Pomidory - Dwarfy cz.1
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 22 lis 2017, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory - Dwarfy
Wiem,wiem, że im większa doniczka tym lepiej ale wg. opisów Karlika ma mieć tak max 30 cm wysokości Czyli gabaryty pomidorów "doniczkowych". Poza tym mimo wszystko na balkonie miejsce ograniczone więc siłą rzeczy nie wszystkim jestem wstanie zapewnić takie luksusowe miejscówki ;:223W dodatku zaszalałam w tym roku z liliami, a miałam tego więcej nie robić. A mąż i tak biadoli że z balkonu nie da się korzystać...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hartują się w ciągu dnia na balkonie.
Troszkę urosły.
Troszkę urosły.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 sie 2013, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanie dwarfy dadzą radę w niedużej szklarni? Mam taką małą zrobioną że starych okien i przykryta folia.
Pozdrawiam Anna
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
Witajcie
Mam pytanko do uprawiających New Big Dwarf jakie on ma liście?
Mam dwie roślinki z różnymi liśćmi i nie wiem która z nich to New Big
Jedna ma ziemniaczane liście a druga normalne
Reszta odmian z ziemniaczanymi liśćmi które mam
I cała gromadka No....prawie cała bo kilkanaście sztuk ma już nowych właścicieli
Część trafi do donic, część do gruntu i kilkanaście sztuk eksperymentalnie trafi do tunelu foliowego razem z papryką
Mam pytanko do uprawiających New Big Dwarf jakie on ma liście?
Mam dwie roślinki z różnymi liśćmi i nie wiem która z nich to New Big
Jedna ma ziemniaczane liście a druga normalne
Reszta odmian z ziemniaczanymi liśćmi które mam
I cała gromadka No....prawie cała bo kilkanaście sztuk ma już nowych właścicieli
Część trafi do donic, część do gruntu i kilkanaście sztuk eksperymentalnie trafi do tunelu foliowego razem z papryką
Pozdrawiam Czarna
Spodobają mi się te Wasze Dwarfy. Czy nasionka można kupić w sklepie ? Pytałam w ogrodniczym o Dwarfy, ale Pani z dużym stażem (od wielu lat u niej kupuję nasiona) nie słyszała o takich . Zrobiłam sobie notatki ,które odmiany polecacie na zaś, może coś trafię.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Raczej jeszcze nie będą dostępne w naszych sklepach. Może w przyszłości tak. To odmiany z projektu ,,hodowców" pomidorów, coś jak projekt ,,True potato seeds" i głównie on się rozchodzi drogą pantoflową między uprawiajacymi.
na pewno z roku na rok będzie ich coraz więcej, bo coraz więcej forumowiczów je uprawia i zapewne na akcji też będą się pojawiać. No i zawsze też można prywatnie do jakiejś osoby napisac, co się daną odmianę zobaczyło.
na pewno z roku na rok będzie ich coraz więcej, bo coraz więcej forumowiczów je uprawia i zapewne na akcji też będą się pojawiać. No i zawsze też można prywatnie do jakiejś osoby napisac, co się daną odmianę zobaczyło.
Błażej dzięki. Ciekawe czy rozsadę Dwarfów da się kupić na ryneczku/targu ? Może ogrodnicy już ich mają w ofercie.
-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
Na rynku nie kupisz. Na forum mamy specjalistów od dwarf.
Zobacz w wątku z ofertami. Sam w ten sposób pozyskałem 15 odmian.
Zobacz w wątku z ofertami. Sam w ten sposób pozyskałem 15 odmian.
Pozdrawiam Paweł
brodus Podrzucisz linka do wątku z ofertami? Wyszukiwarka pokazuje mi jakieś ,ale to nie to czego szukam.
- naklejka
- 50p
- Od: 8 lip 2018, o 15:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że Coastal Pride się tak zwija? Zaczęłam hartowanie i zamartwianie się o każdy aspekt zdrowotny moich krzaków
Kasia
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Też proszę o link do dwarfów.