Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.6
Re: Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.6
Narine,
61v - AC Lomis
315v - Hapet 2017/60
418v - Mingus Harry L.
61v - AC Lomis
315v - Hapet 2017/60
418v - Mingus Harry L.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Przegapiłem jeszcze dalię o numerze 338 . Moje nowe dalie już w doniczkach, w ziemi. Rodzina zjeżdża dopiero latem, mogę bałaganić w całym domu. Co do przechowywania karp. Ja przechowuje je w pokoju ze skręconym kaloryferem, w domu, zawsze jest tam co najmniej 10 stopni. Jesienią pakuję karpy w worki papierowe, podwójne, zwykle prosto z ogrodu. Jak za mocno przesychają i więdną, wkładam w zwykłe torby reklamówki, zawiązuję. Przestają wysychać i nie rosną. Jak przechowywałem w piwnicy, sporo karp gniło, teraz to rzadkość. Jednak dalia lubi ciepło.
-- 1 kwi 2020, o 22:14 --
Narine, każdy przymrozek zmrozi dalie, o ile już wyjdą nad powierzchnię ziemi. Włóknina bardziej nam poprawia humor, niż warunki daliom.
-- 1 kwi 2020, o 22:14 --
Narine, każdy przymrozek zmrozi dalie, o ile już wyjdą nad powierzchnię ziemi. Włóknina bardziej nam poprawia humor, niż warunki daliom.
Pozdrawiam
Karol
Karol
Karolu,
zgadzam się z Tobą, co do włókniny - wydatek, stres i płonne nadzieje...
Ja pakuję karpy w gazety, potem w worki siatkowe. Niestety nie mam możliwości przechowywania w nieocieplonym pokoju - moje rezydują w piwnicy na działce, gdzie jest zdecydowanie chłodniej. Dają radę, tylko potrzebują potem więcej czasu na kiełkowanie. Papier skutecznie chroni dalie przed zagniwaniem, bo wyciąga z karp nadmiar wilgoci i jest dobrym izolatorem od zimna.
338 - chyba Jowey Rita
zgadzam się z Tobą, co do włókniny - wydatek, stres i płonne nadzieje...
Ja pakuję karpy w gazety, potem w worki siatkowe. Niestety nie mam możliwości przechowywania w nieocieplonym pokoju - moje rezydują w piwnicy na działce, gdzie jest zdecydowanie chłodniej. Dają radę, tylko potrzebują potem więcej czasu na kiełkowanie. Papier skutecznie chroni dalie przed zagniwaniem, bo wyciąga z karp nadmiar wilgoci i jest dobrym izolatorem od zimna.
338 - chyba Jowey Rita
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Basiu,Jacku,
dziękuję za doping.
Dla mnie to przyjemna zabawa, bo i tak co roku jadę do Stanisława. W połowie maja wiem ile mam wolnego miejsca (ach te mieczyki) i ile brakuje sadzonek.
To już taka mała tradycja bardzo sympatycznego spotkania w Ptaszkowie.
Kilkanaście sztuk posadziłem do doniczek i trzymam w altance na działce. Mam nadzieję, że te mrozy -7*C nie zmroziły karp.
Pozdrawiam wszystkich.
Tomek
dziękuję za doping.
Dla mnie to przyjemna zabawa, bo i tak co roku jadę do Stanisława. W połowie maja wiem ile mam wolnego miejsca (ach te mieczyki) i ile brakuje sadzonek.
To już taka mała tradycja bardzo sympatycznego spotkania w Ptaszkowie.
Kilkanaście sztuk posadziłem do doniczek i trzymam w altance na działce. Mam nadzieję, że te mrozy -7*C nie zmroziły karp.
Pozdrawiam wszystkich.
Tomek
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że konkurencja ostro działa. Ja natomiast od dwóch tygodni walczęz dwucyfrowym mrozem i tak to wygląda na dzisiejszy dzień.
Tomisiu
Chciałbym abyś w drodze powrotnej zaczepił o Legnicę będą roślinki dla Lodzi.
Tomisiu
Chciałbym abyś w drodze powrotnej zaczepił o Legnicę będą roślinki dla Lodzi.
Dalie Stanisława cz.7 Dalie Stanisława - sprzedam
https://www.dalie-stanislawa.pl/
Pozdrawiam Stanisław
https://www.dalie-stanislawa.pl/
Pozdrawiam Stanisław
Stasiu,
nie ma problemu.
