Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Ufff, dopiero skończyłam przerabianie kolejnych porcji papryk, buraczków, szpinaku.
Jeszcze trochę warzyw w warzywniku zostało. To już po niedzieli zrobię. Jutro koszenie itp.
Danusiu z Aha. Nie ma pojęcia jak te sukulenty się nazywają.
Wiem, że nie zimują. Ten największy już miałam w ubiegłym roku i przed przymrozkami zabieram go na zimę do domu.
W tym roku ma trochę ich więcej. To i więcej do zimowania.
Tą Vanilkę sama próbuję prowadzić na pniu. Jeszcze młoda i mała.
Trójsklepka- żabia lilia
Dziś juz padam jutro zajrzę do was .
Jeszcze trochę warzyw w warzywniku zostało. To już po niedzieli zrobię. Jutro koszenie itp.
Danusiu z Aha. Nie ma pojęcia jak te sukulenty się nazywają.
Wiem, że nie zimują. Ten największy już miałam w ubiegłym roku i przed przymrozkami zabieram go na zimę do domu.
W tym roku ma trochę ich więcej. To i więcej do zimowania.
Tą Vanilkę sama próbuję prowadzić na pniu. Jeszcze młoda i mała.
Trójsklepka- żabia lilia
Dziś juz padam jutro zajrzę do was .
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja ciągle coś zmieniam w ogrodzie, choć globalnie akurat większość zakątków mnie satysfakcjonuje? Bez tego zmieniania zabawa w ogrodnictwo straciłaby cały urok?
Piękne trójsklepki? Kiedyś miałem, ale niesamowicie szybko wypadły. Nie spodobało im się u mnie.
Pozdrawiam!
LOKI
Piękne trójsklepki? Kiedyś miałem, ale niesamowicie szybko wypadły. Nie spodobało im się u mnie.
Pozdrawiam!
LOKI
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu jak nie chwalić, gdy ogród jest piękny kipi kolorami.
Daliom za rok tez mocno przywalę ( dosłownie ) obornikiem. Tego sezonu na pewno nie będą tak karpy zasuszone, planuję też przechować je w dużo chłodniejszej piwnicy u koleżanki. Mam nadzieję, że te mini karpy z zakupów tegorocznych nabrały masy i wykopię większe okazy. Za rok i może mnie uda się pokazywać takie cuda
Daliom za rok tez mocno przywalę ( dosłownie ) obornikiem. Tego sezonu na pewno nie będą tak karpy zasuszone, planuję też przechować je w dużo chłodniejszej piwnicy u koleżanki. Mam nadzieję, że te mini karpy z zakupów tegorocznych nabrały masy i wykopię większe okazy. Za rok i może mnie uda się pokazywać takie cuda
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu piękna kompozycja z dyńkami ozdobnymi. Jak masz dużo zimowitów. Moje M zakopał przy przekładaniu nawadniania i tylko trzy kwiatki się pokazały.
Piękne zdjęcia z kropelkami. Zdjęcia z tarasu i innych kierunków pokazują jak cudny, jeszcze kipiący kolorami ogród.
Przesadzanie hortensji ciężkie, starsze już mają głęboki system korzeniowy. Moje nawet czteroletnie ładnie się przyjęły w nowym miejscu.
Pozdrawiam ciepło.
Piękne zdjęcia z kropelkami. Zdjęcia z tarasu i innych kierunków pokazują jak cudny, jeszcze kipiący kolorami ogród.
Przesadzanie hortensji ciężkie, starsze już mają głęboki system korzeniowy. Moje nawet czteroletnie ładnie się przyjęły w nowym miejscu.
Pozdrawiam ciepło.
- anabuko1
Locutus-LOKI No tak, zmieniamy, przemieniamy coś w tych naszych ogrodach i pracujemy nad notorycznym upiększaniem.
Ale masz rację nudno nam nigdy nie jest. Główki i rączki pracują.
Trójsklepki mam kilka już lat. Piękne , efektowne kwiaty. Tylko szkoda, ze takie małe.
