Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko, tak się cieszę, że udało Ci się choróbsko pokonać i już z radością wracasz do pracy. :tan ;:333
;:63 Twoje litościwe serduszko uratowało koziołka od niechybnej śmierci. Natura Ci to wynagrodzi obfitością kwitnień. ;:196
Ogródek, pomimo Twojej nieobecności świetnie sobie poradził, przybyło wiosennych kolorów, razem oprzątnęliście co pilniejsze, nawet studzienka nabrała blasku i czeka na obsadzenie kwiatami.Zagwozdka parapetowa będzie miłą niespodzianką a nazwy roślinek na pewno sobie przypomnisz, lub ktoś Ci podpowie. ;:306
Zdróweczka kochana i nie forsuj się zbytnio, bo organizm osłabiony, łatwo może złapać coś nie przewidzianego. ;:167 ;:79 ;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko to cieszę się, że wszystko wróciło do normy! Działeczka i praca to od razu się rozruszasz!
Sama jestem ciekawa co mi wyrośnie ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wspaniała wiadomość, Iwonko!!! ;:215 Skoro zdrówko wróciło, działka odżyła dzięki Waszej ciężkiej pracy, to teraz będzie już tylko lepiej, ;:63 a z tego co widzę na załączonych obrazkach, działeczka kwitnąca, kolorowa, nie uciekła i cieszy swoim wiosennym pięknem. ;:138 ;:138
Niech więc zdrówko pozostanie z Wami po wsze czasy. ;:97 ;:97 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Tak, wróciłam do pracy, wróciłam do ogrodu :tan , oj ile pracy mnie jeszcze tam czeka, więc jak nie w pracy to na działce, jestem z tego bardzo zadowolona, choć nie co obolała, do tego jeszcze siewki, które nadal stoją w domu na parapecie, pikuję i pikuję i doniczek przybywa, a nocki jeszcze zimne, nie wywiozę roślin bo szkoda mi ich, tyle pracy na zmarnowanie nie dam.
Zdrówka Wam kochani życzę i wody z Nieba, bo sucho, tragicznie sucho wszędzie, u nas ziemia już pęka ;:185
Stasiu kochana oj pracy to jeszcze bardzo dużo przede mną, ale co tam, mam cały sezon na to, a parapetowych niespodzianek przybywa, bo ciągle coś wschodzi z tych nasion, które na stracenie spisałam, oj będzie niespodzianek ;:306 , choróbsko pokonane i niech tak zostanie, zdrówka Tobie i Twojej rodzince również życzę ;:196
Marysiu również cieszę się, że mam to za sobą, teraz mam bóle ale z powodów znanych na ogrodniczkom ;:306 , ale wolę te od tamtych bóli. Wiesz mi jeszcze ciągle wschodzi coś z poprzednio wysianych nasion, już zupełnie pogubiłam się, ale ja mam tak co roku , zdrówka Marysiu Tobie i Twojej rodzince ;:196
Lucynko oj tak, cieszę się, że wraca wszystko u mnie do normy, znowu na nic czasu nie mam ;:306 , działeczka pięknieje, bo kwitnień coraz więcej, ile razy jestem na niej to zawsze zapomnę jakiejś roślince zrobić zdjęcie, a potem okazuje się, że już przekwita, no ale czasu mało żeby ze wszystkim się wyrobić ciągle, Tobie również zdrówka i oczywiście Twojej rodzince Lucynko ;:196

Kilka widoków z działeczki :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwiatów u ciebie nie brakuje, a i parapety widzę też zajęte. Wiosna po pracowity okres. :)
Czy ja dobrze widzę że masz fioletowy rabarbar, czy to jakaś podobna roślina?. pozdrawiam wiosennie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko co to tak cudnie kwitnie w żółci i rudawym złocie https://images91.fotosik.pl/354/a9f109a1eff7583dmed.jpg a ten rabarbar z bordowymi liśćmi ?? Fajna kolekcja wilczomleczy super ze wreszcie po chorobie i można zabrać sie za to co się najbardziej lubi .Kurcze niedawno pod oknami przechodził knur wielgaśny że na swojej drodze raczej nie chciałabym go spotkać a szedł sobie akuratnie w stronę mojego ogródka ;:224 Miało padać spadły 3 krople i po deszczu a na niebie calutki dzień przesuwają sie czarne chmurzyska i nic ;:222 .Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53

Post »

