Zakątki na Dębowym 3
Re: Zakątki na Dębowym 3
Przepraszam cię, faktycznie się bardzo precyzyjnie wyraziłam
Chodziło mi o tą roślinę.
Aniu vanilka przemieniła się w wisienkę. Przepiękny ma kolor. Tak wiem, powtarzam się, ale hortensje totalnie mnie zauroczyły.
Dalji masz niesamowitą kolekcję. Bardzo baaaardzo urosła moja opinia o tych kwiatach. Nawet w te deszcze pięknie kwitną. Naprawdę pełen szacun za ogarnianie tego rok w rok.
Ja cały czas twierdzę że nie miałabym zacięcia, aczkolwiek łapie się na tym że jak już stwierdziłam że tą jedną zostawię to może jeszcze z jedną... Tak to się choinka zaczyna
Chodziło mi o tą roślinę.
Aniu vanilka przemieniła się w wisienkę. Przepiękny ma kolor. Tak wiem, powtarzam się, ale hortensje totalnie mnie zauroczyły.
Dalji masz niesamowitą kolekcję. Bardzo baaaardzo urosła moja opinia o tych kwiatach. Nawet w te deszcze pięknie kwitną. Naprawdę pełen szacun za ogarnianie tego rok w rok.
Ja cały czas twierdzę że nie miałabym zacięcia, aczkolwiek łapie się na tym że jak już stwierdziłam że tą jedną zostawię to może jeszcze z jedną... Tak to się choinka zaczyna
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szkoda,że pierwszy przymrozek zniszczy te piękne daliowe widoczki i kolorowe ogrody ..Ale póki co cieszą te barwy w jesiennym ogrodzie!
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu dalie ciągle kwitną i doskonale kolorują rabaty. Masz 23 sztuki , będzie praca z wykopywaniem.
Hortensje cudne, nigdy nie zobaczyłam u siebie tak mocno bordowych.
Szałwii omączonej nie wykopuj, zetnij pędy jak przymrozek je zniszczy i przykryj korzenie. Jak nie będzie mocnych mrozów może przeżyć. U mnie ubiegłoroczne wszystkie kwitną.
Jeszcze w tym tygodniu ma być ciepło, popracujemy w ogrodach.
Pozdrawiam
Hortensje cudne, nigdy nie zobaczyłam u siebie tak mocno bordowych.
Szałwii omączonej nie wykopuj, zetnij pędy jak przymrozek je zniszczy i przykryj korzenie. Jak nie będzie mocnych mrozów może przeżyć. U mnie ubiegłoroczne wszystkie kwitną.
Jeszcze w tym tygodniu ma być ciepło, popracujemy w ogrodach.
Pozdrawiam
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Aniu co to jest takie niebieskie , i tak stoi sztywno , piękne i jeszcze takie o tej porze zielone , a o daliach nie wspomnę , piękne
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
witajcie kochani
Wciąż kwitnie- trójsklepka
duju-Justynko Bardzo cieszy mnie ta długa piękna jesień bez przymrozków. To bardzo cieszy i mnie i rośliny i ogród.
Jadąc do pracy przyglądam się drzewom, mają jeszcze tyle zielonych pięknych liści. Ale żółci i kolorów coraz więcej. Ale czasu ku temu.
Taka pora taki trudny czas do przyzwyczajenia dla nas.
Dalie w tym roku cudnie kwitną.
Dziękuję. Jesień codziennie tańczy i liście zrzuca ale i w kwitnienia jeszcze bogata.
Ocia-Oluniu Tak myślałam ,że chodzi ci o bylicę luizjańską.
Jak zechcesz, to na wiosnę mogę ci kawałek jej dać ??
Vanlki są cudne .Ja też kocham hortensje i chciałabym ich więcej w dalszej części ogrodu.
Pomału , pomału to może wprowadzę.
Dalie są cudne, trzeba je pokochać. A wówczas trud wykopywania i zimowania i sadzenia na wiosnę to pestka.
Tylko trzeba im dobrze dać zjeść na start.
Ech jak kocha się pewne rośliny to choinki nie straszne i wręcz je się lubi.
Zatrzymaj kilka dalii na wiosnę jak będziesz je sadziła daj w dołek trochę obornika trochę podleżałego
A one już wiedzą jak się odwdzięczyć.
marpa-Maryniu Jak do tej pory nie maiłam przymrozków i nic w ogrodzie nie zostało zniszczone.
Oby tak jeszcze było długo. Trawy te z mnie w końcu cieszą. Nie wiem czemu kiedyś mi one sie nie podobały
Hortensja Polar Bear pod śliwką
Wciąż kwitnie- trójsklepka
duju-Justynko Bardzo cieszy mnie ta długa piękna jesień bez przymrozków. To bardzo cieszy i mnie i rośliny i ogród.
Jadąc do pracy przyglądam się drzewom, mają jeszcze tyle zielonych pięknych liści. Ale żółci i kolorów coraz więcej. Ale czasu ku temu.
