Pomidory - Dwarfy cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 sie 2013, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory - Dwarfy
Pozdrawiam Anna
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Aniu,to zależy,jakie masz odmiany. Niektóre z nich ( nie licząc mikrusów) dorastają zaledwie do 60-70 cm. Są to przeważnie odmiany z liśćmi typu rugosa . Ja mam nawet jakieś odmiany osiągające 20 cm. Mnie chyba szkoda byłoby miejsca w szklarni na takie niskie pomidory.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
- Od: 9 sie 2013, o 08:57
Dwarf Pink passion, sweet Adelaide, arctic Rose i Snow White. Akurat ta szklarnia to zrobiona ze starych okien mniejsza, nie szkoda bo mamy druga większą kupiona.
Pozdrawiam Anna
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
Witajcie
Jak tam Wasze Dwarfy?
Moje jeszcze przynajmniej tydzień posiedzą na balkonie
Pogoda nie pozwala na wysadzenie pomidorów do folii nie mówiąc o gruncie przez najbliższe kilka nocy temp. max. 1-2 st. C Na prawie wszystkich krzaczkach są już pączki większe i mniejsze ale są
Na wszystkich 4 szt. Arctic Rose 1-2 kwiatki będą staśmione.
15.05 przesadziłam 3 sztuki do wiader docelowych, ale na noc muszę zabierać do domu.
Mam nadzieję, że pogoda pozwoli na wysadzenie pomidorów w Maju.... choć coraz bardziej zaczynam w to wątpić
Pozdrawiam
Jak tam Wasze Dwarfy?
Moje jeszcze przynajmniej tydzień posiedzą na balkonie
Pogoda nie pozwala na wysadzenie pomidorów do folii nie mówiąc o gruncie przez najbliższe kilka nocy temp. max. 1-2 st. C Na prawie wszystkich krzaczkach są już pączki większe i mniejsze ale są
Na wszystkich 4 szt. Arctic Rose 1-2 kwiatki będą staśmione.
15.05 przesadziłam 3 sztuki do wiader docelowych, ale na noc muszę zabierać do domu.
Mam nadzieję, że pogoda pozwoli na wysadzenie pomidorów w Maju.... choć coraz bardziej zaczynam w to wątpić
Pozdrawiam
Pozdrawiam Czarna
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś posadzone do donic docelowych.
-
- 200p
A niech to....
Moje Dwarfy od soboty w tunelu. Wysadzone 15 sztuk i około 40 czeka na wysadzenie do gruntu a dziś w nocy temperatura ma spaść do 2 st.
Koniecznie muszę jechać na wieś i jakoś zabezpieczyć całe towarzystwo
Moje Dwarfy od soboty w tunelu. Wysadzone 15 sztuk i około 40 czeka na wysadzenie do gruntu a dziś w nocy temperatura ma spaść do 2 st.
Koniecznie muszę jechać na wieś i jakoś zabezpieczyć całe towarzystwo
Pozdrawiam Czarna
-
- 200p
Nie mogę już edytować postu
A to moje, wysadzone 15.05 nabierają ,,masy,,
Od lewej: Desperado, New Big i Arctic Rose
A to moje, wysadzone 15.05 nabierają ,,masy,,
Od lewej: Desperado, New Big i Arctic Rose
Pozdrawiam Czarna
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mają za dużo azotu w stosunku do światła.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
inga_beta
Dużo zależy od odmiany.
Mam dwarfy, które mają już 70-80 cm i dopiero zawiązują pierwsze grona kwiatowe np. Dwarf Pink Passion
i mam też np. Dwarf Uluru Ochre, który ma ok.40 cm.
Dużo zależy od odmiany.
Mam dwarfy, które mają już 70-80 cm i dopiero zawiązują pierwsze grona kwiatowe np. Dwarf Pink Passion
i mam też np. Dwarf Uluru Ochre, który ma ok.40 cm.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 200p
Witajcie
Moje Dwarfy wysadziłam wczoraj do gruntu, w końcu Nie mogłam już dłużej czekać na lepszą pogodę. Pomidory były już mocno wymęczone w doniczkach
Także sezon uważam za rozpoczęty mimo iż lekko spóźniony
Pozdrawiam
Moje Dwarfy wysadziłam wczoraj do gruntu, w końcu Nie mogłam już dłużej czekać na lepszą pogodę. Pomidory były już mocno wymęczone w doniczkach
Także sezon uważam za rozpoczęty mimo iż lekko spóźniony
Pozdrawiam
Pozdrawiam Czarna
Mirek19
Mam New Big dwarf i Chocolate champion.
Zaczęły kwitnąć gdy jeszcze było ciepło i już się nie zdążyły zapylić i kwiaty im poodpadały. I nadal się nie zapylają chociaż coś kwitną. Za to zapyla się ten który był siany 2 tygodnie póxniej i jest o połowę mniejszy ale trzymam go w mieszkaniu. To chocolate. I widze że chocolate lepiej sobie radzi w trudnych warunkach, bo ten na parapecie lepiej kwitnie od new big.
Mam New Big dwarf i Chocolate champion.
Zaczęły kwitnąć gdy jeszcze było ciepło i już się nie zdążyły zapylić i kwiaty im poodpadały. I nadal się nie zapylają chociaż coś kwitną. Za to zapyla się ten który był siany 2 tygodnie póxniej i jest o połowę mniejszy ale trzymam go w mieszkaniu. To chocolate. I widze że chocolate lepiej sobie radzi w trudnych warunkach, bo ten na parapecie lepiej kwitnie od new big.