Pomidory - Dwarfy cz.1
Re: Pomidory - Dwarfy
Zbierajcie nasiona na wymianę bo po tych zachwytach będą chętni na pewno
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 maja 2019, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To mój pierwszy sezon z Dwarfami i na tym etapie jestem nimi zachwycony. Piękne, stabilne roślinki, zobaczymy jak będzie później. Zdjęcia moich wszystkich podopiecznych wrzucę później, teraz kwestia, która niemal spędza mi sen z powiek. Szczególnie zależy mi na opinii użytkowników, którzy uprawiali Sean's Yellow. Niestety wykiełkowały mi tylko dwa nasiona, ale kiedy roślinki podrosły, to okazało się, że to nie jest ta sama odmiana. Jeden z nich mniejszy, taki typowy Dwarf, drugi dużo większy. Przesyłam zdjęcia, może Kochani pomożecie mi w ocenie, który z nich to Sean's Yellow, bo bardzo zależy mi na tej odmianie. Z góry wielkie dzięki
Większy
Mniejszy
Oba
Większy
Mniejszy
Oba
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Moje Seans Yellow wyglądają tak:
siane po 20 lutego. Chyba bardziej podobne do mniejszego, chociaż większy też tak bardzo się nie różni tylko liście ma jakby luźniejsze.
siane po 20 lutego. Chyba bardziej podobne do mniejszego, chociaż większy też tak bardzo się nie różni tylko liście ma jakby luźniejsze.
Dorota
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
U mnie ta sama sytuacja, jedna odmiana a dwa różne typy liści np. regularne i ziemniaczane
Jak zrobię zdjęcia to wrzucę na forum. Nie było mowy o pomyleniu fiszek ponieważ pikowałam osobno każdą odmianę a nasionka z różnych źródeł (sprawdzonych ) i niestety nie opisałam która odmiana dublowana od kogo
Może jakieś rozszczepienie nastąpiło albo jakieś inne nasionko przypadkiem się dostało
Także mimo wszystko będę prosiła o identyfikację osobników
Pozdrawiam
U mnie ta sama sytuacja, jedna odmiana a dwa różne typy liści np. regularne i ziemniaczane
Jak zrobię zdjęcia to wrzucę na forum. Nie było mowy o pomyleniu fiszek ponieważ pikowałam osobno każdą odmianę a nasionka z różnych źródeł (sprawdzonych ) i niestety nie opisałam która odmiana dublowana od kogo
Może jakieś rozszczepienie nastąpiło albo jakieś inne nasionko przypadkiem się dostało
Także mimo wszystko będę prosiła o identyfikację osobników
Pozdrawiam
Pozdrawiam Czarna
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 maja 2019, o 22:02
Dzięki za fotkę. Moim zdaniem Twoje także bardziej przypomina mój mniejszy. Za jakiś czas postaram się wrzucić ponownie fotkę. Ten większy to zupełnie na Dwarfa nie wygląda. A propos. Czy ktoś tutaj ma doświadczenie z odmianą Faelans First Snow? Bo także Dwarfa nie przypomina jak na razie. Pozdrawiam serdecznieDorcinda pisze: Chyba bardziej podobne do mniejszego, chociaż większy też tak bardzo się nie różni tylko liście ma jakby luźniejsze.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Irenko u Ciebie już kwitną a u mnie w tym roku jakieś wyjątkowe malizny, mam wrażenie że zbyt wolno rosną.
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, ja dwarfy wysiewałam 16 lutego, więc już urosły, dziś zamiar wysadzić do donic stałych, się nie martw, Twoje też urosną
Na balkon wybrałam Pink Passion, New Big Dwarf, Russian Swirl, nowością będzie ten ostatni, bo dwa pierwsze to moje pewniaki od początku uprawy dwarfów.
Pozostałe wsadzę do skrzyń, ale to już, jak się ustabilizują nocne temperatury.
Te mini dwarfy są wyjątkowo wyrywne, mam z nich dużo uciechy, ale na jakieś wyjątkowe zbiory nie liczę, pozostała gromadka tak wygląda.
Pozdrawiam Irena
Na balkon wybrałam Pink Passion, New Big Dwarf, Russian Swirl, nowością będzie ten ostatni, bo dwa pierwsze to moje pewniaki od początku uprawy dwarfów.
Pozostałe wsadzę do skrzyń, ale to już, jak się ustabilizują nocne temperatury.
Te mini dwarfy są wyjątkowo wyrywne, mam z nich dużo uciechy, ale na jakieś wyjątkowe zbiory nie liczę, pozostała gromadka tak wygląda.
Pozdrawiam Irena
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Obie macie te sadzonki już dorodne, u mnie jeszcze miesiąc potrzebny by takie były.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 22 lis 2017, o 20:15
Ja mam pytanie do osób, które miały Mongolskiego Karlika - do jak dużych doniczek sadziliście? Dziękuję