Tunel foliowy z aukcji ...

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2015, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tunel foliowy z aukcji ...

Post »

Mam ten tunel z 2 zdjęcia już chyba 3 sezon, kupiłem jako używany. Stoi cały rok nic mu się nie dzieje, solidna konstrukcja folia bardzo wytrzymała nawet nie ma co myśleć o wymianie. Mam też inny tunel
Obrazek
Tragedia po 1 sezonie folia poszła na reklamację, przysłali kolejną kolejna po sezonie też do wymiany. Teraz nie wiem jaką foilię zastosować.
atomowy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 lut 2019, o 10:49

Post »

Marcinbb dziękuję za odpowiedź. Chyba go kupie. To bedzie moj pierwszy tunel. Chodzi mi jeszcze po glowie budowa wlasnego szkieletu drewnianego i obicie go folia, ale pomyslalem sobie ze konstrukcja pcv moze wystarczy na dluzej
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jak piszesz pcv jest OK wkręty wchodzą na tyle głęboko że nie przecierają folii, a w tym ze zdjęcia... masakra, nie wiem co z tym zrobić sprzedać czy kupić inną folię ale ta konstrukcja jest z tyłka wejście na jakiś zamkach, nic nie dobierzesz do tego bo nie ma jak drzwi zrobić jak się popsują a na bank się popsują. Jutro mogę zrobić foty jednego i drugiego tunelu będzie masakra!
atomowy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

To dobrze ze sie wstrzymalem bo na poczatku chodził mi po glowie ten zielony tunel z "super wytrzymala zbrojona folia" :) no nic stawiam na ten ze zdjecia nr 2 ,a jak bedziesz mial chwile to mozesz wrzucic fotki tego ze zdj nr2 podczas eksploatacji. będę bardzo wdzięczny
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia po zmroku ale postanowiłem jeszcze wyskoczyć i sfotografować aby utwierdzić Cię w decyzji:
Tunel z PCV po wielu sezonach folia org.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz ten zielony w roli głównej jego folia "zbrojona jak zauważyłeś zbrojenie zostało folii bardzo niewiele:

Obrazek

Ostatnie zdjęcie duże abyś mógł sprawdzić ile folii zostało:

Obrazek
atomowy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Dziękuję za zdjęcia. Pięknie to zobrazowales :D ten zielony jest zielony bo moze biodegradowalny? :lol: Jeszcze kilka sezonow i zostanie sam stelaz :D mimo zartu szczerze wspolczuje bo zostales z problemem. Dzięki jeszcze raz, teraz juz wiem co wybrac. Jak kupie swoj to pochwalę się:)
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz mogę zbić Cię z tropu ale ostatnimi czasy znalazłem większe tunele do 30m2 w cenie 18m2. Z folią która daje radę - nie daję linka ale w cenie 900 PLN można kupić tunel 30m2 a to się bardziej niż opłaca.
justinea4
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 paź 2016, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie! Po 4 latach w końcu wymieniam tunel foliowy na nieco większy, przechodząc z niecałych 4m na 8m. Moja uwagę zwrócił tunel foliowy firmy PTF, mam pytanie do osób które takowy lub podobny posiadają czy wersja o wysokości ściany bocznej 136 cm nada się do uprawy pomidora? Mam niestety ograniczona max szerokość tunelu do 210-215cm i już od kilku dni wylewamnsiodme poty żeby znaleźć podobną konstrukcje z przeznaczeniem na wyższe uprawy.
Niestety własna konstrukcja na ten moment nie wchodzi w grę, a sezon już tuż tuż.
Pozdrawiam, Justyna.
marcinbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

2 moich najbliższych sąsiadów posiada te tunele niestety ostatnie wiatry oba porwała, niestety mój biały foliak 18m2 też nie przetrwał.
135cm w najniższym miejscu wydaje się być ok ale tylko dla odmian samokończących lub dla papryk/ogórków na sznurkach lub kto co lubi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”