Ogród zielonej
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
No i wszystko jasne!
Bez dużego trawnika nie dałoby się gasić pożarów, biegać z latawcami, gonić złodzieja czy kopać piłki. A chłopcy to lubią, muszą więc mieć warunki dla realizowania własnej pomysłowości.
Dużo zdrówka dla nich i dla całej rodzinki.
Uważaj na siebie Soniu.
Bez dużego trawnika nie dałoby się gasić pożarów, biegać z latawcami, gonić złodzieja czy kopać piłki. A chłopcy to lubią, muszą więc mieć warunki dla realizowania własnej pomysłowości.
Dużo zdrówka dla nich i dla całej rodzinki.
Uważaj na siebie Soniu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- jarha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Cudowny czas spędzony z wnukami Trzeba wykazać się niezłą kreatywnością a zwłaszcza kondycją aby dotrzymać kroku takim małym odrzutowcom
Jeszcze takie ładne jeżówki kwitną i liliowec wytrwale czaruje swymi kwiatuszkami. Uroczo
Jeszcze takie ładne jeżówki kwitną i liliowec wytrwale czaruje swymi kwiatuszkami. Uroczo
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Testuję nowa trawę. Kupiłam seslerię jesienną, ponieważ synowa zamierza posadzić jej bardzo dużo.
Aniu dziękuję. Na zdjęciu miskant Beauty Queen, ale już przekwitający. Coraz mniej roślin kwitnie, ale dalie nadal rozwijają pąki. Niestety ostatnie deszcze trochę poniszczyły kwiaty. Kilka połamanych stoi w wazonie, jutro może uda się trochę poprzycinać przekwitłe.
Grałam w sobotę ze starszym wnukiem w piłkę, znajomy się śmiał, że najpierw grałam z synami, a teraz znowu mam chłopaków i muszę stać na bramce.
Dorotko dziękuję, teraz zdrowie bardzo w cenie. Z młodszym wnusiem łatwiej się bawić, ma dopiero dwa lata. Starszy nieodmiennie chce być policjantem, a ja muszę być złodziejem i uciekać.
Halszko dziękuję. Jeszcze trochę jeżówek kwitnie, ale już nudziłam nimi długo.
Raczej wnuki wykazują się kreatywnością, ja mniej. Ostatnio dziadek dał starszemu reklamówkę różnych przewodów, a wnusio porozpinał je w poprzek chodnika, miedzy krzewami, na trawniku i w innych ciekawych miejscach. Ja musiałam co chwila się potykać i udawać, że nie widziałam, bo to były pułapki policyjne. Radości było tyle, że nawet bolące wieczorem stawy jakoś przeżyłam.
Ketmie późno zakwitły, więc nadal kolorowe.
Pewnie ostatnie zdjęcia Memory.
Rabata między domem, a garażem
i z drugiej strony.
Aniu dziękuję. Na zdjęciu miskant Beauty Queen, ale już przekwitający. Coraz mniej roślin kwitnie, ale dalie nadal rozwijają pąki. Niestety ostatnie deszcze trochę poniszczyły kwiaty. Kilka połamanych stoi w wazonie, jutro może uda się trochę poprzycinać przekwitłe.
Grałam w sobotę ze starszym wnukiem w piłkę, znajomy się śmiał, że najpierw grałam z synami, a teraz znowu mam chłopaków i muszę stać na bramce.
Dorotko dziękuję, teraz zdrowie bardzo w cenie. Z młodszym wnusiem łatwiej się bawić, ma dopiero dwa lata. Starszy nieodmiennie chce być policjantem, a ja muszę być złodziejem i uciekać.
Halszko dziękuję. Jeszcze trochę jeżówek kwitnie, ale już nudziłam nimi długo.
Raczej wnuki wykazują się kreatywnością, ja mniej. Ostatnio dziadek dał starszemu reklamówkę różnych przewodów, a wnusio porozpinał je w poprzek chodnika, miedzy krzewami, na trawniku i w innych ciekawych miejscach. Ja musiałam co chwila się potykać i udawać, że nie widziałam, bo to były pułapki policyjne. Radości było tyle, że nawet bolące wieczorem stawy jakoś przeżyłam.
Ketmie późno zakwitły, więc nadal kolorowe.
Pewnie ostatnie zdjęcia Memory.
Rabata między domem, a garażem
i z drugiej strony.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Memory jak zwykle cudna! I Ty się jej chcesz pozbyć skoro miejsca u Ciebie nie brakuje..
Rabata na ostatnim zdjęciu też mi się podoba!
Miłego dnia w ogrodzie bo dzisiaj jeszcze chyba będzie ten dzień!
Rabata na ostatnim zdjęciu też mi się podoba!
Miłego dnia w ogrodzie bo dzisiaj jeszcze chyba będzie ten dzień!
Hej Soniu.
Memory cudna, nie wiesz czasem czy dało by radę ją wysiać? Może bym spróbowała
Ta różyczka jest piękna. Jaki kolor ma na żywo? U mnie wg zdjęcia jest koralowa. Rozglądałam się kiedyś za koralową okrywową różyczką żeby podbić kolor róży Indigoletta - taki troszkę nijaki fiolet.
