Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego
Re: Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego
Masz rację z tą ścieżką. My na swojej działce wywaliliśmy betonową ścieżkę na środku działki po poprzedniku. Taka była moda - no cóż. Ponieważ nie mamy jeszcze ogrodzenia to przesunęliśmy ścieżkę i wejście asymetrycznie do krawędzi działki i wyłożymy ją plastrami betonowymi imitującymi plastry drewna. Tym sposobem zrobiło nam się sporo miejsca na środku. Teraz muszę tylko przenieść piwonie w inne miejsce i będzie fajny placyk wypoczynkowy.
-- 29 mar 2020, o 08:31 --
Zapomniałam pochwalić skrzynie. Są super. A Ty działasz jak torpeda. Brawo pracusiu . Podasz namiar do sprzedawcy?
-- 29 mar 2020, o 08:31 --
Zapomniałam pochwalić skrzynie. Są super. A Ty działasz jak torpeda. Brawo pracusiu . Podasz namiar do sprzedawcy?
Hanna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co znaczy młodość i męska silna ręka nawet jeśli chwilowo ma kryzys pracy twórczej Jak sam napisałeś idziesz z pracami jak rozpędzona "machina" Zmiany niesamowite
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich w tym ciężkim okresie ! Mam nadzieję że wszyscy zdrowi i nic się u was złego nie dzieje ! Ja nadal pracuję a w wolnych chwilach jeżdżę na działkę póki można chociaż zależy od źródła to różne interpretacje nowych przepisów słyszę i trochę mętlik w głowie się robi.
Ewa Dziękuję za pochwały ! Wstyd się przyznać ale bratki dopiero dzisiaj posadziłem Pracy czeka na mnie jeszcze masa jak zapewne i u nas wszystkich ale nie ma co się zbytnio też śpieszyć
Ha-Ah No właśnie u mnie taka betonowa, prosta ścieżka była a teraz została zasypana ziemią i rośnie na tym trawa ale właśnie tak mi coraz poważniej po głowie chodzi ten pomysł ze zmianą ścieżki więc bardzo prawdopodobne że tak też się to wszystko skończy a zyska na tym rabata bo ją powiększę dzięki temu Namiarów za bardzo na skrzynki Ci nie podam bo kupiłem je po prostu na skupie palet w Porosłach przy Orlenie. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy mają tam jakiś telefon o stronie już nie wspominając
clem3 i danuta z Dziękuję wam bardzo za miłe słowa !
Dzisiaj wybrałem się na trochę tylko na działkę ale posadziłem już bratki, założyłem dach na mojej altanie, zamontowałem węża świetlnego który oświetli właśnie altanę. Przy okazji dzisiaj eksperymentalnie wywiozłem 2 palmy do nieogrzewanej szklarni(Waszyngtonia Robusta i Daktylowiec Kanaryjski) które od kilku dni hartowałem na balkonie. Jak dobrze pójdzie to za jakieś 2 tygodnie będą już poza szklarnią na stałe Dzisiaj też na balkonie wylądowały już moje bananowce i łapią promienie słońca i się hartują ale póki co wracają na noc razem z daliami do domu bo w nocy jeszcze przymrozki się pojawiają.
Jeden z moich Maurelli(po zimie nie widać charakterystycznego czerwonego ubarwienia ale na słońcu zaraz nabierze rumieńców ! )
Jest w lepszym stanie niż ten mój drugi okaz
Nowalijki w szklarni
Rabata na dalie
Rozsada pomidorów, jeszcze nie wszystko popikowane
Pierwsza kolokazja, pozostałe dwie dopiero co wsadzone do ziemi
A to liście bananowca, zimą wypuszczały liść raz na 2 tygodnie a teraz jak widać idzie liść za liściem Ten większy jeszcze nie jest w pełni rozwinięty a już kolejny wychodzi. Nawożę od początku marca raz w tygodniu nawozem do zielonych roślin
Ewa Dziękuję za pochwały ! Wstyd się przyznać ale bratki dopiero dzisiaj posadziłem Pracy czeka na mnie jeszcze masa jak zapewne i u nas wszystkich ale nie ma co się zbytnio też śpieszyć
Ha-Ah No właśnie u mnie taka betonowa, prosta ścieżka była a teraz została zasypana ziemią i rośnie na tym trawa ale właśnie tak mi coraz poważniej po głowie chodzi ten pomysł ze zmianą ścieżki więc bardzo prawdopodobne że tak też się to wszystko skończy a zyska na tym rabata bo ją powiększę dzięki temu Namiarów za bardzo na skrzynki Ci nie podam bo kupiłem je po prostu na skupie palet w Porosłach przy Orlenie. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy mają tam jakiś telefon o stronie już nie wspominając
clem3 i danuta z Dziękuję wam bardzo za miłe słowa !