Wszystko załatwimy w maju. Łącznie z fotorelacją.
Mam nadzieję, że mrozy już przemijają i żadnych strat nie będzie. U mnie było -7*C i wtedy pomyślałem, jak zimno musi być u Ciebie.
J A ja z jedną moją sadzonką konkurencją nie będę.
Pozdrawiam
Tomek
nie ma problemu.
Wszystko załatwimy w maju. Łącznie z fotorelacją.
Mam nadzieję, że mrozy już przemijają i żadnych strat nie będzie. U mnie było -7*C i wtedy pomyślałem, jak zimno musi być u Ciebie.
J A ja z jedną moją sadzonką konkurencją nie będę.
Pozdrawiam
Tomek
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że w inspekcie już zieloniutko więc pewnie po niedzieli będzie sadzonkowanie? Bo ma być super pogoda
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za identyfikację. Czy wiadomo jaki kolor i wysokość ma 315v - Hapet 2017/60?
Piękne sadzonki Panie Stanisławie i Florianie
Miałam wsadzać do gruntu, ale trochę mnie zniechęciliście z tą agrowłókniną...
Doniczkowce wystawione na balkon pod "szklarenkę" mężowskiej roboty i przykryte dla pewności otuliną.
Piękne sadzonki Panie Stanisławie i Florianie
Miałam wsadzać do gruntu, ale trochę mnie zniechęciliście z tą agrowłókniną...
Doniczkowce wystawione na balkon pod "szklarenkę" mężowskiej roboty i przykryte dla pewności otuliną.
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
Narine,
315 v - różowa, półkaktusowa, kwiat - 15cm, wys. - 120 cm
Ja jeszcze nawet nie myślę o sadzeniu. Działka za daleko, no i za sucho, a ziemia też jeszcze nie zdążyła się ogrzać... Czekam na lepsze czasy!
315 v - różowa, półkaktusowa, kwiat - 15cm, wys. - 120 cm
Ja jeszcze nawet nie myślę o sadzeniu. Działka za daleko, no i za sucho, a ziemia też jeszcze nie zdążyła się ogrzać... Czekam na lepsze czasy!
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
BarbaraR
Będzie Pani sadziła karpy, czy już podpędzone sadzonki?
Będzie Pani sadziła karpy, czy już podpędzone sadzonki?
Zawsze sadzę karpy, bo nie mam gdzie ani podpędzać karp na sadzonki, ani sadzić sadzonek. Sadzonki już ukorzenione otrzymuję od Stanisława zwykle końcem maja i te sadzę już na działce. Nie zawsze jednak zdążą zakwitnąć, a tym bardziej zbudować przyzwoitą karpę, która da radę przezimować. Jeśli ktoś chce sadzić sadzonki z podpędzonych karp powinien to zrobić najpóźniej do połowy maja (lepiej nawet wcześniej) - mają wtedy czas na wytworzenie karpy - oczywiście przy odpowiednim nawożeniu i nawadnianiu.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Witam wszystkich miłośników dalii
Niedawno dostałem paczkę z karpami od Pana Stanisława. Spędziłem cudowny dzień na wyszukiwaniu i przyporządkowywaniu numerów do odpowiednich nazw. Jakbym rozwiązywał krzyżówkę . Nie udało mi się odnaleźć tyko dwóch numerów: 480 i 590. Jeśli ktoś z Was ma odpowiedź co to za odmiany to proszę mnie oświecić . To będzie pierwszy mój rok z daliami. Z opowiadań wiem, że moi dziadkowie sadzili w ogródku przydomowym dużo dalii . Chciałbym aby znów pod tym adresem królowały te kwiaty.
Pozdrawiam
Andrzej
Niedawno dostałem paczkę z karpami od Pana Stanisława. Spędziłem cudowny dzień na wyszukiwaniu i przyporządkowywaniu numerów do odpowiednich nazw. Jakbym rozwiązywał krzyżówkę . Nie udało mi się odnaleźć tyko dwóch numerów: 480 i 590. Jeśli ktoś z Was ma odpowiedź co to za odmiany to proszę mnie oświecić . To będzie pierwszy mój rok z daliami. Z opowiadań wiem, że moi dziadkowie sadzili w ogródku przydomowym dużo dalii . Chciałbym aby znów pod tym adresem królowały te kwiaty.
Pozdrawiam
Andrzej