Tak,
Iwonko1, ja jak na razie ciągle w pracy. Ale w takich okolicznościach to "nie znasz ani dnia, ani godziny".....
Dziękuję za troskę
Już mi pumilek od Ciebie kwitnie.
Wyobraź sobie, że bywają lata, kiedy ta jabłonka ma tylko jeden kwiat albo nie ma ich wcale.... To w tym roku tak zaszalała jeśli chodzi o kwitnienie.
Odwzajemniam życzonka, zdrówka i wolnego by być dla rodzinki i ogrodu.
Lucynko, no drobne kłopoty z kompem (był u informatyka), ostatnio problemy były także z internetem.
A tak to jestem na bieżąco bo z telefonu poczytam i pooglądam Wasze cudne ogrody, ale na odpisywanie telefonem i na wgrywanie fotek się nie piszę, wolę z laptopa.
Jakby się pojawiła na targu ta maga to podesłać Ci ją? (U nas targowisko otworzyli dopiero niedawno, bo to jest zbyt duży i nieogrodzony teren więc długo nie było handlu na nim).
Również pozdrawiam milutko
Aniu / anabuko1, wyobraź sobie, że moja hortensja dębolistna, którą już jakiś czas trzymam w donicy ma dwa kwiatostany, Ani przez myśl mi nie przeszło, że kiedykolwiek zakwitnie z doniczce, a jednak, Ależ mnie mile zaskoczyła.
No ta jabłonka wyjątkowo cudnie kwitła w tym roku. To jedyne drzewo owocowe, jakie zostało po poprzednikach.
Co do takich kwitnień to ja jeszcze bardzo lubię spoglądać na wiśnie, również ozdobne oraz na czerwono kwiatowy głóg.
Odwzajemniam pozdrowionka
Jadziu, ja już wszystko wyniosłam, bo jakbym tego nie zrobiła to by się pewnie jakieś przędziorki dorwały do moich roślin albo co innego, a tak to jest ok. Mam nadzieję, że rośliny wytrzymają te niskie temperatury nocą. U mnie za dnia ma być 22 stopnie a nocą tylko 1 stopień. Ja jednak liczę, że po tak ciepłym dniu temperatura i tak będzie powyżej 3-5 stopni.
W tych pudełkach z roślinami bardzo mile mnie zaskoczyły cebulki mieczyków i bulwy dalii, były bardzo ładne i zdrowe. Wszystko wysadziłam, też jestem ciekawa co mi się uda z tego "wydobyć". Takie ładne jak na zdjęciach na opakowaniu to na pewno nie będą ale może coś się pokaże.
Zachwycam się żywokostem Gold od Ciebie
Pozdrawiam - wzajemnie i miłej niedzieli życzę
Wanda, ta grusza jest tak wielka, że na fotce wydaje się, że jest tuż za płotem ale niestety jest daleko ode mnie. Gruszki chyba ma. Ale pewnie i tak ptaszków na niej jest więcej niż tych owoców, no coś niesamowitego jak się tam dobrze czują i śpiewają.
Bardzo dziękuje Ci za ostrzeżenie co do trzykrotki.

Miałam ja od pięciu lat i żyłam w wielkiej nieświadomości. że jest aż taka ekspansywna. Oczywiście natychmiast po przeczytaniu postu od Ciebie usunęłam ją z rabaty, zanim zaczęła się u mnie też wysiewać.
No więc gruszek tychże Ci nie podeślę,

bo nie mam do nich dostępu ale pozdrowienia to przesyłam bardzo serdeczne
Andrzejku, no deszczyku było w sam raz. Zdążyło wszystko wsiąkać w glebę. Na razie trawa jest zieloniutka, a jaka będzie latem to się okaże.
Sam wiesz jak jest teraz w maju ze zdjęciami, pstryka się po sto dziennie, albo i więcej.

Bo tak jak piszesz - dzieje się w ogrodach kolorowo, oj dzieje
Wzajemnie, pozdrawiam i zdróweczka dla Was życzę
Seba, ja też nie znam tej firmy. Te roślinki dostałam od znajomej. Ale fakt faktem, że w tych mixach roślin, cebulki mieczyków były zdrowiusieńkie.
Oj, jak Ci zakwitnie te 50 mieczyków, to będzie pięknie!
Znam sporo roślin, które albo same wpadają do koszyka, albo jakimś dziwnym trafem same się zamawiają przez internet i nawet wiedzą gdzie trafić docelowo
Ty akurat trafiłeś na takie mieczyki
Troszkę aktualnych fotek:
Róża Therese Bugnet już zaczyna kwitnąć.
Przegapiłam słoneczko na niej więc przepraszam za ciemną fotkę
Te tulipany kwitną już bardzo długo i mają olbrzymie kwiaty
Moje ulubione pachnące "babcine"
Chaber, u mnie się nie rozsiewa i co roku tworzy ładne kółeczko z kilkunastu kwiatów
Kielichowiec wonny
Na pierwszym planie jeszcze w limonkowym kolorze kalina Roseum
W tym roku wymieszały mi się orliki białe np. z fioletowymi
Widok z okienka na ogród
I ogólny widoczek ogrodu /na stronę południowo-zachodnią/
Wszystkim życzę miłej i pogodowo wymarzonej niedzieli