Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego

Post »

To świetne, tak trzymać ;:333 oby tylko pogoda pozwoliła na dalsze prace ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O proszę, jak praca wre. ;:138 I pierwsze warzywne plony już niedługo będą.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

SEBA ta pergola metalowa mnie interesuje,sam robiłeś czy kupiłeś?
Fajny kawałek ziemi odzyskałeś.Co tam będzie?
Nie łapię,ta biało zielona to nie Twoja altana?
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkie metalowe pergole które mam na działce są kupione, zazwyczaj na allegro. Na odzyskanym kawałku ziemi będą podwyższone grządki warzywne. Altanka biało zielona jest moja tylko dla mnie to jest po prostu domek :;230 Mówiąc altanka mam na myśli taka drewniana jako zadaszenie tarasu ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jak fajnie, sporo zrobione ;:215 , no a sałata już spora, na pewno niedługo będziesz się nią zajadał ;:215
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Dzięki za odpowiedż.Widziałam podobne w internecie,ale się zastanawiam czy wytrzyma ciężar moich dwóch róż.Będę musiała do nich zadzwonić.Dla Ciebie domek ja swoją nazywam altanka.Domek to dla mnie domek murowany.Fajną ,dużą szklarnię masz.Podoba m się.Warzywa można sadzić wcześniej niż pod folią.
Awatar użytkownika
paradas
100p
100p
Od: 2 paź 2018, o 12:58

Post »

Dzięki za identyfikacje cebulowego.
Właśnie o łuk pytałem, nie chce powtórki z tanim łukiem. Będę szukał.
Gdzie kupiłeś nadstadki (?) paletowe?
Podziwiam za zapał i pracę włożoną w ogród, mi się po pracy nic nie chce :oops:
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Damian Tak, to nadstawki paletowe. Przeszukałem z pół internetu w ich poszukiwaniu ale ceny wysyłki były ogromne. Jeden pan w końcu mi podpowiedział żeby poszukać w google skupu palet w moim mieście i tam popytać. I oczywiście to był strzał w 10. Mieli dostępne od ręki duże ilości za 20zł za sztukę.
Wczoraj pierwszy zacząłem urlop więc dzisiaj zabrałem sie do pracy ;:224 Pogoda sprzyjała bardzo. Był piękny, ciepły(ok 12 stopni) i słoneczny dzień. W takie dni w człowieka wstępuje nowa energia i chęci do działania ! :tan
Udało się podciąć świerki, pomalować skrzynie, wykopać większość korzeni(a tych których się nie dało wykopać to udało się na tyle nisko ściąć żeby było można zasypać ziemią i nic nie wystaje ponad nią) Dodatkowo przyjechała dzisiaj moja nowa altana jednak na złożenie jeszcze trochę musi poczekać. Niestety ale miejsce w którym ma stanąć obecnie jest zawalone stosem gałęzi, korzeni i czeka na względne wyrównanie terenu.
Aktualnie mam wrażenie że moja działka zmieniła się w istne pobojowisko i w sumie po skończonej pracy tak usiadłem, popatrzyłem, przeraziłem się i mało brakowało a bym się rozpłakał. Wszytko wygląda wręcz tragicznie a jeszcze nie wiem kiedy uda się usunąć te wszystkie gałęzie... Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że to wszystko jest chwilowe ale mimo wszystko jestem przerażony ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiem szczerze że mam chwilowy kryzys i zastanawiam się czy taki duży "remot" był dobrym pomysłem, ale cóż. Teraz już nie zatrzymam rozpędzonej machiny i trzeba to doprowadzić do końca. Wtedy podejrzewam że będę zadowolony z efektu ! :;230 ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Jak chcesz zobaczyć pobojowisko to spójrz na moje dodatkowe 10 arów szczęście bez trawnika ( bo nie zdążyliśmy posiać ) i moje dwa rozpędzone sierściuchy, które cudownie mi to błotko roznoszą z miejsca a miejsce ;:306 . Uwierz mi wolałabym oglądać stosy gałęzi i korzeni niż gołą błotną breję, która trawnikiem stanie się dopiero za jakiś czas ;:306 . U Ciebie praca wre , efekty widać i tylko się cieszyć. Dobrze mieć plany, pomysły i z przytupem rozpoczynać nowy sezon. Pozdrawiam i pogody do pracy życzę :wit .
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Na Twoje "pobojowisko" zaglądam regularnie i ja z kolei wolałbym chyba nie mieć trawnika i móc dalej z resztą działać niż być w takim stanie zawieszenia jak teraz ;:224 Ale to chyba jest trochę na odwrót jak z tym powiedzeniem że cudze chwalicie a swego nie znacie tylko tu bardziej pasuje "Na swoje narzekacie, cudzego nie znacie" :;230
No cóż, trzeba się uzbroić w cierpliwość ;:224
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Znam to uczucie, patrzysz na działkę i wszystkiego się odechciewa ;:131 Ale jak się chce zrobić porządek, to najpierw trzeba zrobić większy bałagan - to bardzo prawdziwe i tego należy się trzymać ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Natalio masz rację w 100% i doskonale sobie zdaję z tego sprawę.
Dzisiaj pogoda niestety nie za bardzo sprzyjająca pracom w ogrodzie więc na poprawę humoru wybrałem się na zakupy i postanowiłem trochę posprzątać jeszcze w szklarni. Przy okazji wysiałem pierwsze kwiaty na rozsadę. Stoją aktualnie w domu i jak tylko wykiełkują powędrują do szklarni żeby budować swój system korzeniowy. Jutro przygotuję też groszki pachnące do sadzenia ;:224
Podczas porządków w szklarni sprawdziłem jak ma się moja wysadzona sałata i stwierdzam że odkąd jest już wysadzona w stałe miejsce to ładnie się zaczerwieniła już. Widziałem też że szykuje się do wypuszczenia pierwszych nowych liści ;:138

Obrazek

Rozsada(Chabr bławatek, aster igiełkowy 'lemon', mak polny, aster peoniowy mix, dzwonki irlandzkie, aksamitka kremowa i aksamitka chryzantemowa)

Obrazek
Szybkie Daliowe zakupy w lidlu ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
No i chyba najważniejszy zakup dnia. Kolejna kolokazja, ale zobaczcie tylko jaka wielka ! 1,2kg ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
paradas
100p
100p
Od: 2 paź 2018, o 12:58

Post »

Aleś się narobił, podziwiam :P
Przednie zakupy! Ja staram się omijać stanowiska roślinne w sklepach.
Do czego służy konstrukcja z słupka i drutu/sznuru?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”