Woda do podlewania roślin domowych
a Czy macie załozony filtr przed hydroforem lub np za pompą ale przed elektrozaworami?? bo jeśli tak to nie możliwe zeby jakie kolweik drobinki czegos tam dostaly sie i blokowały eletrozawory. a jeśli tak to jedynym wyjsciem bylo by zalożenie magnetyzerów wody na rurach przed stacją pompująca.
pozdrawiam
pozdrawiam
Sypki
Darz Bór
Darz Bór
- aleksandra2323
- 500p
- Od: 28 cze 2008, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
przy zakładaniu instalacji nawadniającej warto dodać czujnik wilgotności
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53826" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie jest pełne niespodzianek.
Życie jest pełne niespodzianek.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 mar 2009, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie. Ja czasami podlewam deszczówka moje roślinki i to na pewno jest dla nich dobre, tylko martwię się bo deszczówkę zbieram do takich dużych, metalowych beczek, a te beczki są zardzewiałe. Jak myślicie czy taka rdza szkodzi roślinom? Proszę pomóżcie bo mam posadzonych kilka nowych krzaczków i boję się, że je podtruję.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 29 sie 2007, o 13:35
Podlewanie cyprysikow na pniu po posadzeniu
Witam. Posadziłem niedawno ok 20 cyprysikow odm golden triumph - kule na pniu. Wysokosc okolo 230cm. Rosliny kopane z gruntu. Jak mocno trzeba je podlewac po posadzeniu? Bardzo obficie? Czy tak aby ziemia byla wilgotna czy tak aby byla dosc mokra czy w jaki sposob aby wszystkie sie przyjeły?
- lvlidnight
- 200p
- Od: 28 paź 2008, o 19:16
Podlewanie
Proszę o informację, czy mogę wykorzystać deszczówkę (w studzience z 1,5 kręgla ? 100 cm) do podlewania kroplującego (kropelkowego)? Jakiej i o jakiej mocy użyć pompy? Jak długi może być waż kroplujący?
Pozdrawiam,
lvlonika
lvlonika
Re: Podlewanie
Jak najbardziej się nadaje.
Potrzebujesz stałego ciśnienia przez np. godzinę, a zatapialna pompa tego Ci nie zapewni. Potrzebny jest zestaw hydroforowy...
Nawet 200 m, ale kroplowniki co 30 cm ( no i teren płaski)
Potrzebujesz stałego ciśnienia przez np. godzinę, a zatapialna pompa tego Ci nie zapewni. Potrzebny jest zestaw hydroforowy...
Nawet 200 m, ale kroplowniki co 30 cm ( no i teren płaski)
- lvlidnight
- 200p
- Od: 28 paź 2008, o 19:16
Bardzo dziękuję za informację (dopiero teraz, bo umknęło mi powiadomienie o odpowiedzi). Teren mam prawie płaski - spadek ok. 1,5 m na długości 80 metrów.
Niestety nie wiem co to jest zestaw hydroforowy, o którym piszesz - poszukam info w necie.
Zastanawiam się jeszcze nad czystoscią wody - w deszczówce mogą pływać jakieś zanieczyszczenia (osad, kłaczki itp.) Czy w związku z tym na wlocie potrzebuję jakiegoś sitka? Pewnie tak. Jakie ono ma być. Może wiesz, gdzie szukać takich informacji.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Niestety nie wiem co to jest zestaw hydroforowy, o którym piszesz - poszukam info w necie.
Zastanawiam się jeszcze nad czystoscią wody - w deszczówce mogą pływać jakieś zanieczyszczenia (osad, kłaczki itp.) Czy w związku z tym na wlocie potrzebuję jakiegoś sitka? Pewnie tak. Jakie ono ma być. Może wiesz, gdzie szukać takich informacji.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
lvlonika
lvlonika