Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Ostatecznie zamówiłam 2 Charles Austin, Ballerinę, Minerwę i dostałam gratis Jubilee Celebrations.
Wszystkie dziś posadzone i zakopczykowane. Zimno u nas -1 stopień.
Przesadziłam Elmshorna nadal kwitnącego i budleję. Mam nadzieję ich nie zmarnuję. Wszystko przykryte grubo stroiszem.
Wszystkie dziś posadzone i zakopczykowane. Zimno u nas -1 stopień.
Przesadziłam Elmshorna nadal kwitnącego i budleję. Mam nadzieję ich nie zmarnuję. Wszystko przykryte grubo stroiszem.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- Igala
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania no i jak ci zakwitły te jesienne nasadzenia tulipanów,narcyzów, hiacyntów?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu jak przetrwały trawy sadzone jesienią? Działka pewnie już kolorowa.
Kochani moi, niewiele się działo u mnie w zeszłym roku bo upały były tak niemiłosierne, po 35 stopni że strach było jeździć na działkę.
Niemniej jednak coś kwitło i było miło.
Rozebraliśmy stary domek, w lipcu stanie nowy- mam nadzieję , że budowlańcy się spiszą.
Na razie jest nowy narzędziowy.
[/url
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9a606384a0e438b4]
Niemniej jednak coś kwitło i było miło.
Rozebraliśmy stary domek, w lipcu stanie nowy- mam nadzieję , że budowlańcy się spiszą.
Na razie jest nowy narzędziowy.
[/url
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9a606384a0e438b4]
Ania
Kupiłam trochę róż m.in. Bonica, Ballerina, krzaczek i na pniu, Minerwa.
Siałam ostnice, teraz mam własne siewki. Rozmnażam rozchodniki, które uwielbiam i tak powoli leci. Dosłownie powoli. Czasem szkoda, że do celu jeszcze tak daleko, a czasem się cieszę, że moje tworzenie trwa i jest to czas tylko dla mnie. Dzieciaki na tej patelni nie miały się gdzie schować więc najczęściej działałam w ciszy i spokoju.
Mam nadzieję, że w tym roku nie będzie tak dotkliwych upałów.
Siałam ostnice, teraz mam własne siewki. Rozmnażam rozchodniki, które uwielbiam i tak powoli leci. Dosłownie powoli. Czasem szkoda, że do celu jeszcze tak daleko, a czasem się cieszę, że moje tworzenie trwa i jest to czas tylko dla mnie. Dzieciaki na tej patelni nie miały się gdzie schować więc najczęściej działałam w ciszy i spokoju.
Mam nadzieję, że w tym roku nie będzie tak dotkliwych upałów.
Ania
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam z przyjemnością dopisuję się do wątku - piękną masz działkę Też mam nadzieję że w tym roku nie będzie takiej suszy
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witaj:)
Czy nowy domek narzędziowy pomieści rowery i narzędzia? Gdzie dokonałaś zakupu oniline czy stacjonarnie?
Jesteśmy na etapie poszukiwania...
Pozdrawiam
Czy nowy domek narzędziowy pomieści rowery i narzędzia? Gdzie dokonałaś zakupu oniline czy stacjonarnie?
Jesteśmy na etapie poszukiwania...
Pozdrawiam
Witajcie dziewczyny, zapraszam zawsze. Postaram się działać i raportować ...
Annes. domek znanej firmy K... jest ok. Mimo, że plastik jest solidnny, ładnie wykonany, pojemny. Rowery na pewno się zmieszczą. Zamawialiśmy online, eM zmontował z kumplem.
Annes. domek znanej firmy K... jest ok. Mimo, że plastik jest solidnny, ładnie wykonany, pojemny. Rowery na pewno się zmieszczą. Zamawialiśmy online, eM zmontował z kumplem.
Ania
- cyma2704
Aniu rabata przy domku narzędziowym cudna. Piętrowe nasadzenia, szacun za konsekwencję. Nie doczytałam co to za roślina, ta najwyższa?
Różana choroba się rozwija.
Pozdrawiam ciepło.
Różana choroba się rozwija.
Pozdrawiam ciepło.
Zosiu, zaskoczę Cię bo przy domku rośnie lubczyk i zawsze zostawiam go żeby wybijał w kwiaty. Są ładne po prostu.
