Problem z roslinami na skarpie..
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Problem z roslinami na skarpie..
Pokaż zaatakowana roślinę z bliska.
Mam wrażenie ,że to bukszpan i jego oraz nasz aktualny problem czyli ćma bukszpanowa - kliknij,
która również zaatakowala żywotniki "Danica"?????
To byłaby dla nas wszystkich tragiczna wiadomość!
Nie jestem jednak pewna bo zdjęcie fatalnej jakości,dlatego proszę o lepsze zdjęcia.
Mam wrażenie ,że to bukszpan i jego oraz nasz aktualny problem czyli ćma bukszpanowa - kliknij,
która również zaatakowala żywotniki "Danica"?????
To byłaby dla nas wszystkich tragiczna wiadomość!
Nie jestem jednak pewna bo zdjęcie fatalnej jakości,dlatego proszę o lepsze zdjęcia.
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ćma bukszpanowa raczej jest zielona w czarne kropki A nie czarna w żółte. Czarna w żółte to jest np larwa biedronki. Btw to chyba nie bukszpan a jakiś iglak może tuja.
Wyglądają na przyschnięte.Żywotnik Danica lubi wilgotniejsze stanowiska i może mu być okresowo za sucho na skarpie gdzie woda spływa.Może wymień na jakieś jałowce płożące.Przydałoby się zbliżenie na bukszpany, bo to może być ćma(widać zjedzone liście), ale też brak wody.
Przepraszam za slabej jakosci zdjecia.. jutro wrzucę cos lepszego.. kolega dokladnie trafil to jest zywotnik 'Danica'.. dodam ze skarpa juz jest 8 rok i bywały duzo wieksze susze i nic sie nie dzialo.. bukszpanu nie ma na skarpie..
Witam ponownie.. problem z moja skarpa powoli zaczyna znikac.. wezwalem fachowca i stwierdzil ze problem dotyczy choroby grzybowej ktora sie rozwinela ze wzgledu na wilgotny okres jaki mamy juz od miesiąca i trzeba wykonac oprysk topsinem.. po zabiegu skarpa zanczyna wracac do normalnosci.. dziękuję za pomoc.
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo miło że się udało tak szybko opanować
Ale masz bajeczny ogród! Szacun za piękną kompozycję.
Ale masz bajeczny ogród! Szacun za piękną kompozycję.
A serdecznie dziękuje za miłe słowa..