Pomidory - Dwarfy cz.1
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory - Dwarfy
U mnie kiełkowanie na poziomie ~99% tylko jedno nasionko nie wzeszło
Nasionka miałam z trzech różnych źródeł, za które jeszcze raz bardzooo dziękuję i wszystkie kiełkowały bez problemu
Pierwsze dwie doby leżakowały na wilgotnych wacikach w plastikowym pudełku przykryte folią spożywczą w pobliżu kaloryfera. Następnie przenosiłam (z kiełkami lub bez) do ziemi dedykowanej do wysiewu. Po 48 h praktycznie wszystkie pokazywały już ,,kolanka,,
Nasionka miałam z trzech różnych źródeł, za które jeszcze raz bardzooo dziękuję i wszystkie kiełkowały bez problemu
Pierwsze dwie doby leżakowały na wilgotnych wacikach w plastikowym pudełku przykryte folią spożywczą w pobliżu kaloryfera. Następnie przenosiłam (z kiełkami lub bez) do ziemi dedykowanej do wysiewu. Po 48 h praktycznie wszystkie pokazywały już ,,kolanka,,
Pozdrawiam Czarna
- naklejka
- 50p
- Od: 8 lip 2018, o 15:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie dwarfy właśnie są po pierwszym pikowaniu. Mam kilka odmian od Kasi, a jakże i kilka skądinąd ;) Jestem pod ogromnym wrażeniem tych siewek! Zwarte, grube, piękny kolor, pikowałam i co chwilę robiłam im zdjęcia, żeby później móc ponownie podziwiać
Kasia
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Też mnie dwarfy urzekły swoim zwartym pokrojem, sztywną łodygą i kompaktową budową krzaka.
Lubię mocne, mięsiste, ciemnozielone liście.
Lubię mocne, mięsiste, ciemnozielone liście.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 200p
Muszę się pochwalić
Ostatnio pisałam, że moje dwarfy miały wypadek... było ciężko gdyż jeden pomidorek zostal kompletnie bez liści i liścieni, sam kikut (stracił dwa liścienie i pierwszą parę liści właściwych) byłam pewna, że ma uszkodzony stożek wzrostu i w niedługim czasie po prostu się pożegnamy.
Tak wygląda dziś:
Warto było dać mu szansę
A to reszta towarzystwa
Ostatnio pisałam, że moje dwarfy miały wypadek... było ciężko gdyż jeden pomidorek zostal kompletnie bez liści i liścieni, sam kikut (stracił dwa liścienie i pierwszą parę liści właściwych) byłam pewna, że ma uszkodzony stożek wzrostu i w niedługim czasie po prostu się pożegnamy.
Tak wygląda dziś:
Warto było dać mu szansę
A to reszta towarzystwa
Pozdrawiam Czarna
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
Mam jednego dwarfa z akcji i wysiałm go w połowie stycznia (mniej więcej) razem z Vilma.
Na tą chwilę jestem zachwycona tym jak świetny jest we wczesnej uprawie. Normalne pomidory siane w marcu się powyciagaly a ten nadal jest krepy, i widać już paki kwiatowe
Na tą chwilę jestem zachwycona tym jak świetny jest we wczesnej uprawie. Normalne pomidory siane w marcu się powyciagaly a ten nadal jest krepy, i widać już paki kwiatowe
Pozdrawiam, Ewa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Ja też zaliczam się do grona zachwyconych dwarfami .
W przypadku tych najniższych żałuję , że nie wysiałam ich
nawet w połowie stycznia .
W przypadku tych najniższych żałuję , że nie wysiałam ich
nawet w połowie stycznia .
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ja swoje micro dwarfy wysiewałam 16 lutego, można by spróbować wysiać wcześniej, szczególnie ten ze zdjęcia, mini dwarf Neutron, widać, że jest wczesny, ja poczekam jeszcze, żeby ich spróbować, oby nie okazały się tak beznadziejne w smaku jak Micro Tomy i inne konusy w tym stylu, co to tylko do ozdoby się nadają
Pozdrawiam Irena
Pozdrawiam Irena
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
Na pewno jakieś fajne smakowo się znajdą, ale jednocześnie uważam że każdy własny pomidor o tak wczesnej porze będzie przepyszny
Pozdrawiam, Ewa
-
- 200p
Witajcie
Przychodzę z pytaniem W jakich aktualnie doniczkach/ pojemnikach mieszkają Wasze Dwarfy?
Zastanawiam się czy już czas na zmianę lokum
Moje Dwarfy były siane końcem lutego, pikowane 8.03 do małych miękkich doniczek produkcyjnych śr. ok.7cm i wysokie na 8cm. Mają 4-6 liści właściwych
Nie mam żadnego doświadczenia i nie wiem kiedy mają odbyć się przenosiny
Dodam, iż doniczki są czarne i nie wiem w jakim stopniu podłoże jest przerośnięte
Przychodzę z pytaniem W jakich aktualnie doniczkach/ pojemnikach mieszkają Wasze Dwarfy?
Zastanawiam się czy już czas na zmianę lokum
Moje Dwarfy były siane końcem lutego, pikowane 8.03 do małych miękkich doniczek produkcyjnych śr. ok.7cm i wysokie na 8cm. Mają 4-6 liści właściwych
Nie mam żadnego doświadczenia i nie wiem kiedy mają odbyć się przenosiny
Dodam, iż doniczki są czarne i nie wiem w jakim stopniu podłoże jest przerośnięte
Pozdrawiam Czarna
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Możesz sprawdzić, tuż przed podlaniem, jak jest obeschnięta ziemia, łatwo się wyjmuje z doniczki.
Ja pikuję najpierw do małych 0,2l kubków, potem przesadzam do 0,5 l, jeżeli są z wcześniejszego wysiewu to lądują jeszcze do litrowej doniczki.
Jeżeli późniejsze, do gruntu, to wysadzam z półlitrowego pojemnika.
Pozdrawiam Irena
Ja pikuję najpierw do małych 0,2l kubków, potem przesadzam do 0,5 l, jeżeli są z wcześniejszego wysiewu to lądują jeszcze do litrowej doniczki.
Jeżeli późniejsze, do gruntu, to wysadzam z półlitrowego pojemnika.
Pozdrawiam Irena
-
- 200p