mamiroma4 czyli nas czworo na działce ;-)
- mamiroma4
- 500p
- Od: 24 sie 2015, o 08:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: mamiroma4 czyli nas czworo na działce ;-)
Vivien dzięki za odwiedzenie mojej oazy a co do wemikulitu to trochę zostało i dodaję do każdej nowej doniczki z kwiatami rybki? pływają 4 karpie koi i 4 karasie ale i jedna( coś w zoologicznym złapali) i nie pamiętam. Jest post "wymarzone oczko wodne" tam wrzuciłem troszkę fotek ,nie chce powielać postów więc albo tu albo tam ok teraz tu dzisiejsze fotki:
napowietrzanie w pięciu miejscach
Tego się nie spodziewałem... lilia wypuściła pąk kwiatowy drugi jeszcze idzie spod wody
Wstawiasz za wielkie fotki(poprawiłam). Iwona
napowietrzanie w pięciu miejscach
Tego się nie spodziewałem... lilia wypuściła pąk kwiatowy drugi jeszcze idzie spod wody
Wstawiasz za wielkie fotki(poprawiłam). Iwona
- vivien333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 paź 2015, o 12:36
Może ta jedna to orfa?
Ja mam nadmiar ryb (karasie czerwone, białe i łaciate), chętnie oddam w dobre ręce.
O ile dadzą sie złapać
Fotka mojego oczka jest w wątku o EM-ach:
viewtopic.php?f=18&t=94514&start=34
Twój piec trochę przypomina moją kaskadę, którą robiłam wieki temu. Podstawą była odwrócona misa- doniczka i butelka, a mieszanka była z ziemi i cementu. Do dziś służy oczku wodnemu, choć popełniłam lekki błąd konstrukcyjny i głównie spływa nią deszczówka.
Ja mam nadmiar ryb (karasie czerwone, białe i łaciate), chętnie oddam w dobre ręce.
O ile dadzą sie złapać
Fotka mojego oczka jest w wątku o EM-ach:
viewtopic.php?f=18&t=94514&start=34
Twój piec trochę przypomina moją kaskadę, którą robiłam wieki temu. Podstawą była odwrócona misa- doniczka i butelka, a mieszanka była z ziemi i cementu. Do dziś służy oczku wodnemu, choć popełniłam lekki błąd konstrukcyjny i głównie spływa nią deszczówka.
Pozdrawiam,Vivien333
- mamiroma4
- 500p
No witaj u Mnie szkoda ,że teraz dopiero mówisz o rybach ...szukałem długo bo epidemia zamknęła zoologiczne. Ale mam karasie i chyba niestety karpie dlaczego ? Zobacz zdjęcie... lilia wykopana z doniczki i pływa blisko powierzchni.... chociaż nie winię ryb a siebie bo mogłem na wierzch położyć duże kamienie a są albo były tylko małe otoczaki.
-- 16 cze 2020, o 13:04 --
Problem z dodaniem przez fotosika zdjęć....
-- 16 cze 2020, o 13:04 --
Problem z dodaniem przez fotosika zdjęć....
- mamiroma4
- 500p
Wczoraj dolewałem wody do basenu ....cały był pod przykryciem więc nie widziałem co leje,a lałem wodę miejską ....teraz czyszczenie murowane.Podobno awaria była na wodzie i cały syf mam w basenie.
-- 17 cze 2020, o 17:44 --
Dziś wchodzą zdjęcia... tak kopią karpie koi ,że wszystko z doniczki poszło do góry...
Wczoraj jeszcze pąk kwiatowy był już na górze ,ale dołożyłem kamieni i wszystko na dole.
-- 17 cze 2020, o 17:44 --
Dziś wchodzą zdjęcia... tak kopią karpie koi ,że wszystko z doniczki poszło do góry...
Wczoraj jeszcze pąk kwiatowy był już na górze ,ale dołożyłem kamieni i wszystko na dole.
- vivien333
Właśnie miałam Ci powiedzieć (tylko internet mi szwankuje), żebyś dużych kamieni dorzucił, inaczej wykopki murowane.
Karasie też kopią, choć mają mniej siły. U mnie od dawna niczego nie wykopują, bo wszystko mam kamieniami obłożone.
A wodę, zanim uzupełnisz, zawsze warto wlać do czegoś i zostawić, żeby się odstała i żeby wyrównać temperaturę. Przy okazji zobaczysz, czy jest czysta.
U mnie sama się uzupełnia. Z daszku nad gankiem, rzygacz wlewa ją do tej zrobionej przeze mnie kaskady, a z niej spływa do oczka.
Karasie też kopią, choć mają mniej siły. U mnie od dawna niczego nie wykopują, bo wszystko mam kamieniami obłożone.
A wodę, zanim uzupełnisz, zawsze warto wlać do czegoś i zostawić, żeby się odstała i żeby wyrównać temperaturę. Przy okazji zobaczysz, czy jest czysta.
U mnie sama się uzupełnia. Z daszku nad gankiem, rzygacz wlewa ją do tej zrobionej przeze mnie kaskady, a z niej spływa do oczka.
Pozdrawiam,Vivien333
- mamiroma4
- 500p
Zapodaj fotkę dziś z basenu wypompowałem z 1000 litrów z syfem z miejskiej wody ( robili coś z rurami) jest lepiej.
- Senior
- Od: 1 sty 2017, o 01:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przejrzałem temat i jestem pod wrażeniem ile pracy włożyłeś już w doprowadzenie działki do obecnego stanu. Ja początkowo też miałem problemy z liliami, koi je wyrywały. Pomogły kamienie.
- mamiroma4
- 500p
- vivien333
O kurcze... Jakie fajne jacuzzi.
Zazdroszczę. U mnie nie byłoby już gdzie postawić, ledwo przejść można, tyle wszystkiego...
A ta fotka to czego ma być? Oczka, kaskady, ryb?
Chyba coś niedawno pstryknęłam, tylko nadal walczę z Internetem i wpadam tylko na moment, żeby poczytać zaległości.
Zazdroszczę. U mnie nie byłoby już gdzie postawić, ledwo przejść można, tyle wszystkiego...
A ta fotka to czego ma być? Oczka, kaskady, ryb?
Chyba coś niedawno pstryknęłam, tylko nadal walczę z Internetem i wpadam tylko na moment, żeby poczytać zaległości.
Pozdrawiam,Vivien333
- mamiroma4
- 500p
Dziś montaż zamka w drzwiach do drewutni ale i sprzątanie pomieszczenia na sypialnie... oczywiście chwaty chwasty i chwasty ..a teraz pada ....
- vivien333
Widzę, że zamierzasz się tam zadomowić na dobre?
No i niestety, jak mówisz- ciągle pada. Nic nie da się zrobić. Chwasty rosną, a to, co ma rosnąć -nie chce, bo zimno i mokro. W dodatku pojawiły sie choroby grzybowe, a opryski zrobić przy tej pogodzie też ciężko. Kiepski ten rok. Faktycznie, tylko w budynku można coś sensownego zrobić.
No i niestety, jak mówisz- ciągle pada. Nic nie da się zrobić. Chwasty rosną, a to, co ma rosnąć -nie chce, bo zimno i mokro. W dodatku pojawiły sie choroby grzybowe, a opryski zrobić przy tej pogodzie też ciężko. Kiepski ten rok. Faktycznie, tylko w budynku można coś sensownego zrobić.
Pozdrawiam,Vivien333
- mamiroma4
- 500p
Dziś trochę pracy przy oczku i przechodzę powoli na 12 V oświetlenie.
- mamiroma4
- 500p