Memory cudna, nie wiesz czasem czy dało by radę ją wysiać? Może bym spróbowała
Ta różyczka jest piękna. Jaki kolor ma na żywo? U mnie wg zdjęcia jest koralowa. Rozglądałam się kiedyś za koralową okrywową różyczką żeby podbić kolor róży Indigoletta - taki troszkę nijaki fiolet.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Maryniu dziękuję. Kusi mnie żeby trochę rabatę z klonem Globosum zmienić. Może do wiosny coś wymyślę.
Memory już definitywnie zniknie z ogrodu. Mam problem z utylizacją traw, które mają bardzo grube pędy, a przede wszystkim jest zbyt ekspanywny.
Olu róża to Pomponella, ma mocny różowy kolor, może na Twoim ekranie ma inny odcień.
Mogę zebrać kłosy Memory, ale czy będą tam dojrzałe nasiona, niestety nie wiem. Pewnie niektóre miskanty zdąża wytworzyć nasiona, ponieważ kupiłam kilka lat temu na Al. i mam jednego miskanta z tego siewu. Udało mi się wtedy kilka wyhodować, ale stały w budowanym domu i robotnicy strącili z parapetu. Tylko ten jeden przeżył.
Memory już definitywnie zniknie z ogrodu. Mam problem z utylizacją traw, które mają bardzo grube pędy, a przede wszystkim jest zbyt ekspanywny.
Olu róża to Pomponella, ma mocny różowy kolor, może na Twoim ekranie ma inny odcień.
Mogę zebrać kłosy Memory, ale czy będą tam dojrzałe nasiona, niestety nie wiem. Pewnie niektóre miskanty zdąża wytworzyć nasiona, ponieważ kupiłam kilka lat temu na Al. i mam jednego miskanta z tego siewu. Udało mi się wtedy kilka wyhodować, ale stały w budowanym domu i robotnicy strącili z parapetu. Tylko ten jeden przeżył.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne dalie, hortnensje śliczne i te twoje trawy.
Memory cudnie sie prezentuje. Aj, aj,, zarazasz tymi trawami Sonieczko.
Widoczki ogrodowe zawsze ogladam z wielką przyjemnością.
Bo ty masz wszystko pięknie dobrane. Ogród na medal!!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu . Pewnie, że lepiej zostawić serby z naturalnym pokrojem . Zastanawiam się czy nie przyciąć od góry swoich bo one strasznie wyciągnięte są a nie takie gęste jakbym tego chciała ale nie wiem czy nie zepsuje ich w ten sposób . Ty swoje tniesz górą ?? Memory przepiękna i nie wiedziałam ,że ona taka ekspansywna . Fajnie, że wnuki mają u Ciebie miejsce do zabaw . Seslerie mam od tego roku i na razie ładnie się prezentuje, ma ładny kolorek . Widziałam w necie zestawienie z fioletową szałwią i było zjawiskowe . Zobaczymy jak przezimuje. Pozdrawiam .
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu zabawy z wnukami to fajne doznania, szkoda tylko że dorośli zawsze muszą być tymi złymi bohaterami
Trawy pięknie jesienią wyglądają, bardzo nie lubię tych ekspansywnych, rozłogowych, wykopałam je wszystkie, do dziś gdzieś mi żubrówka wyrasta, to trawa gorsza niż perz.
Trawy pięknie jesienią wyglądają, bardzo nie lubię tych ekspansywnych, rozłogowych, wykopałam je wszystkie, do dziś gdzieś mi żubrówka wyrasta, to trawa gorsza niż perz.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Soniu, taki już nasz los babć ale trzeba cieszyć się wnukami póki małe, za parę lat, kiedy zmienią im się zainteresowania i priorytety towarzyskie będą pewnie nam reglamentować swój czas i uwagę
Twoje ogrodowe widoczki wcale nie są nudne tak miło się je ogląda i podziwia. Memory pięknie się prezentuje, nie rozważałaś aby wsadzić ją w jakimś pojemniku bez dna, może by to trochę ograniczyło jej ekspansywność
Trzymaj się zdrowo
Twoje ogrodowe widoczki wcale nie są nudne tak miło się je ogląda i podziwia. Memory pięknie się prezentuje, nie rozważałaś aby wsadzić ją w jakimś pojemniku bez dna, może by to trochę ograniczyło jej ekspansywność
Trzymaj się zdrowo
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Soniu, bardzo ładnie prezentują się jeszcze Twoje hortensje, zawilce, dalie, ketmie, werbeny i wszechobecna trawy.
Gdybym miała ogród przed domem..... To w związku z trawami.
Póki co cieszę się, że mogę mieć i jeszcze uprawiać działkę , bez której pewnie bym zwariowała z bezczynności.
Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia.
Gdybym miała ogród przed domem..... To w związku z trawami.
Póki co cieszę się, że mogę mieć i jeszcze uprawiać działkę , bez której pewnie bym zwariowała z bezczynności.
Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia.
Pozdrawiam. Lucyna
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Soniu wpadam na momęcik dobrze, że podpisujesz fotki z hortkami bo mogłam zidentyfikować kilka moich wyhodowanych z patyczków
Piękne fotki Soniu
Piękne fotki Soniu
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Soniu, pięknie pokazujesz jesienny ogród. Trawy, hortensje to ich czas Ciekawą trawę wybrała synowa, jestem ciekawa w jakim stylu planuje zaaranżować swój ogród? Będzie miała Ciebie, a to już prawie cały sukces
Memory urzekająca Co się z nią będzie działo, nie doczytałam.
Memory urzekająca Co się z nią będzie działo, nie doczytałam.