Czasami tak jest, że jakieś rośliny wypadają z naszego ogrodu. Znam to
korzo_m-Dorotko Och dziękuję dziękuję. Jeszcze jesień ładna. Ciepło. Ale już ponoć ma się znacznie ochłodzić./szkoda.
Wczoraj i dzisiaj kosiliśmy z mężem trawkę. Pewnie jeszcze raz będzie do koszenia.
Dalie lubią zjeść .Bo te dalie, którym nie dałam obornika ( bo już nie miałam ) były i są znacznie słabsze i mniej kwiatów.
Ja też musze zadbać, aby na przyszły rok wszystkie dostały porcje dobrego jedzonka .
Ja u sąsiadki w piwnicy je przetrzymuję na zimę. Dobrze, ze masz też koleżankę i możliwość przetrzymania dalii.
Na pewno za rok i ja będę podziwiać twoje dalie z otwartymi ustami.
cyma2704-Soniu chyba mi się te zimowity rozmnożyły , bo tyle ich nie miałam.
Jeszcze na wiosnę z liścikami je przesadzałam. I żyją i kwitną dobrze
Dziękuję za pochwałę kropelkowych zdjęć. I moich ogrodowych kadrów.
widok z tarasu już mi się podoba. Jeszcze w innych zakątkach musze popracować i pozmieniać.
Hmm, zdaję sobie sprawę, że przesadzanie hortensji będzie ciężkie. Te duże mają po 6 lat. To będzie wyzwanie.
Ale na wiosnę przesadzaliśmy wielką magnolie i udało się. To może i z hortensjami się uda.
Dziękuję bardzo i ja pozdrawiam cieplutko
Moja piękna październikowa lilia pretty woman
A tu jeszcze azjatka sobie kwitnie.Też kupiona i posadzona w lipcu.
Wody w stawie dużo przybyło. Marzy mi się inne ładniejsze roślinne zagospodarowanie tego zakątka stawowego. Ale na razie funduszy brak.
I Fiona
Ale masz rację nudno nam nigdy nie jest. Główki i rączki pracują.
Trójsklepki mam kilka już lat. Piękne , efektowne kwiaty. Tylko szkoda, ze takie małe.
Czasami tak jest, że jakieś rośliny wypadają z naszego ogrodu. Znam to
korzo_m-Dorotko Och dziękuję dziękuję. Jeszcze jesień ładna. Ciepło. Ale już ponoć ma się znacznie ochłodzić./szkoda.
Wczoraj i dzisiaj kosiliśmy z mężem trawkę. Pewnie jeszcze raz będzie do koszenia.
Dalie lubią zjeść .Bo te dalie, którym nie dałam obornika ( bo już nie miałam ) były i są znacznie słabsze i mniej kwiatów.
Ja też musze zadbać, aby na przyszły rok wszystkie dostały porcje dobrego jedzonka .
Ja u sąsiadki w piwnicy je przetrzymuję na zimę. Dobrze, ze masz też koleżankę i możliwość przetrzymania dalii.
Na pewno za rok i ja będę podziwiać twoje dalie z otwartymi ustami.
cyma2704-Soniu chyba mi się te zimowity rozmnożyły , bo tyle ich nie miałam.
Jeszcze na wiosnę z liścikami je przesadzałam. I żyją i kwitną dobrze
Dziękuję za pochwałę kropelkowych zdjęć. I moich ogrodowych kadrów.
widok z tarasu już mi się podoba. Jeszcze w innych zakątkach musze popracować i pozmieniać.
Hmm, zdaję sobie sprawę, że przesadzanie hortensji będzie ciężkie. Te duże mają po 6 lat. To będzie wyzwanie.
Ale na wiosnę przesadzaliśmy wielką magnolie i udało się. To może i z hortensjami się uda.
Dziękuję bardzo i ja pozdrawiam cieplutko
Moja piękna październikowa lilia pretty woman
A tu jeszcze azjatka sobie kwitnie.Też kupiona i posadzona w lipcu.
