Moje storczyki od północy
Re: Moje storczyki od północy
Pinocchio to seryjny sabotek, on wypuszcza pęd kwiatowy i na tym pędzie wypuszcza kwiat za kwiatem w ten sposób może kwitnąć nawet dwa lata z krótkimi przerwami, uprawa standardowo, po przeschnięciu podlewam, chłodzenia nie potrzebuje i tak jakoś się dogadujemy, nie wszystkie są skore do współpracy, jeden u mnie też kwitł po siedmiu latach i to dopiero jak wylądował w hydro i ten woli być przechłodzony,bedziesz musiał potrenować różne sposoby uprawy, pewnie w końcu trafisz na właściwy, trzymam kciuki żeby Ci się udało
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko
Ładniutki ten pierwszy phal, czy on delikatnie w czerwień idzie kolorystycznie ?
Dendrobium jeden kwiatek ale jaki uroczy .
Nowy nabytek już dawno kwitnie jak sądzę pochwal się co to , czy jakieś oncidium?
D. Harveyanum jest piękne moje tez kwitło , cudowne są te firanki , to taki kurczak z długimi rzęsami szkoda ,ze stosunkowo krótko kwitnie.
Jeszcze coś mi się przypomniało z ub roku skoro nie pokazalas to znaczy że to przyrosty były na c. cristata?
Ładniutki ten pierwszy phal, czy on delikatnie w czerwień idzie kolorystycznie ?
Dendrobium jeden kwiatek ale jaki uroczy .
Nowy nabytek już dawno kwitnie jak sądzę pochwal się co to , czy jakieś oncidium?
D. Harveyanum jest piękne moje tez kwitło , cudowne są te firanki , to taki kurczak z długimi rzęsami szkoda ,ze stosunkowo krótko kwitnie.
Jeszcze coś mi się przypomniało z ub roku skoro nie pokazalas to znaczy że to przyrosty były na c. cristata?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Gandalfwhite
- Od: 18 lis 2018, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dora.
Pachnie Ci ta pierwsza bordowa hybryda Phala?
Mam podobną i pachnie obłędnie.
Pachnie Ci ta pierwsza bordowa hybryda Phala?
Mam podobną i pachnie obłędnie.
Grzegorz
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Dendrobium harveyanum pięknie Ci zakwitło. Utrzymałaś przy życiu kupny zaczątek pędu i śliczne kurczaczki wielkanocne Ci się pojawiły
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Dorotko śliczne kwitnienia Nam znowu pokazujesz
Te dwie hybrydki mają bardzo fajne kolorki. Tego pierwszy chyba mam u siebie, albo podobnego. U mnie wchodzi w różowo-bordowy odcień i w słoncu pachnie. Zapach taki kwiatowy
Ale to Twoje dendrobium sprawdzało Twoją cierpliwość... Jeden kwiatek, który jest piękny
Sabotek za to super się sprawuje. Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad jego zakupem i chyba coś z tego będzie...
Dendrobium harveyanum wygląda świetnie Za każdym razem, kojarzy mi się z żonkilami Tyle, że bez tego puchu dookoła
I dzięki za życzenia Tobie też przesyłam dużo zdrowia teraz
Te dwie hybrydki mają bardzo fajne kolorki. Tego pierwszy chyba mam u siebie, albo podobnego. U mnie wchodzi w różowo-bordowy odcień i w słoncu pachnie. Zapach taki kwiatowy
Ale to Twoje dendrobium sprawdzało Twoją cierpliwość... Jeden kwiatek, który jest piękny
Sabotek za to super się sprawuje. Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad jego zakupem i chyba coś z tego będzie...
Dendrobium harveyanum wygląda świetnie Za każdym razem, kojarzy mi się z żonkilami Tyle, że bez tego puchu dookoła
I dzięki za życzenia Tobie też przesyłam dużo zdrowia teraz
Mirko
C. cristata miała przyrosty, kwiatków niet, , a nowy nabytek to harveyanum, hybryda phal. ma taki fioletowo bordowy kolor,i Grzegorzu nie pachnie, Moniko chyba wiem, o którym z Twoich phal piszesz faktycznie jest podobny
Marto dziękuję za odwiedziny
Życzę Wam wszystkim miłego dnia i zdrowia
C. cristata miała przyrosty, kwiatków niet, , a nowy nabytek to harveyanum, hybryda phal. ma taki fioletowo bordowy kolor,i Grzegorzu nie pachnie, Moniko chyba wiem, o którym z Twoich phal piszesz faktycznie jest podobny
Marto dziękuję za odwiedziny
Życzę Wam wszystkim miłego dnia i zdrowia
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Hej hej Dorotko , rozpisałam się ostatnio na forum i przegapiłam Twój wątek
Zacznę od jednego, ale jak pięknego kwiatka na Dendrobium nobile.
Gratulacje za tego jednego - jak piszesz - po 10 latach cudowania..
Święta cierpliwość ! Ja się z nimi poddałam, jak przechładzając zamroziłam na amen
Teraz wyłącznie ooglądam u Was
Dendrobium harveyanum jest cudowne. Mam nadz., że będzie powtarzać u Ciebie kwitnienie conajmniej raz w roku.
A one lubią robić niespodzianki i czasem wypuszczają pęd z tego samego przyrostu co już kwitły. U mnie tak bywało
Sabotek włochaty uroczy i fajnie, że potrafi tak długo kwitnąć.
Hybrydy falenopsissą za to niezawodne i pełnią dyżur, gdy inne nie kwitną
Dużo zdrowia również dla Ciebie
Zacznę od jednego, ale jak pięknego kwiatka na Dendrobium nobile.
Gratulacje za tego jednego - jak piszesz - po 10 latach cudowania..
Święta cierpliwość ! Ja się z nimi poddałam, jak przechładzając zamroziłam na amen
Teraz wyłącznie ooglądam u Was
Dendrobium harveyanum jest cudowne. Mam nadz., że będzie powtarzać u Ciebie kwitnienie conajmniej raz w roku.
A one lubią robić niespodzianki i czasem wypuszczają pęd z tego samego przyrostu co już kwitły. U mnie tak bywało
Sabotek włochaty uroczy i fajnie, że potrafi tak długo kwitnąć.
Hybrydy falenopsissą za to niezawodne i pełnią dyżur, gdy inne nie kwitną
Dużo zdrowia również dla Ciebie
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Cudne dendrobium jak malutkie puszyste kurczaczki