Witajcie kochani
Oj zaniedbuję Was ale już się usprawiedliwiam. Od kiedy wróciłam do pracy to czasu na nic, bo albo cały dzień w pracy, albo cały dzień na działce, no zdarza się, że jestem w domu, ale to tylko czasem, na działeczce pracy co nie miara, a chcę w tym roku zrobić sporo przesadzeń więc robię, a tu sianie czeka w kolejce, siewki wywiozłam na działkę więc i przy nich trochę pracy jest, bo nie są już pod opieką taką jak wcześniej, jak wracam z działeczki to sił na nic nie ma, ale ja to lubię więc nie marudzę

Trochę u nas popadało, więc ziemia lekko nasączona
Pozdrawiam Was wszystkich i zdrówka życzę z całego serca
Edwardzie to rabarbar dłoniasty, taka mizerotka kupiona w tamtym roku, ale w tym widzę, że sobie świetnie radzi, mam nadzieję na piękne duże liście
Jadziu to laki, rozrosły się ślicznie, a zapach niesamowity

, rabarbar, to rabarbar dłoniasty, ma być olbrzym, ale to maleńka roślinka była, no czekam na efekt łał

Jadziu zdróweczka Tobie również
Max w studni jest mały koszyk, nie wiem co posadzić, bo pewnie ziemia szybko wysychać w nim będzie, jeszcze na razie nie myślałam o tym czy coś posadzę
Danusiu wiesz jaka to radość, na reszcie sobie szaleję
Dorotko to rabarbar dłoniasty, ma być piękną dużą ozdobą działeczki, no zobaczymy
Ewuniu dziękuję, wilczomlecze młodziutkie ale śliczne to fakt, kolorowy to Wilczomlecz ASCOT RAINBOW, a czerwony to chyba migdałolistny purpurea
Małgosiu oj tak, już miałam patyczki figi wywalić, a teraz patrzę, a one się zielenią, jak to cieszy, a siewki, no narobiło mi się ich, ale co tam, niech rosną, zobaczymy co z tego wyjdzie

, a koziołek już biega na wolności

, kości obolałe, ale jak ja lubię taki ból, i oby tylko taki był, pozdrawiam

Dzisiaj kończyłam nową rabatkę na dalie, udało się, teraz czekam na piękne dalie
Zaczyna kwitnienie złotokap mój cudny, prowadzony na drzewko i wisteria też już zaczyna, najpiękniejszy czas się zbliża, zresztą Maj uwielbiam za jego cudne kolory i zapachy
Żabki już na posterunku