Dzisiaj wybrałem się na trochę tylko na działkę ale posadziłem już bratki, założyłem dach na mojej altanie, zamontowałem węża świetlnego który oświetli właśnie altanę. Przy okazji dzisiaj eksperymentalnie wywiozłem 2 palmy do nieogrzewanej szklarni(Waszyngtonia Robusta i Daktylowiec Kanaryjski) które od kilku dni hartowałem na balkonie. Jak dobrze pójdzie to za jakieś 2 tygodnie będą już poza szklarnią na stałe Dzisiaj też na balkonie wylądowały już moje bananowce i łapią promienie słońca i się hartują ale póki co wracają na noc razem z daliami do domu bo w nocy jeszcze przymrozki się pojawiają.
Jeden z moich Maurelli(po zimie nie widać charakterystycznego czerwonego ubarwienia ale na słońcu zaraz nabierze rumieńców ! )
Jest w lepszym stanie niż ten mój drugi okaz
Nowalijki w szklarni
Rabata na dalie
Rozsada pomidorów, jeszcze nie wszystko popikowane
Pierwsza kolokazja, pozostałe dwie dopiero co wsadzone do ziemi
A to liście bananowca, zimą wypuszczały liść raz na 2 tygodnie a teraz jak widać idzie liść za liściem Ten większy jeszcze nie jest w pełni rozwinięty a już kolejny wychodzi. Nawożę od początku marca raz w tygodniu nawozem do zielonych roślin
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Seba, na działkę można jechać i pracować, nie można robić imprez, ognisk, itp. Przed chwilą wypowiadał się w tv prawnik .
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- max1232
- 500p
Anida, co wywiad i policjant/prawnik to opinia jest inna... Rozmawiałem z koleżanką która pracuje w policji i ona mówi że na działce można być pod warunkiem że ma się tam zwierzęta o które trzeba zabrać a mąż koleżanki który jest policjantem mówi że można być na działkach bez względu na wszystko byle by być samemu i nie robić imprez itd. W sumie zadzwoniłem na komendę miejską i zapytałem jak jest w końcu i powiedziano mi że nie ma rożnicy czy siedzę w domu czy na działce, byle bym był sam i nie łaził po mieście bez celu. Także jestem już spokojny jutro jadę dalej na działkę pracować
- max1232
- 500p
Kolejny ciepły dzień za nami ! Zaczynają pięknie kwitnąć już pierwsze kwiaty i powoli na rabatach pojawia się kolor co mnie niezmiernie cieszy ! Bananowce i palmy mają pierwsze noce za sobą na balkonie i łapią słonecznych kąpieli a 2 palmy od kilku dni są już na działce i radzą sobie fenomenalnie. Jeszcze 2-3 tygodnie i będziemy mieli wspaniałą wiosnę Dzisiaj pogoda sprzyjała na tyle że na koniec prac postanowiłem pierwszy raz w tym sezonie postawić hamak i trochę poleżeć Podobno od jutra ma nastąpić pogorszenie pogody więc cieszę się że udało mi się dzisiaj wymienić plastikowe obrzeża na kostkę brukową. Tak się cieszę z tej pogody że nawet sobie nie wyobrażacie, człowiekowi momentalnie się humor poprawia !
Za hamakiem widać fragment nowego obrzeża
Czy ktoś wie co to za kwiat? Ma piękny zapach jak hiacynt !
