Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
-
- 50p
- Od: 6 gru 2015, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Witajcie
Zakwitły mi dwie róże kupione w tym roku z Auchan , inne są jeszcze w pączkach ale sukcesywnie będę je pokazywać jak będą kwitły.
Ta kupiona w woreczku jako biała wielkokwiatowa, wigorna, zdrowa , słabo pachnie , 4-5 kwiatków na gronie

a ta kupiona w kartoniku jako erotica (czyżby to ona?), pięknie pachnie starymi gatunkami róż, ma buraczkowy kolor i dużo kolców

Zakwitły mi dwie róże kupione w tym roku z Auchan , inne są jeszcze w pączkach ale sukcesywnie będę je pokazywać jak będą kwitły.
Ta kupiona w woreczku jako biała wielkokwiatowa, wigorna, zdrowa , słabo pachnie , 4-5 kwiatków na gronie

a ta kupiona w kartoniku jako erotica (czyżby to ona?), pięknie pachnie starymi gatunkami róż, ma buraczkowy kolor i dużo kolców

- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witajcie
Moja buraczkowa nn rozpoznana tu na forum przez Tarę jako The Prince.

Moja buraczkowa nn rozpoznana tu na forum przez Tarę jako The Prince.

- Kacper1999
- 200p
- Od: 19 lut 2018, o 22:03
Moja największa kartonikowo-niespodziankowa radość! Miała być czerwona, okazała się Papageno. Cieszy mnie już 4 rok

- Dlob
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 mar 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgodnie z danym słowem pokazuję co wyrosło z róży francuskiej, niby komtesy kupionej w Auchan.
ABRAHAM DARBY

ABRAHAM DARBY

Pozdrawiam Daniel.
Daniel pokazujesz róże o nazwie Comtesse de Segur.
- Dlob
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 mar 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa-to raczej nie jest ta róża o której wspominasz. Sprawdziłem tą Comtesse w necie i nie zgadza się ani kolor liści, zapach nawet w pąku inaczej wygląda.
Pozdrawiam Daniel.
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Kupiona w biedronce jako Kronenbourg wyszło coś w kolorze majtkowego różu
jedyna rekompensata, że pachnie, ktoś wie co to może być?

To może by Marie Curie.
- kubus2015
- 200p
- Od: 26 sty 2009, o 00:27
Zgadzam się ze strzałem w kierunku Marie Curie.
@Kamil - to co nazywasz majtkowym różem to dla mojego oka morelowy róż, zresztą bardzo pożądany ;) ja zawsze jak celuję w pastelowy róż to trafiam na żarówiastą magentę albo czerwień, za którymi nie przepadam.
Od 10 lat mam w ogrodzie takiego No name'a, w cały krzew oraz kwiat w pąku wygląda jak mieszaniec wielkokwiatowy ale kwiaty otwierają się pojedyncze, mocno świeżo-owocowo pachnące, przekwitając bledną. Ktoś ma jakiś trop czy za dużo podejrzanych?

Druga, kupiona jako 'Queen Elizabeth' ale to nie Ona - kwiaty ma ciemniejsze, mocno wypełnione, obficie kwitnie kiściami, główna wada to kompletny brak zapachu.

@Kamil - to co nazywasz majtkowym różem to dla mojego oka morelowy róż, zresztą bardzo pożądany ;) ja zawsze jak celuję w pastelowy róż to trafiam na żarówiastą magentę albo czerwień, za którymi nie przepadam.

Od 10 lat mam w ogrodzie takiego No name'a, w cały krzew oraz kwiat w pąku wygląda jak mieszaniec wielkokwiatowy ale kwiaty otwierają się pojedyncze, mocno świeżo-owocowo pachnące, przekwitając bledną. Ktoś ma jakiś trop czy za dużo podejrzanych?

Druga, kupiona jako 'Queen Elizabeth' ale to nie Ona - kwiaty ma ciemniejsze, mocno wypełnione, obficie kwitnie kiściami, główna wada to kompletny brak zapachu.

Kuba
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Dziękuję za pomoc w oznaczeniu tej róży. Nawiasem nigdy nie słyszałem o takich odcieniach jak magneta 

jeśli ktos bylby zainteresowany zakupem roz, to od wczoraj sa w Carrefourze. U mnie byly tylko 3 rodzaje roz francuskich, bez nazwy i kilka rodzajow z nazwani typu Peace, Bicolette itp. Nie bylo natomiast zadnych angielek, chociaz wg oferty z gazetki powinny byc. Trudno bylo dopytac czy jeszcze beda. Ciekawa jestem , jak jest w innych miastach?