Ale ta studnia niesamowicie wygląda ! Będziesz coś sadziła w tym wiaderku?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko doczekałaś się, wreszcie możesz działać w ogrodzie, tylko po takiej przerwie uważaj i dozuj rozsądnie pracę.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Dobrze, że Twoje zdrowie wróciło do normalności i możesz spokojnie popracować w ogrodzie.
Co to za roślinka o tak pięknych liściach podobnych do rabarbaru https://images89.fotosik.pl/354/2799973b08b03743med.jpg
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Iwonka u Ciebie zawsze można oko zawiesić na różnych cudach i cudeńkach.
Jak się nazywają te wilczomlecze, które pokazałaś na fotkach?
Cieszę się , że ze zdrowiem już wszystko OK
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko jak to dobrze, że koziołek trafił na ciebie. Miał chłopak szczęście ;:108
Przygoda z siewkami i pikowanymi tylko potwierdza moją zasadę, żeby wszystkiemu zielonemu dać szansę, już nie raz zaskoczyło mnie coś chęcią do życia :wink: Ale co tam, niespodzianki też fajne :D
Super, że choróbsko poszło precz i znowu możesz szaleć na działce, nic tak nie poprawia humoru jak piękne widoczki i obolałe kości po pracy, prawda? :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Oj zaniedbuję Was ale już się usprawiedliwiam. Od kiedy wróciłam do pracy to czasu na nic, bo albo cały dzień w pracy, albo cały dzień na działce, no zdarza się, że jestem w domu, ale to tylko czasem, na działeczce pracy co nie miara, a chcę w tym roku zrobić sporo przesadzeń więc robię, a tu sianie czeka w kolejce, siewki wywiozłam na działkę więc i przy nich trochę pracy jest, bo nie są już pod opieką taką jak wcześniej, jak wracam z działeczki to sił na nic nie ma, ale ja to lubię więc nie marudzę :heja Trochę u nas popadało, więc ziemia lekko nasączona ;:333
Pozdrawiam Was wszystkich i zdrówka życzę z całego serca ;:167
Edwardzie to rabarbar dłoniasty, taka mizerotka kupiona w tamtym roku, ale w tym widzę, że sobie świetnie radzi, mam nadzieję na piękne duże liście :D
Jadziu to laki, rozrosły się ślicznie, a zapach niesamowity ;:167 , rabarbar, to rabarbar dłoniasty, ma być olbrzym, ale to maleńka roślinka była, no czekam na efekt łał ;:108 Jadziu zdróweczka Tobie również ;:196
Max w studni jest mały koszyk, nie wiem co posadzić, bo pewnie ziemia szybko wysychać w nim będzie, jeszcze na razie nie myślałam o tym czy coś posadzę
Danusiu wiesz jaka to radość, na reszcie sobie szaleję :tan
Dorotko to rabarbar dłoniasty, ma być piękną dużą ozdobą działeczki, no zobaczymy ;:108
Ewuniu dziękuję, wilczomlecze młodziutkie ale śliczne to fakt, kolorowy to Wilczomlecz ASCOT RAINBOW, a czerwony to chyba migdałolistny purpurea
Małgosiu oj tak, już miałam patyczki figi wywalić, a teraz patrzę, a one się zielenią, jak to cieszy, a siewki, no narobiło mi się ich, ale co tam, niech rosną, zobaczymy co z tego wyjdzie ;:215 , a koziołek już biega na wolności ;:138 , kości obolałe, ale jak ja lubię taki ból, i oby tylko taki był, pozdrawiam :wit
Dzisiaj kończyłam nową rabatkę na dalie, udało się, teraz czekam na piękne dalie ;:215

Obrazek

Obrazek

Zaczyna kwitnienie złotokap mój cudny, prowadzony na drzewko i wisteria też już zaczyna, najpiękniejszy czas się zbliża, zresztą Maj uwielbiam za jego cudne kolory i zapachy ;:167

Obrazek

Obrazek

Żabki już na posterunku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

https://images90.fotosik.pl/360/8cb4cfb2eb7db10emed.jpg Iwonko czy to Pajęcznica liliowata u mnie wcale nie zakwitła i nie wiem co sie stało ;:145 Czyżby pogniewała sie za dzielenie ;:145 Wielkie poletko daliowe sie szykuje ;:333 Zdróweczka niezawodnego ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Mimo braku czasu działeczka Twoja Iwonko tętni życiem i kwieciem kusi! ;:138 ;:138 ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53

Post »

Hmmm, to może podczas sadzenia wymieszaj ziemię z hydrożelem? Ja w tym roku do wszystkich swoich doniczek dosypałem i do rozsad. Już widzę że faktycznie nie muszę tak często podlewać i w razie co roślinki sobie dają fajnie radę ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”