Mam ten tunel z 2 zdjęcia już chyba 3 sezon, kupiłem jako używany. Stoi cały rok nic mu się nie dzieje, solidna konstrukcja folia bardzo wytrzymała nawet nie ma co myśleć o wymianie. Mam też inny tunel
Tragedia po 1 sezonie folia poszła na reklamację, przysłali kolejną kolejna po sezonie też do wymiany. Teraz nie wiem jaką foilię zastosować.
Marcinbb dziękuję za odpowiedź. Chyba go kupie. To bedzie moj pierwszy tunel. Chodzi mi jeszcze po glowie budowa wlasnego szkieletu drewnianego i obicie go folia, ale pomyslalem sobie ze konstrukcja pcv moze wystarczy na dluzej
Tak jak piszesz pcv jest OK wkręty wchodzą na tyle głęboko że nie przecierają folii, a w tym ze zdjęcia... masakra, nie wiem co z tym zrobić sprzedać czy kupić inną folię ale ta konstrukcja jest z tyłka wejście na jakiś zamkach, nic nie dobierzesz do tego bo nie ma jak drzwi zrobić jak się popsują a na bank się popsują. Jutro mogę zrobić foty jednego i drugiego tunelu będzie masakra!
To dobrze ze sie wstrzymalem bo na poczatku chodził mi po glowie ten zielony tunel z "super wytrzymala zbrojona folia" no nic stawiam na ten ze zdjecia nr 2 ,a jak bedziesz mial chwile to mozesz wrzucic fotki tego ze zdj nr2 podczas eksploatacji. będę bardzo wdzięczny
Dziękuję za zdjęcia. Pięknie to zobrazowales ten zielony jest zielony bo moze biodegradowalny? Jeszcze kilka sezonow i zostanie sam stelaz mimo zartu szczerze wspolczuje bo zostales z problemem. Dzięki jeszcze raz, teraz juz wiem co wybrac. Jak kupie swoj to pochwalę się:)
Wiesz mogę zbić Cię z tropu ale ostatnimi czasy znalazłem większe tunele do 30m2 w cenie 18m2. Z folią która daje radę - nie daję linka ale w cenie 900 PLN można kupić tunel 30m2 a to się bardziej niż opłaca.
Witajcie! Po 4 latach w końcu wymieniam tunel foliowy na nieco większy, przechodząc z niecałych 4m na 8m. Moja uwagę zwrócił tunel foliowy firmy PTF, mam pytanie do osób które takowy lub podobny posiadają czy wersja o wysokości ściany bocznej 136 cm nada się do uprawy pomidora? Mam niestety ograniczona max szerokość tunelu do 210-215cm i już od kilku dni wylewamnsiodme poty żeby znaleźć podobną konstrukcje z przeznaczeniem na wyższe uprawy.
Niestety własna konstrukcja na ten moment nie wchodzi w grę, a sezon już tuż tuż.
2 moich najbliższych sąsiadów posiada te tunele niestety ostatnie wiatry oba porwała, niestety mój biały foliak 18m2 też nie przetrwał.
135cm w najniższym miejscu wydaje się być ok ale tylko dla odmian samokończących lub dla papryk/ogórków na sznurkach lub kto co lubi.