Wody w stawie dużo przybyło. Marzy mi się inne ładniejsze roślinne zagospodarowanie tego zakątka stawowego. Ale na razie funduszy brak.
I Fiona
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Witaj Aniu, troszkę mnie nie było, nadrabiam zaległości z kawusią spacerując, Fionka do wymiziania i piękna jesień
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Ano nie jest nigdy nudno, oj nie jest. Wczoraj miałem pielenie i sprzątanie jesienne, część pierwszą?
Astry z motylkiem to jest to!
Pozdrawiam!
LOKI
Astry z motylkiem to jest to!
Pozdrawiam!
LOKI
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu tak jak zapowiadali zrobiło się chłodno do tego deszczowo.
Czemu Fiona taka smutna.
Za rok damy czadu z daliami, będziemy podziwiać i porównywać.
Staw bardzo ładnie wygląda, jak mogę coś doradzić to posadziłabym na brzegach oprócz roślin typowo bagiennych kilka liliowców z tych pospolitych mocno rozłogowych.
Czemu Fiona taka smutna.
Za rok damy czadu z daliami, będziemy podziwiać i porównywać.
Staw bardzo ładnie wygląda, jak mogę coś doradzić to posadziłabym na brzegach oprócz roślin typowo bagiennych kilka liliowców z tych pospolitych mocno rozłogowych.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu
Ale masz przestrzeni do zagospodarowania możesz puścić wodze fantazji
Fascynują mnie te Twoje późne lilie, są cudne.
Fionka wygląda jakby obserwowała jakąś potencjalną ofiarę z oddali
Ale masz przestrzeni do zagospodarowania możesz puścić wodze fantazji
Fascynują mnie te Twoje późne lilie, są cudne.
Fionka wygląda jakby obserwowała jakąś potencjalną ofiarę z oddali
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, teraz królują astry jesienne oblegane przez motylki, pięknie wybarwione hortensje, kępy zimowitów ( moje już po), dalie i trawy. Piękne masz widoki przed domkiem i zapewne pracy też niemało, ale za to satysfakcji dużo.
Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę.
Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ja oczywiście o gustach i planach nie chcę dyskutować, ale Twój staw wygląda cudownie. Tak naturalnie i swojsko, że aż żal ruszać. Natura wie co robić.
Szukam na zdjęciach dębolistnej, ale pewnie jeszcze nie nadaje się na modelką Mojej jednej dokupiłam drugą, ale liście jakieś takie nie widać na nich jesiennych barw. Pewnie muszą podrosnąć, dojrzeć, żeby zachwycać.
Słoneczka coraz mniej, ale fajnie, że udaje się w takie piękne dni uchwycić jeszcze czar ogrodu.
Szukam na zdjęciach dębolistnej, ale pewnie jeszcze nie nadaje się na modelką Mojej jednej dokupiłam drugą, ale liście jakieś takie nie widać na nich jesiennych barw. Pewnie muszą podrosnąć, dojrzeć, żeby zachwycać.
Słoneczka coraz mniej, ale fajnie, że udaje się w takie piękne dni uchwycić jeszcze czar ogrodu.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu Kicia przesłodka ... sama mam 2 kiciusie... kocura i kotkę...
Ogród masz piękny i taki jak to mówią na bogato... tyle ciekawych roślin i rozwiązań... podziwiam
Ogród masz piękny i taki jak to mówią na bogato... tyle ciekawych roślin i rozwiązań... podziwiam
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- anabuko1
wiewioreczka-Anetko Witaj! Cieszę się, ze zaglądasz do mnie.
Mamy piękną jeszcze kolorową jesień. Oby jeszcze nas długo cieszyła
Locutus-LOKI To już jesienne porządki masz za sobą całe ?? Ja też jakby część pierwsza/A jakby jeszcze 2 części zostały.
