Koniecznie przytnij jak najszybciej i wydaje mi się, że jest bardzo gęsta. Jeżeli tak to albo można wyrwać co drugą albo jeżeli potrzebujesz wszystkie sadzonki to rozpikuj ją do następnych pojemników. Będzie solidniejsza tj. grubsza do wysadzania do gruntu
ruda147 Za mały pojemniczek już się zrobił dla niej. Ja w takiej sytuacji rozdzielałam pasmami i przesadzałam w rządek do skrzynki 15 cm wys. Jeżeli zdecydujesz je przesadzić ,to podsyp trochę głębiej niż teraz rośnie. I trzymaj w widnym ale chłodnym pomieszczeniu, wówczas nabierze krępości. Możesz też popikować od razu pojedynczo w skrzynce lub osobnych doniczkach, ale wówczas zajmie dużo więcej miejsca.
ruda, wczoraj już wysadziłam rozsadę cebuli, i nie mam zamiaru przykrywać. Cebula nie jest znowu taka wrażliwa, a i zahartowana była. Może u Ciebie jest łagodniejszy klimat.
Siew w sierpniu (August) , sadzenie we wrześniu. Znosi mróz do -15. Kilka zaczyna wybijać w kwiatostan. Postaram się pozyskać własne nasiona, bo to odmiana ustalona, a swoje nasiona zawsze mają lepszy wigor niż ze sklepu.