Nie będę miała na działce miejsca na warzywa,ale zioła muszą być. Uwielbiam bazylię i pietruszkę, szczypiorek czosnkowy. Wymyślę jakiś zgrabny ziołownik. Zobaczę co z materiałów zostanie mi po budowie. Też lubię DIY.
Twoje hypertufy też bombowe. Ja zrobię z synem coś na rozchodniki. Bardzo je lubi.
Nie będę miała na działce miejsca na warzywa,ale zioła muszą być. Uwielbiam bazylię i pietruszkę, szczypiorek czosnkowy. Wymyślę jakiś zgrabny ziołownik. Zobaczę co z materiałów zostanie mi po budowie. Też lubię DIY.
Twoje hypertufy też bombowe. Ja zrobię z synem coś na rozchodniki. Bardzo je lubi.
Ania
Ania
- cyma2704
Aniu dzięki, lubczyk świetnie tam się wpasował. Też miałam lubczyka - giganta, ale przesadziłam do skrzyni i już takich rozmiarów nie osiąga.
Wykonanie proste, a składniki tanie, więc możesz się pokusić o kilka pojemników z hypertufy. Nie jestem zbyt sprawna manualnie, ale własne wyroby, bardziej cieszą niż ze sklepu. Podobnie z siewkami, nędzne na parapecie jakoś bardziej mnie kręcą, niż ze szkółki. Widziałam piękne nasadzenia rojników w takich pojemnikach.
Też się zastanawiałam nad podłużną misą na rojniki, ale na zimę chyba trzeba schować, a mam problemy z noszeniem ciężarów. Co roku i tak kilka donic muszę zatargać do garażu.
Pozdrawiam
Wykonanie proste, a składniki tanie, więc możesz się pokusić o kilka pojemników z hypertufy. Nie jestem zbyt sprawna manualnie, ale własne wyroby, bardziej cieszą niż ze sklepu. Podobnie z siewkami, nędzne na parapecie jakoś bardziej mnie kręcą, niż ze szkółki. Widziałam piękne nasadzenia rojników w takich pojemnikach.
Też się zastanawiałam nad podłużną misą na rojniki, ale na zimę chyba trzeba schować, a mam problemy z noszeniem ciężarów. Co roku i tak kilka donic muszę zatargać do garażu.
Pozdrawiam
Zosiu, my 2 razy w roku wynosimy i chowamy mojej mamie wszystkie ciężkie rzeczy.
Teraz zabieram dzieciaki i jedziemy na weekendowe prace ogrodowe u mamy. Taka 2 dniowa harówka z szybkimi efektami bardzo cieszy. A do tego ognisko i kiełbaski na koniec dnia.
Mama strasznie tęskni za wnukami.
Mężowi rozłąka też dobrze zrobi, musi mieć swój samotny męski weekend ... i będzie tu w pogotowiu gdyby jego rodzicom czegoś było trzeba.
Takie hypertufy z rojnikami widziałam kiedyś w necie. Miały kształty koryt, owalu, albo były nieregularne jak skały ...
Jutro w pracy będę siała nasionka. Białe kosmosy od Ciebie i tytoń. Kocham białe i niebieskie kwiaty. I takie budyniowe .... i bordo. Upolowałam też nasiona rudbekii Cherry Brandy. Piękna jest. Mam nadzieję, że zagości u mnie na dłużej.
Teraz zabieram dzieciaki i jedziemy na weekendowe prace ogrodowe u mamy. Taka 2 dniowa harówka z szybkimi efektami bardzo cieszy. A do tego ognisko i kiełbaski na koniec dnia.
Mama strasznie tęskni za wnukami.
Mężowi rozłąka też dobrze zrobi, musi mieć swój samotny męski weekend ... i będzie tu w pogotowiu gdyby jego rodzicom czegoś było trzeba.
Takie hypertufy z rojnikami widziałam kiedyś w necie. Miały kształty koryt, owalu, albo były nieregularne jak skały ...
Jutro w pracy będę siała nasionka. Białe kosmosy od Ciebie i tytoń. Kocham białe i niebieskie kwiaty. I takie budyniowe .... i bordo. Upolowałam też nasiona rudbekii Cherry Brandy. Piękna jest. Mam nadzieję, że zagości u mnie na dłużej.
Ania