I mnóstwo dalii, które jeszcze kwitną .Ale jeszcze trochę i trzeba będzie je wykopać., osuszyć i do piwniczki sąsiada. Ja jeszcze nie mam piwniczki. Astry- marcinki cudnie kwitną. A jak jest chwila ze słońcem to już jest mnóstwo owadów. Oj aż szkoda, że ta piękne widoczki nam już niedługo się skończą.
korzo_m-Dorotko Ostatnie dni może takie pochmurniejsze. Ale i tak jest piękna jesień do tej pory.
Nie wiem czemu Fiona smutna. Może tez jej szkoda lata, ciepełka, pięknej mijającej jesieni. I możliwości polowania na myszki.
Też mam taką nadzieję, ze za rok dalie nam będą rosły i kwitły pięknie.
Ja już z jednej strony liliowców tam posadziłam. Mam nadzieję, ze będą tam dobrze rosły. A za rok rozrosną sie i będą bardziej widoczne.
jarha-Halszko Oj tak, teraz w całości jest 41 a. Terenu zielonego w bród.
Lilie zrobiły mi wielką niespodziankę. .Jeszcze nigdy nie miałam kwitnących lilii w październiku. Ale też nigdy wcześniej nie kupowałam ich w lipcu i nie sadzałam ich latem.
Fiona może przyglądała się jakimś ptaszkom.
plocczanka-Lucynko Asterki- marcinki to niezawodne rośliny jesieni. Cudnie teraz wyglądają tak bardzo ożywiają ogrody.
Moje zimowity jeszcze kwitną. Hortki też jeszcze czarują. Dalie wciąż Pięknie kwitną. cieszy mnie to.
Widoczki mam różne.
W większości ogród mnie już satysfakcjonuje. Ale kilka części nie. Mus nad nimi popracować jeszcze.
Dziękuję Lucynko i ja pozdrawiam i dobrego, ciepłego tygodnia Ci życzę
Mamy piękną jeszcze kolorową jesień. Oby jeszcze nas długo cieszyła
Locutus-LOKI To już jesienne porządki masz za sobą całe ?? Ja też jakby część pierwsza/A jakby jeszcze 2 części zostały.
I mnóstwo dalii, które jeszcze kwitną .Ale jeszcze trochę i trzeba będzie je wykopać., osuszyć i do piwniczki sąsiada. Ja jeszcze nie mam piwniczki. Astry- marcinki cudnie kwitną. A jak jest chwila ze słońcem to już jest mnóstwo owadów. Oj aż szkoda, że ta piękne widoczki nam już niedługo się skończą.
korzo_m-Dorotko Ostatnie dni może takie pochmurniejsze. Ale i tak jest piękna jesień do tej pory.
Nie wiem czemu Fiona smutna. Może tez jej szkoda lata, ciepełka, pięknej mijającej jesieni. I możliwości polowania na myszki.
Też mam taką nadzieję, ze za rok dalie nam będą rosły i kwitły pięknie.
Ja już z jednej strony liliowców tam posadziłam. Mam nadzieję, ze będą tam dobrze rosły. A za rok rozrosną sie i będą bardziej widoczne.
jarha-Halszko Oj tak, teraz w całości jest 41 a. Terenu zielonego w bród.
Lilie zrobiły mi wielką niespodziankę. .Jeszcze nigdy nie miałam kwitnących lilii w październiku. Ale też nigdy wcześniej nie kupowałam ich w lipcu i nie sadzałam ich latem.
Fiona może przyglądała się jakimś ptaszkom.
plocczanka-Lucynko Asterki- marcinki to niezawodne rośliny jesieni. Cudnie teraz wyglądają tak bardzo ożywiają ogrody.
Moje zimowity jeszcze kwitną. Hortki też jeszcze czarują. Dalie wciąż Pięknie kwitną. cieszy mnie to.
Widoczki mam różne.
W większości ogród mnie już satysfakcjonuje. Ale kilka części nie. Mus nad nimi popracować jeszcze.
Dziękuję Lucynko i ja pozdrawiam i dobrego, ciepłego tygodnia Ci życzę