Kawon (arbuz) - część 11
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lip 2019, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
To nie jest janosik tylko złoto wolicy pewnie. U mnie arbuzy się gotują ;/ nie ma deszczy tylko sam skwar.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A Janosik nie jest żółty w srodku
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
To na bank Złoto wolicy. Dziś zjadłem identycznego. Był pyszny i słodki. Ale zdjęcia nie zrobiłem. Mam na weekend na oku koleje trzy sztuki.
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
Szczerze mam to samo opisane mam akurat te sadzonki jako Janosik a wyglądają identycznie dlatego myślałem że to złoto Wolicy ale przy opisuwaniu błędu nie popełniłem jak i przy sadzeniu więc nie wiem czy na pakowaniu w paczki ktoś dał ciała czy jaki czort.
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
- Misiek98
- 100p
- Od: 6 lip 2016, o 20:18
U mnie dziś na spożycie poszedł chyba największy asahi, blisko 8 - kilowy
Tak, wiem doskonale, że mógł spokojnie dojrzewać sobie jeszcze kilka dni, wiedziałem to już przy zrywaniu, ale nie będzie mnie dłuższa chwilę, to jem na zapas
Ale w smaku i tak był pyszny, bardzo słodki i to co mi sie bardzo podoba - chrupiący i to w całej jadalnej objętości, bez takich miękkich czy włóknistych miejsc w okolicy pestek, jak to bywa czasem w przypadku innych odmian.
Tak, wiem doskonale, że mógł spokojnie dojrzewać sobie jeszcze kilka dni, wiedziałem to już przy zrywaniu, ale nie będzie mnie dłuższa chwilę, to jem na zapas
Ale w smaku i tak był pyszny, bardzo słodki i to co mi sie bardzo podoba - chrupiący i to w całej jadalnej objętości, bez takich miękkich czy włóknistych miejsc w okolicy pestek, jak to bywa czasem w przypadku innych odmian.
- BobejGS
- Kontakt:
- Krzysztof_18
- 200p
Faktycznie ma niebieskawe odbicie co to niby z odmiana ?? Chyba że to jakaś popromienna
- Misiek98
- 100p
- Od: 6 lip 2016, o 20:18
BobejGS a próbowałeś czy się nie zmazuje? Ja dziś właśnie zauważyłem na Asahi podobne zjawisko, a było to spowodowane przez taki nalot, podobny jak np. u śliw W sumie nie widziałem raczej tego wcześniej na innych odmianach.
- BobejGS
- Kontakt:
Zweryfikuje to jutro. Dziś byłem podlewać i na miejscu zjadłem jednego Rosario z kuzynami.
- Jonzak
- 200p
- Od: 24 mar 2013, o 13:04
Czy to jest Złoto Wolicy? Mam pierwszy raz plon.
Nasiono było z torebki tzw."Mieszanka". Po nasionach jeszcze nie odróżniam. Jest w terminie po zawiązaniu ok.30 dni . Poczekam na zbiór. Rosario jest zidentyfikowany, zawiązał 20 lipca.
Nasiono było z torebki tzw."Mieszanka". Po nasionach jeszcze nie odróżniam. Jest w terminie po zawiązaniu ok.30 dni . Poczekam na zbiór. Rosario jest zidentyfikowany, zawiązał 20 lipca.
Ci, co nie wiedzą, ale wiedzą, że nie wiedzą:to prostaczkowie, poucz ich.
Ci, co wiedzą, a nie wiedzą, że wiedzą: to śpiący, obudź ich.
Julian Tuwim
Ci, co wiedzą, a nie wiedzą, że wiedzą: to śpiący, obudź ich.
Julian Tuwim
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To woskowa powłoczka. Normalne zjawisko na arbuzach. Widać szczególnie na ciemniejszych skórkach. Jak zaczniesz macać, pieścić i pukać to ten woskowy makijaż w końcu usunieszBobejGS pisze:Wczoraj będąc na poletku, dostrzegłem na drugim poletku bardzo ciekawe arbuzy. Mieniły się tak niebieskawo. Nie wiem czy to taka odmiana, czy tylko złudzenie ale zdjęcie troszkę to oddaje, co widać w różnicy zieleni z liścmi.
- BobejGS
- Kontakt:
Jonzak Po owocu i liściach, to Złoto wolicy.
Wokan Możliwe że i tak jest.
Zaraz jade po arbuza. Jeden z tych jest z 17lipca ale jakiś mały, pytanie czy ta odmiana tak ma czy jak. Zobaczę czy na tym krzaku jest wiecej arbuzów, jak bedzie to tego też ciachne. Liczę że będzie żółty w środku.
Wokan Możliwe że i tak jest.
Zaraz jade po arbuza. Jeden z tych jest z 17lipca ale jakiś mały, pytanie czy ta odmiana tak ma czy jak. Zobaczę czy na tym krzaku jest wiecej arbuzów, jak bedzie to tego też ciachne. Liczę że będzie żółty w środku.
- Krzysztof_18
- 200p