Jak tam Błażej z twoim bobem dał radę?BobejGS pisze:U mnie niestety bób klapł. Mam nadzieje, że za dnia się podniesie.
Bób cz.4
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Bób cz.4
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Część się podniosła, a część nadal taka jakaś klapnięta. W sensie, że się położyła ale nie tak do końca że leży plackiem. Dziś rano podlałem solidnie, także zobaczymy jak bedzie wyglądać po najbliższych dwóch cieplekjszyvgjszych dniach.
Odmiany to Manita i Fabiola.
Tak czy owak mam juz nasiona kolejnych kilku odmian bobu, bo wpadło mi poletko i będe mógł wysadzić więcej niż planowałem.
Odmiany to Manita i Fabiola.
Tak czy owak mam juz nasiona kolejnych kilku odmian bobu, bo wpadło mi poletko i będe mógł wysadzić więcej niż planowałem.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
O to jest jednak nadzieja
Cyknoł byś fotkę tego klapniętego jeśli masz możliwość.
Cyknoł byś fotkę tego klapniętego jeśli masz możliwość.
- BobejGS
- Kontakt:
To już najwyżej jutro.
A ja w tym roku dość późno zaczęłam z bobem. Wstyd się przyznać ale dopiero dziś wzięłam się za rozsadę. Poszło 70 sztuk Windsor białego.
- BobejGS
- Kontakt:
Ja w sobotę wysiewałem już bób prosto w grunt.
Wczoraj do gruntu poszedł bób z rozsady: na 70 nasion wzeszło 52. Mam jeszcze 2,5 paczki Windsor Białego - jak myślicie, czy teraz już dawać go prostu do gruntu czy robić rozsadę?
I w jakich odstępach czasowych Wy wysadzacie? Podzielcie się również ile Wy wysadzacie. U mnie bób wszyscy lubią - rodzina 4 osob.
Chciałabym mieć ciągłość plonów... Pozdrawiam i życzę zdrowych, radosnych Świąt!
I w jakich odstępach czasowych Wy wysadzacie? Podzielcie się również ile Wy wysadzacie. U mnie bób wszyscy lubią - rodzina 4 osob.
Chciałabym mieć ciągłość plonów... Pozdrawiam i życzę zdrowych, radosnych Świąt!
Witam, jaki bób ma największe ziarna przy zachowaniu nienajgorszej plenności? Dotychczas miałem Figaro( dobry plon ale ziarna nie najwieksze) topbob i monike. Co polecacie?
-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
Można bezpośrednio do gruntu.
U mnie na zimnej glinie jestem zachwycony rozsadami. Bób siany pod koniec lutego do gruntu i przykryty biała agro.. wyrósł niewiele ponad ziemię, w tym samym dniu posiałem część nasion do wielodoniczek i trzymałem na działce w inspekcie i jest on kilka razy większy a ostatnio jak musiałem przesadzić 6 szt tego z rozsady to widziałem że pięknie korzenie rosną. Bób siany tydzień temu do gruntu (było ciepło) nie wyszedł jeszcze z ziemi.
U mnie na zimnej glinie jestem zachwycony rozsadami. Bób siany pod koniec lutego do gruntu i przykryty biała agro.. wyrósł niewiele ponad ziemię, w tym samym dniu posiałem część nasion do wielodoniczek i trzymałem na działce w inspekcie i jest on kilka razy większy a ostatnio jak musiałem przesadzić 6 szt tego z rozsady to widziałem że pięknie korzenie rosną. Bób siany tydzień temu do gruntu (było ciepło) nie wyszedł jeszcze z ziemi.
Pozdrawiam Paweł
Mój bób siany do gruntu też już wykiełkował
-
- 10p - Początkujący
- Od: 11 gru 2019, o 23:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dziś wysadziłam 160 sztuk sadzonek na polu.
Ile sztuk bobu wysiewacie na sezon? Do kiedy najpóźniej można siać/sadzić?