Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Czyli tak jak myślałem, ta mieszanka dzięki. Trzeba więc wyruszyć na zakupy 

Pozdrowienia
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Niestety, w tym roku prawie cały marzec spędzę na wyjazdach dłuższych i krótszych więc z bólem serca zrezygnowałam z siania papryki i pomidorów. Niestety, w mojej okolicy na ryneczkach nie ma co liczyć na kupno wymienianych tutaj przeróżnych odmian. Ale może w Lublinie jest sklep, w którym kupię coś więcej niż np malinowy słodki, malinowy wysoki, koktajlówka itp?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na OLX pojawiają się pierwsze sadzonki do sprzedania jednak ceny w ogóle nie zachęcają do ich kupowania od 3,5 do 6 PLN za sadzonkę pomidora standardowa odmiana jakiś Malinowy olbrzym, Bawole serce, itp.
Jak ktoś planuje posadzić tylko 20 pomidorów to już jakieś pieniądze przeznaczyć na to musi... nie wiem jak Wy ale u mnie w planach jest około 350-400 krzaków pomidorów (2 tunele foliowe + grunt ), i około 100 papryk różnej maści. Więc z założenia na sadzonki nie patrzę, z ciekawości zerknę jak sprzedają sadzonki po 50-60cm wysokości podlewane coca colą.
Jak ktoś planuje posadzić tylko 20 pomidorów to już jakieś pieniądze przeznaczyć na to musi... nie wiem jak Wy ale u mnie w planach jest około 350-400 krzaków pomidorów (2 tunele foliowe + grunt ), i około 100 papryk różnej maści. Więc z założenia na sadzonki nie patrzę, z ciekawości zerknę jak sprzedają sadzonki po 50-60cm wysokości podlewane coca colą.
-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
Polecam samemu zrobić sadzonki.
Pierwszy raz w życiu robię i to nie jest takie trudne.
Nasiona mam z AWN więc za darmo. Specjalna ziemia do rozsad kosztowała 2 x 7,50zł.
Z 160 nasion (z 30 odmian)
papryki wyrosło ok. 110 szt. Wybrałem po 3 najładniejsze sadzonki do pikowania i mam tyle sztuk że jeszcze oddam znajomym.
W połowie marca zabieram się za pomidory i też będe miał ok 50 odmian (po 2 szt. z odmiany).
Pierwszy raz w życiu robię i to nie jest takie trudne.
Nasiona mam z AWN więc za darmo. Specjalna ziemia do rozsad kosztowała 2 x 7,50zł.
Z 160 nasion (z 30 odmian)
papryki wyrosło ok. 110 szt. Wybrałem po 3 najładniejsze sadzonki do pikowania i mam tyle sztuk że jeszcze oddam znajomym.
W połowie marca zabieram się za pomidory i też będe miał ok 50 odmian (po 2 szt. z odmiany).
Pozdrawiam Paweł
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Andziu, zorientuj się czy w okolicy nie masz jakichś Forumków gotowych się podzielić nadmiarem jak przyjdzie czas sadzenia, chyba większość robi trochę więcej w razie wu a potem marudzi latem że za dużo wysiane. 

Drodzy forumowicze
Czy natknęliście się może gdzieś na nasiona pomidorka Green Grape Cherry? Wymianę w tym roku przegapiłam, a na allegro nie ma .. pragnę tych pomidorków bardzo.
A może ktoś mógłby sprzedać kilka nasionek?
Pozdrawiam!
Czy natknęliście się może gdzieś na nasiona pomidorka Green Grape Cherry? Wymianę w tym roku przegapiłam, a na allegro nie ma .. pragnę tych pomidorków bardzo.
A może ktoś mógłby sprzedać kilka nasionek?
Pozdrawiam!
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Mrau
Green Grape Cherry dostępny jest w Po.... Dol... pod nazwą Raisin Vert

Ewa
Calko, dziękuję bardzo za informację! 

