Witam niedzielnie. Cieszę się z tak licznych odwiedzin
Dzisiejszy poranek przywitał nas mroźnie. U mnie było około 5 - 6 na minusie. Podobno jeszcze dzisiejsza noc ma być zimna a potem znowu ocieplenie. N, ale w końcu to połowa marca, więc takie spadki temperatur nie są czymś niezwykłym. Lepiej też aby wymroziło się teraz niż np w maju.
Przeszłam się po ogrodzie, strat nie widzę, bo jeszcze niewiele na wierzchu lub w pąkach.
Dorotko, ja już chyba trzeci rok nie robię różom kopczyków, więc mam trochę mniej pracy przy wiosennej pielęgnacji róż.
Z cięciem nie poszłam już do przodu, bo ten okropny wiatr szybko przeganiał mnie z ogrodu.
Na szczęście miałam inne zajęcia domowo garażowe, więc się nie nudziłam
Natalko, teraz już tak będzie. Coraz więcej wszystkiego na rabatach
Soniu, ja też lubię niebieskości na rabatach. Cieszę się że wiosną jest sporo roślinek w tej kolorystyce.
Pogoda zdradliwa. Ja też w te zimne wiatry nie wychodzę do ogrodu. Nie ma co się niepotrzebnie narażać.
Seba, zawilce mam może z osiem lat i jak wyglądały na początku tak i teraz. Zdjęcie z ub. roku identyczne i sprzed dwóch lat też
Śnieżyce kwitną mi drugi rok dopiero i chyba jest ich więcej niż rok temu.
Gdybym dalii nie wyciągnęła, to by zgniły w tej piwnicy. Myślę że będzie im dobrze. Dwa lata temu podobnie pędziłam i pięknie mi wtedy kwitły. W tamtym roku już mi się nie chciało i były takie marne, że nawet zdjęć nie było czemu robić. Karpy jakie wsadziłam wiosną, takie wykopałam.
Ewa, jeżeli spojrzeć na mój ogród z perspektywy, to też głównie łysawo, szaro, buro. Na fotografii wydaje się ze jest inaczej.
Mam plan zasadzić jesienią dużo krokusów i porobić duże plamy kolorystyczne. Cudownie to wygląda.
Witaj Bożenko. A wiesz, że niedawno nawet myślałam o Tobie

Zastanawiałam się czy zawitasz tej wiosny i chyba Cię wywołałam
Wandziu Witaj.
Ja również uwielbiam Twój ogród i zawsze podziwiam, choć może nie zawsze coś napiszę
Dorotka, dziękuję
Aniu, Witaj. Mme Plantier słabo pachnie niestety, ale jej to wybaczam, bo wygląda niesamowicie.
Małgosiu, witaj
Z dzisiejszego spaceru