Treissi na zielono cz.2
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś ja też mam nadzieję, że prymulki przeżyją do wiosny i wystawię je na dworek. W ogródku mam fioletowe. Prawie mi wyginęły, ale w tym roku wsadziłam je w doniczkę i pięknie się rozrosły. Na zimę chciałam je wstawić do piwnicy, ale korzenie im wrosły w ziemię i zostały w ogródku. Mam nadzieję, że nie przemarzną
Kasiu ciesze się, że już wyzdrowiałaś i wróciłaś do nas Hibcie będą, ale nie wiem kiedy. Teraz mam egzaminy, więc niemam kiedy ich pokazać A muszę trochę poszperać za fotkami. Chodź teraz kwitną akurat wszystkie trzy kolorki
A tutaj prymulki
Kasiu ciesze się, że już wyzdrowiałaś i wróciłaś do nas Hibcie będą, ale nie wiem kiedy. Teraz mam egzaminy, więc niemam kiedy ich pokazać A muszę trochę poszperać za fotkami. Chodź teraz kwitną akurat wszystkie trzy kolorki
A tutaj prymulki
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Piękne prymulki! Ucz się do egzaminów, zdjęcia poczekają :)Ja dziś byłam w lidlu po zakupy i były piękne bromelie przecenione na 14,99 a tyle kasy nie miałam Na domiar złego mój już w drodze do domu jak zaczęłam się żalić spytał mnie dlaczego sobie nie wzięłam miałabym na urodziny, on by zapłacił. A w sklepie pytał po co ci znów kwiatek jak oglądałam! Ehh te chłopaki.
- treissi
Agii dziękuję za komplementy
Kasiu no to zazdroszczę u mnie bromelie były po 25 zł. Strasznie mnie kusiły, ale bałam się wydać tyle kasy, bo zimno. Mogłyby być przemrożone i tylko bym się wściekała na siebie, że wzięłam A co do prezentu to myślę, że do jutra jeszcze będą w Twoim sklepie i M. może Ci kupić. Za 15 zł warto zaryzykować
Kasiu no to zazdroszczę u mnie bromelie były po 25 zł. Strasznie mnie kusiły, ale bałam się wydać tyle kasy, bo zimno. Mogłyby być przemrożone i tylko bym się wściekała na siebie, że wzięłam A co do prezentu to myślę, że do jutra jeszcze będą w Twoim sklepie i M. może Ci kupić. Za 15 zł warto zaryzykować
- Agii
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
Rozsądna z Ciebie kobieta ,że nie kupiłaś Bromelii. Tez się zastanawiałam jak brałam fiołka czy aby nie zmarzł. Byłam w biedronie jak wystawiali kwiatuchy te po 19,90 . Kusiło mnie bardzo . Wczoraj byłam i to co zobaczyłam ,to dziękowałam Najwyższemu, że się wtedy powstrzymałam . Rośliny dosłownie czarne. Zimno dało im się we znaki. Nie wiem jak w waszych biedronkach ale w mojej to nigdy na przeceny nie można liczyć. Stały jeszcze niedobitki sensevierki , zmarnowane ledwo żywe ale cena jak za zdrowe okazy.
- treissi
Agii powstrzymałam się, ale jak pomyślę to mnie szlak trafia, bo strasznie mi się podobają bromelie i tislandie U mnie były jeszcze paprotki, fiołki, gerbery, cyklameny i prymulki. Na pocieszenie wzięłam prymulki, bo niedrogie to nawet jakby nie przeżyły to nie będzie żal. A poza tym to raczej wytrzymałe roślinki, bo moje zawsze zimowały w ogródku i nic im nie było. Kusiły mnie też fiołeczki, ale podobnie jak cyklameny były strasznie zniszczone. Żałuję tylko, że nie przywłaszczyłam sobie listeczków.
Kwiaty biedronkowe, o których mówisz kusiły też mnie. Dlatego nawet nie szłam do biedronki, bo wiem, że bym nie wytrzymała i kupiła fatsję. Wczoraj jak była stała jeszcze jedna dracena, ale powiem Ci, że wyglądała dobrze. Nie miała żadnych uszkodzeń. I oczywiście teraz troszkę żałuję, że nie kupiłam, bo wygląda na to, że roślinki były zdrowe
Kwiaty biedronkowe, o których mówisz kusiły też mnie. Dlatego nawet nie szłam do biedronki, bo wiem, że bym nie wytrzymała i kupiła fatsję. Wczoraj jak była stała jeszcze jedna dracena, ale powiem Ci, że wyglądała dobrze. Nie miała żadnych uszkodzeń. I oczywiście teraz troszkę żałuję, że nie kupiłam, bo wygląda na to, że roślinki były zdrowe
- Agii
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
To widocznie rośliny przywiezione do twojej Biedrony miały więcej szczęścia z transportem. U nas pełno tego ale chętnych już teraz nie ma. Nie dziwię się wygladają tragicznie.
Katrina26 nie wiem od kiedy stoją rośliny w Lidlu ale w Biedronie były w ofercie od zeszłego czwartku a wystawione były u nas już w poniedziałek o ile dobrze pamiętam Wszelkie uszkodzenia, przemrożenia po kilku dniach raczej wychodzą.
Katrina26 nie wiem od kiedy stoją rośliny w Lidlu ale w Biedronie były w ofercie od zeszłego czwartku a wystawione były u nas już w poniedziałek o ile dobrze pamiętam Wszelkie uszkodzenia, przemrożenia po kilku dniach raczej wychodzą.