnie białego storczyka to trafiały się tylko różowe, kupiłam wtedy zupełnie białe dendrobium
teraz poluję na białego falka z ciemną bordową ważką.
polowałam na zupełnie białego storczyka to trafiały się tylko różowe, kupiłam wtedy zupełnie białe dendrobium
teraz poluję na białego falka z ciemną bordową ważką.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale piękności!
a biały falek z ciemnoróżową warżką i czterema pędami obsypanymi kwieciem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8cb29.html - po prostu cudeńko
a biały falek z ciemnoróżową warżką i czterema pędami obsypanymi kwieciem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8cb29.html - po prostu cudeńko
Edyta
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Duży wybór osłonek do storczyków ( czyli takich z wewnętrzną " półką", by nadmiar wody nie stykał się z korzeniami) jest w Centrum Ogrodniczym "Jucca" w Tarnowie Podgórnym pod Poznaniem www.jucca.com.pl
Tam zaopatruję się często i w rośliny , też storczyki , i w stosowne dla nich doniczki / osłonki. Dostawy roślin w każdy czwartek.