Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego
Re: Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego
Cześć Seba.
Pracujesz czy na działce działasz?
Pracujesz czy na działce działasz?
Hanna
- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj!
Skrzynki bardzo fajne, to wprost idealny posób na warzywka, praktykuję od 3 lat już w sumie
Co do Twojego pytania, tak - mój eukaliptus ma się bardzo dobrze. Aczkolwiek kilka dni temu go przesadziłem do miejsca w gruncie, które jest w ciągu dnia 80% w słońcu, przy czym oderwało mi się przy wykopywaniu troszkę korzeni, bo są bardzo delikatne. Mam nadzieję że roślina tylko trochę ucierpi, ale nie uschnie. Bardzo ją lubię.
Skrzynki bardzo fajne, to wprost idealny posób na warzywka, praktykuję od 3 lat już w sumie
Co do Twojego pytania, tak - mój eukaliptus ma się bardzo dobrze. Aczkolwiek kilka dni temu go przesadziłem do miejsca w gruncie, które jest w ciągu dnia 80% w słońcu, przy czym oderwało mi się przy wykopywaniu troszkę korzeni, bo są bardzo delikatne. Mam nadzieję że roślina tylko trochę ucierpi, ale nie uschnie. Bardzo ją lubię.
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie zaczyna to wyglądać , podoba mi się , mówisz, że warzywa będą w skrzyniach od strony sąsiaki, no jak ona uciążliwa to Ci jeszcze i warzywka przeklnie, ze złośliwcami to różnie, mam sąsiada takiego
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki wszystkim za miłe słowa ! Cały czas póki co pracuję a jak mam chwilę to wpadam na działkę podziałać coś ale ostatnio mrozy nie pozwalają na to. W piątek ma już być cieplej więc mam nadzieję że coś się zmieni
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Seba.
Bardzo podoba mi się Twój pomysł na warzywnik. Lubię oglądać ładnie zaaranżowane warzywne grządki, więc będę podglądać i kibicować
Bardzo podoba mi się Twój pomysł na warzywnik. Lubię oglądać ładnie zaaranżowane warzywne grządki, więc będę podglądać i kibicować
- max1232
- 500p
Hej Wiolu ! Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa. Ja też bardzo lubię oglądać takie ładnie zaaranżowane grządki. Jakoś mnie to ekscytuje U mnie do takiego widoku jeszcze daleka droga przez obecną sytuację ale idę powoli ale do przodu
- max1232
- 500p
No i udało się dzisiaj popracować w ogrodzie ! Kupiłem 6 worków ziemi w LM i na dzisiaj zaplanowałem stworzenie nowej rabaty na kwiaty. Żeby ją zrobić musiałem zerwać darń więc akurat było do częściowego wypełnienia skrzyń Zacząłem też częściowo zrywać stary taras i na bieżąco postanowiłem wykorzystać kostkę brukową i zrobiłem z niej obrzeże nowo powstałej rabaty, ogółem wszystkie rabaty mam w planach tak zrobić bo kostki jest dużo! Jutro jadę i będę działał z rabatą wzdłuż altanki i dzięki temu stworzę fajną ścieżkę z trawy. Skrzynki też już obsiana, na pierwszy rzut poszła cebula z dymki, czosnek, pietruszka korzeniowa, koper, szpinak i groch. Jakoś jestem tak pozytywnie zmęczony i mój humor się poprawił bo ta sytuacja z tym całym korona wirusem ostatnio mnie psychicznie dobija...
Tak było jeszcze dzisiaj rano
Tak to wygląda teraz
A tutaj po lewej stronie widać gdzie chce zrobić kolejną rabatę
Tak było jeszcze dzisiaj rano
Tak to wygląda teraz
A tutaj po lewej stronie widać gdzie chce zrobić kolejną rabatę
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 mar 2017, o 14:48
Cześć. wizę że nie próżnujesz, fajnie zrobiona rabata. pozdrawiam.
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj ależ pięknie u Ciebie super to wszystko wygląda sporo pracy ale warto. Tak patrzę na Twoje postępy i aż głupio mi że siedzę w domku. Trzeba zabrać się do roboty może i wirus sobie wcześniej pójdzie Pozdrawiam Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Zapowiada się ładnie a co na rabacie planujesz?
