Jeśli o sugestie chodzi -

Warto to przejrzeć -
http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=katalog&t=niedobory

Prawdopodobnie to niedobór żelaza. Borykam się z tym problemem co roku o tej porze. Pomaga kilkakrotny oprysk chelatem żelaza (można łączyć z siarczanem magnezu i mocznikiem). Konieczne jest podlanie wodą z kwaskiem cytrynowym (łyżeczka na 10 l wody).
Na ten czas trzeba obawiać się szarej pleśni, signum zabezpieczy je także przed zarazą ziemniaczanąanigh pisze:U mnie plamy na liściach były na 2 pomidorach, łodygę brązową ma dopiero jeden. Proszę, pomóżcie. Nie wiem czym to pryskać, żeby coś w tym roku zebrać, eh...
ekopom pisze:Na ten czas trzeba obawiać się szarej pleśni, signum zabezpieczy je także przed zarazą ziemniaczanąanigh pisze:U mnie plamy na liściach były na 2 pomidorach, łodygę brązową ma dopiero jeden. Proszę, pomóżcie. Nie wiem czym to pryskać, żeby coś w tym roku zebrać, eh...
jeśli będzie miała zamiar zaatakować.
Można kupić taki zwykły chelat żelaza do akwarystyki czy trzeba coś konkretnego?MirahalaG pisze:Prawdopodobnie to niedobór żelaza. Borykam się z tym problemem co roku o tej porze. Pomaga kilkakrotny oprysk chelatem żelaza (można łączyć z siarczanem magnezu i mocznikiem). Konieczne jest podlanie wodą z kwaskiem cytrynowym (łyżeczka na 10 l wody).