Kawon (arbuz) - część 11
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Słuchajcie, a ile u was średnio Sugar Baby zajmowało dojrzewanie? Szukałam informacji ale w morzu postów nie udało mi się znaleźć
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie koło 38-40 dni.
Ja chyba będę kasować teraz wszystkie małe zawiązki, bo według mnie nie ma już sensu. To co urośnie będzie małe i nie zdąży pewnie dojrzeć. Tak było rok temu i wyrzuciłem całą taczkę drobnicy. Jutro może przytnę pędy (końcówki), a jak wszystkie duże zbiorę, to skasuje i wysieje poplon, żeby odkazić trochę glebę.
Ja chyba będę kasować teraz wszystkie małe zawiązki, bo według mnie nie ma już sensu. To co urośnie będzie małe i nie zdąży pewnie dojrzeć. Tak było rok temu i wyrzuciłem całą taczkę drobnicy. Jutro może przytnę pędy (końcówki), a jak wszystkie duże zbiorę, to skasuje i wysieje poplon, żeby odkazić trochę glebę.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
8 kg Wolica to już okaz
Ale jeszcze mógł spokojnie kilka dni czy nawet tydzień powisieć, bo ta czerwień mało intensywna, no i skórka bardzo gruba jak na Złoto.
Ale jeszcze mógł spokojnie kilka dni czy nawet tydzień powisieć, bo ta czerwień mało intensywna, no i skórka bardzo gruba jak na Złoto.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lip 2019, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mógł mógł tylko miał 44 dni i bałem się że zrobi za dojrzały, pod ręką nie chrupał ale jak pod nóż poszedł to strzelił jak balon ;D
-
- 50p
- Od: 25 sty 2019, o 22:16
Jakie ładne złoto! Wygląda jak Janosik wrzucony w wybielacz, taki chlorowy
Ja dziś chyba też coś upoluje, ale nastawiam się na styropian po otwarciu
Ja dziś chyba też coś upoluje, ale nastawiam się na styropian po otwarciu
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Jasny pisze: Mógł mógł tylko miał 44 dni i bałem się że zrobi za dojrzały, pod ręką nie chrupał ale jak pod nóż poszedł to strzelił jak balon ;D
44 dni? To jak na Złoto to dość już późno. Czyżby moje prognozy co do dłuższego dojrzewania z uwagi na kiepski rok miały się sprawdzać?
No właśnie, te pasy są wyjątkowo wyraźne. U mnie Złoto bylo bardziej jednolite na skórce. Wygląda jak albinos
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lip 2019, o 14:02
Nie cytujemy postów, na które odpowiadamy bezpośrednio. / jokaer
U mnie te złoto było pierwsze jakie wyrosło i w tydzień tak na oko miało z 3 kg potem przestało rosnąć, po 2 tyg znów wystrzeliło i do tej pory pozostało takie, najładniejszy jaki mi wyszedł . Mam Jeszcze crimson sweet który na oko już ma ok 12-14 kg.
U mnie te złoto było pierwsze jakie wyrosło i w tydzień tak na oko miało z 3 kg potem przestało rosnąć, po 2 tyg znów wystrzeliło i do tej pory pozostało takie, najładniejszy jaki mi wyszedł . Mam Jeszcze crimson sweet który na oko już ma ok 12-14 kg.
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
Spytałem bo zapomniałem napisać że mam dwie odmiany nie znane a owoce podobne ale i jednocześnie różne ale mniejsza o to....
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i fajnie
Wszystkie do zjedzenia czy na przechowanie?
Ja dziś 4 szt
Red star 5,600
Janosik 2,800
2 Yellow lady 1,950 i 1,300
Tęskni się do większej sztuki ale jeszcze będą na razie jest co jest
Wszystkie do zjedzenia czy na przechowanie?
Ja dziś 4 szt
Red star 5,600
Janosik 2,800
2 Yellow lady 1,950 i 1,300
Tęskni się do większej sztuki ale jeszcze będą na razie jest co jest
I do zjedzenia, i do przechowania kilka Rozdaję po rodzinie i znajomych, jak na razie potwierdza się, że Złoto Wolicy smakuje najlepiej. Z wagą to właśnie różnie bywa, czasem te niepozorne są już dobrze dojrzałe
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja co zerwałem to skonsumowałem
Jakby nie było po zsumowaniu ponad 11kg
To tak jakby jeden duży
Zauważyłem że te małe nie chcą chrupać mimo że dojrzałe
A Yellow lady to prawie rozerwało pod nożem skurka może 2-3mm rozpływał się w ustach
Jakby nie było po zsumowaniu ponad 11kg
To tak jakby jeden duży
Zauważyłem że te małe nie chcą chrupać mimo że dojrzałe
A Yellow lady to prawie rozerwało pod nożem skurka może 2-3mm rozpływał się w ustach