Red heartdziad_Jag pisze: Czy możecie poradzić jakiś gatunek gronowego rosnącego wysoko? I oczywiście nie pękającego do diaska.
Tudor
Red heartdziad_Jag pisze: Czy możecie poradzić jakiś gatunek gronowego rosnącego wysoko? I oczywiście nie pękającego do diaska.
Właśnie dziś jako forumowicz z zielonym listkiem na pupie odkryłam AWN - mam nadzieję, że i w tym roku znajdą się bohaterskie świstaki, które pozawijają i wyślą darowane nasionka. Niespecjalnie mam się czym podzielić, jako że dopiero zaczynam przygodę z uprawą, ale chętnie obdaruję zainteresowanych nasionami pomidorów, jeśli w tym roku powtórzą cechy rośliny matecznej (nie do końca jestem pewna, co kupiłam w ubiegłym roku w ogrodnictwie, ale pyszne były i pięknie rośnie z własnej rozsady )chudziak pisze:Ja polecam "forumowe" odmiany - winogronek i truskawkowy - to odmiany pomidorków koktajlowych wysokich - odmiany te mam od kilku lat a nasiona pochodzą z AWN . Z ogólnie dostępnych to uprawiam jeszcze cytrynka groniastegodziad_Jag pisze:Czy możecie poradzić jakiś gatunek gronowego rosnącego wysoko?