Pierwsza kolokazja ma już liść, pozostałe dwie nadal są na etapie wypuszczenia korzeni
Dzisiaj nawet takiego gościa przez chwilę miałem !
Moja cytryna skierniewicka w trakcie kwitnienia
Za hamakiem widać fragment nowego obrzeża
Czy ktoś wie co to za kwiat? Ma piękny zapach jak hiacynt !
Pierwsza kolokazja ma już liść, pozostałe dwie nadal są na etapie wypuszczenia korzeni
Dzisiaj nawet takiego gościa przez chwilę miałem !
Moja cytryna skierniewicka w trakcie kwitnienia
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sliczna ta cytryna!! Nie strasz zmianą pogody; ja mam nadzieje że wysoka temp tego chinczyka w koronie
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- max1232
- 500p
Dzięki Iga ! To pogorszenie pogody to ma być po prostu 14 stopni a nie 20 więc nie jest źle No ja też mam taką cichą nadzieję że ten koronaświrus się zaraz uspokoi bo inaczej szkoda gadać...
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj fajnie by było jak by ten wirus sie uspał ale z tego co mówią to tak nie będzie w Afryce są upały i wirus też. Może nie będzie tak złe juz coraz więcej wyleczonych ludzi. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- max1232
- 500p
Oj to racja, ale o dziwo właśnie w rejonach Afryki jest najmniej zakażonych. Podobno czarnoskórych za bardzo ten wirus nie atakuje ale nie wiem ile w tym prawdy Ogółem już człowiek głupieje od napływu tych wszystkich, często sprzecznych informacji. Szczerze to nawet jakiekolwiek wiadomości już przestałem oglądać bo za dużo mnie to wszystko nerwów kosztuje
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Seba.
Piękna pogoda to i praca idzie do przodu. Widać fajne zmiany, niby tylko taka wymiana obrzeży a już jaka różnica.
Odpoczynek na hamaku jak najbardziej się należy.
Mam nadzieję, że to ochłodzenie nie będzie drastyczne. Jeszcze nie nacieszyliśmy się ciepłem, chociaż deszcz przydał by się i to bardzo. Przynajmniej w moim rejonie
Piękna pogoda to i praca idzie do przodu. Widać fajne zmiany, niby tylko taka wymiana obrzeży a już jaka różnica.
Odpoczynek na hamaku jak najbardziej się należy.
Mam nadzieję, że to ochłodzenie nie będzie drastyczne. Jeszcze nie nacieszyliśmy się ciepłem, chociaż deszcz przydał by się i to bardzo. Przynajmniej w moim rejonie
Fajnie uchwyciłeś tego narcyza na pierwszym zdjęciu.Hamak też fajny,szkoda,że ja nie mam trawnika.
Szafirek i cebuliczka wychyla łepek.Hiacynt kwitnie całą kępką.Chyba była tam cebula która rozpadła się na małe cebulki,a stara zgniła?Też kiedyś miałam cytrynę,ale tak mi się rozrosła,że musiałam oddać,a miała już cytryny tylko z bardzo grubą skórką.
Miłego dnia na działce.
Szafirek i cebuliczka wychyla łepek.Hiacynt kwitnie całą kępką.Chyba była tam cebula która rozpadła się na małe cebulki,a stara zgniła?Też kiedyś miałam cytrynę,ale tak mi się rozrosła,że musiałam oddać,a miała już cytryny tylko z bardzo grubą skórką.
Miłego dnia na działce.
- max1232
- 500p
Dzięki Danusiu ! Myślisz że to hiacynt? W sumie tak trochę wygląda i zapach ma taki ale w takich kępkach rośnie i taki mały jakiś więc to mnie zastanawia
Miałem na razie nie kupować kwiatów ale dzisiaj nie wytrzymałem i kupiłem piwonie w biedronce...
Zastanawiam się teraz tylko co z nią zrobić bo ma już pąki i za wcześnie na wysadzenie jej do gruntu ...
Miałem na razie nie kupować kwiatów ale dzisiaj nie wytrzymałem i kupiłem piwonie w biedronce...
Zastanawiam się teraz tylko co z nią zrobić bo ma już pąki i za wcześnie na wysadzenie jej do gruntu ...