Re: Pomidory-choroby i szkodniki cz.19
jade po sadzonki pomidorów.
Doradzcie jakie mam kupić.Jakie są najsmacniejsze ?
Malinowy ozarowski
Mali olbrzym
Bawole
Malinowy kapturek
Faworyt
Krakus
Baron
Redper
Malinowy warszawski
Remiz
Perkoz
Pratus
Tygeyski
Prutus
Sliwkowy
Sandolino
Koktal czekoladowy
Lianne
Aurelius
Carmello
Bruklin
Pyros
Red chief
Rubin
Marysa
Malinowy grecki
Doradzcie jakie mam kupić.Jakie są najsmacniejsze ?
Malinowy ozarowski
Mali olbrzym
Bawole
Malinowy kapturek
Faworyt
Krakus
Baron
Redper
Malinowy warszawski
Remiz
Perkoz
Pratus
Tygeyski
Prutus
Sliwkowy
Sandolino
Koktal czekoladowy
Lianne
Aurelius
Carmello
Bruklin
Pyros
Red chief
Rubin
Marysa
Malinowy grecki
-
- 50p
- Od: 26 mar 2016, o 18:09
Jeśli dobrze się domyślam o jaki sklep internetowy chodzi, to może i mają tego pomidora, ale uważaj, bo możesz dostać coś innego niż zostanie zamówione. Przekonałem się o tym osobiście niecałe dwa tygodnie temu. Zależało mi na pomidorze Zabava i tylko z tego powodu zrobiłem zakupy u nich, dobierając do Zabavy jeszcze dwie inne odmiany. Nie dość, że nie przysłali Zabavy to nawet przed wysyłką nie raczyli mnie poinformować, że tego pomidora już nie ma i czy mogą dać coś innego. Jedyne co to kartkę do przesyłki włożyli, że sprzedane już. Po otrzymaniu przesyłki napisałem e-maila w tej sprawie i nawet nie raczyli odpisać. Totalna olewka. To były moje pierwsze i ostatnie zakupy na tej stronie. Niepolecamcalka pisze:Mrau![]()
Pozdrawiam
Krystian
Krystian
- wiridiana
- 500p
- Od: 1 maja 2017, o 22:22
Re: Pomidory-choroby i szkodniki cz.19
danter
A gdzie tu w okolicy mamy taki wybór?
A gdzie tu w okolicy mamy taki wybór?
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
Witam,
A czy znajdę jakiegoś forumowicza z okolic Krakowa, który podzieliłby się jakimiś fajnymi rozsadami pomidora, oczywiście nie za darmo. Niestety "wyścig szczurów" nie pozwolił mi w tym roku na przygotowanie własnej rozsady. Szukam dosłownie 10 sadzonek, na więcej niestety czas nie pozwala
Fajnie jakby były różne. Przyjmę też parę ciekawych papryk i dosłownie ze trzy ogórki (najlepiej sałatkowe). Z góry dziękuję życzliwym forumowiczom 
A czy znajdę jakiegoś forumowicza z okolic Krakowa, który podzieliłby się jakimiś fajnymi rozsadami pomidora, oczywiście nie za darmo. Niestety "wyścig szczurów" nie pozwolił mi w tym roku na przygotowanie własnej rozsady. Szukam dosłownie 10 sadzonek, na więcej niestety czas nie pozwala

Pozdrawiam Mateusz
Właśnie kupiłem nasiona włoskiej firmy Franchi.
Napisałbym więcej o wrażeniach bo w sieci nie ma zbyt dużo informacji ale nie wiem czy nie będzie za to bana.
Napisałbym więcej o wrażeniach bo w sieci nie ma zbyt dużo informacji ale nie wiem czy nie będzie za to bana.
Napisz w wątkach o uprawie poszczególnych warzyw, tam pisaliśmy dotychczas i było ok
No nie wiem.
Wyszukiwarka forum wyrzuca tylko jeden post nt. Franchi z 2009.
Wyszukiwarka forum wyrzuca tylko jeden post nt. Franchi z 2009.