Rozumiem, że to, co zostało na rabacie to hortensja?
Rozumiem, że to, co zostało na rabacie to hortensja?
- max1232
- 500p
sauromatum Tak, to różowa hortensja a w drugim końcu tej rabaty jest miskant pasiasty. Na rabacie na pewno będzie jeden z moich bananowców Maurelli, obok hortensji ogrodowej posadziłem 2 hortensje bukietowe które wykopałem z miejsca w którym altana jest zrobiona a do tego pewnie dosadzę jakieś jednoroczne typu chabr, cynia, smagliczka, maciejka, może jakieś dalie.
Dzisiaj znowu udało mi się podziałać i zrobiłem drugą stronę rabat i kawałek tarasu !
Na początek dla przypomnienia wstawię zdjęcie sprzed 2 tygodni jak miejsce nad którym obecnie pracuję wyglądało.
Tak wygląda to na dzień dzisiejszy.
Rabata przy oczku wodnym została połączona z nowo powstałą rabatą przed skrzynkami warzywnymi. Planuję posadzić tam drugiego mojego bananowca i dalie a te które zostaną posadzę na rabacie po przeciwnej stronie. Oczywiście jak to u mnie bywa wpadłem na fajny (chyba) pomysł. Wyszła mi tutaj swojego rodzaju ścieżka i może przerobię ją na "główną" ścieżkę prowadzącą do domku? Taka bardziej zakręcona będzie nadawała bardziej tajemniczy styl ogrodu.
A tak wygląda fragment tarasu w altanie. Dzisiaj się trochę poirytowałem tym że jeszcze nie mam miejsca żeby usiąść na zewnątrz i chwilę odpocząć więc chociaż fragment tarasu musiałem dzisiaj zrobić
No i jeszcze odrobina frajdy z wczorajszych zakupów. Kupiłem bratki Ale posadzę dopiero w przyszłym tygodniu bo zapowiadają przez kilka dni -7
Dzisiaj znowu udało mi się podziałać i zrobiłem drugą stronę rabat i kawałek tarasu !
Na początek dla przypomnienia wstawię zdjęcie sprzed 2 tygodni jak miejsce nad którym obecnie pracuję wyglądało.
Tak wygląda to na dzień dzisiejszy.
Rabata przy oczku wodnym została połączona z nowo powstałą rabatą przed skrzynkami warzywnymi. Planuję posadzić tam drugiego mojego bananowca i dalie a te które zostaną posadzę na rabacie po przeciwnej stronie. Oczywiście jak to u mnie bywa wpadłem na fajny (chyba) pomysł. Wyszła mi tutaj swojego rodzaju ścieżka i może przerobię ją na "główną" ścieżkę prowadzącą do domku? Taka bardziej zakręcona będzie nadawała bardziej tajemniczy styl ogrodu.
A tak wygląda fragment tarasu w altanie. Dzisiaj się trochę poirytowałem tym że jeszcze nie mam miejsca żeby usiąść na zewnątrz i chwilę odpocząć więc chociaż fragment tarasu musiałem dzisiaj zrobić
No i jeszcze odrobina frajdy z wczorajszych zakupów. Kupiłem bratki Ale posadzę dopiero w przyszłym tygodniu bo zapowiadają przez kilka dni -7
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witaj Seba
Zakupione bratki ładniutkie.
Porządeczki zrobione, ogrom pracy włożony w działeczkę, ładny widoczek.
Spokojnie, niedługo usiądziesz na wymarzonym tarasie.
Ja też wczoraj porządkowałam rabaty, dziś planuję cięcie.
Zakupione bratki ładniutkie.
Porządeczki zrobione, ogrom pracy włożony w działeczkę, ładny widoczek.
Spokojnie, niedługo usiądziesz na wymarzonym tarasie.
Ja też wczoraj porządkowałam rabaty, dziś planuję cięcie.
Porządek już jest,skrzynie stoją i czekają na nasadzenia.
Bardzo ładne bratki kupiłeś.
Miłego dnia.
Bardzo ładne bratki kupiłeś.
Miłego dnia.