Taka pora taki trudny czas do przyzwyczajenia dla nas.
Dalie w tym roku cudnie kwitną.
Dziękuję. Jesień codziennie tańczy i liście zrzuca ale i w kwitnienia jeszcze bogata.
Ocia-Oluniu Tak myślałam ,że chodzi ci o bylicę luizjańską.
Jak zechcesz, to na wiosnę mogę ci kawałek jej dać ??
Vanlki są cudne .Ja też kocham hortensje i chciałabym ich więcej w dalszej części ogrodu.
Pomału , pomału to może wprowadzę.
Dalie są cudne, trzeba je pokochać. A wówczas trud wykopywania i zimowania i sadzenia na wiosnę to pestka.
Tylko trzeba im dobrze dać zjeść na start.
Ech jak kocha się pewne rośliny to choinki nie straszne i wręcz je się lubi.
Zatrzymaj kilka dalii na wiosnę jak będziesz je sadziła daj w dołek trochę obornika trochę podleżałego
A one już wiedzą jak się odwdzięczyć.
marpa-Maryniu Jak do tej pory nie maiłam przymrozków i nic w ogrodzie nie zostało zniszczone.
Oby tak jeszcze było długo. Trawy te z mnie w końcu cieszą. Nie wiem czemu kiedyś mi one sie nie podobały
Hortensja Polar Bear pod śliwką
- anabuko1
cyma2704-Soniu Dalie są cudne kwitną od lipca cały czas. Jak na nie patrzę, to jakbym lato widziała.
Masz rację one bardzo kolorozują i ogrody i rabaty 23 sztuki to nie tak strasznie duzo, jeszcze zamierzam ich na wiosnę kilka sztuk na pewno dokupić.
Vanilki są cudne u mnie takie buraczkowe później..
A piszesz o tej szałwii niebieskiej ?? Ok, zrobię jak radzisz.
Oj ja mam czas tylko do czwartku na ogarniecie ogrodu. Potem jadę na 3 tyg. na rehabilitację szpitalną. Taką kuracyjną.
Ale mam nadzieje, ze sk była jednoroczna,uteczną, bo stawy mnie bardzo atakują. a taki termin to dla nie akuratny. Także musze wyrobić się z ogrodem waw sama nie wiem jak .Kurcz3 3 dni na wszystko
Dziękuje i ja pozdrawiam
inka52 -Tereniu Zapewne chodzi ci o tą niebieską cudną szałwię. Jak kupowałam ją na ryneczku to ponoć miała być jednoroczna.
Szkoda. Ale najwyżej a wiosnę będę polować na ryneczku i znowu ja kupię.
Dalie są cudne przez parę miesięcy cudnie kwitną.
Dalie wciąż zachwycają
Hortensja bukietowa 'Sundae Fraise tak sobie jeszcze na jesień białe pędy kwiatwe wypusiła.Fajnie
Hortensja dębolistna w jesiennych już barwach
Dzielżan
Masz rację one bardzo kolorozują i ogrody i rabaty 23 sztuki to nie tak strasznie duzo, jeszcze zamierzam ich na wiosnę kilka sztuk na pewno dokupić.
Vanilki są cudne u mnie takie buraczkowe później..
A piszesz o tej szałwii niebieskiej ?? Ok, zrobię jak radzisz.
Oj ja mam czas tylko do czwartku na ogarniecie ogrodu. Potem jadę na 3 tyg. na rehabilitację szpitalną. Taką kuracyjną.
Ale mam nadzieje, ze sk była jednoroczna,uteczną, bo stawy mnie bardzo atakują. a taki termin to dla nie akuratny. Także musze wyrobić się z ogrodem waw sama nie wiem jak .Kurcz3 3 dni na wszystko
Dziękuje i ja pozdrawiam
inka52 -Tereniu Zapewne chodzi ci o tą niebieską cudną szałwię. Jak kupowałam ją na ryneczku to ponoć miała być jednoroczna.
Szkoda. Ale najwyżej a wiosnę będę polować na ryneczku i znowu ja kupię.
Dalie są cudne przez parę miesięcy cudnie kwitną.
Dalie wciąż zachwycają
Hortensja bukietowa 'Sundae Fraise tak sobie jeszcze na jesień białe pędy kwiatwe wypusiła.Fajnie
Hortensja dębolistna w jesiennych już barwach
Dzielżan
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Piękne te widoczki. Szałwia, chryzantemki, trójsklepka i dalie jak malowane na obrazie.
Ta hortensja o mocno purpurowym przebarwieniu w oddali za szałwią to jaka to odmiana? Vanilka?
U mnie ona o mniej intensywnym zabarwieniu.
Ta hortensja o mocno purpurowym przebarwieniu w oddali za szałwią to jaka to odmiana? Vanilka?
U mnie ona o mniej intensywnym zabarwieniu.
- anabuko1
ewita44-Ewciu Cieszę się, że nie ma jeszcze przymrozków i kwitnień jeszcze jest sporo.
Dalie cieszą. Piękne są.
Tak, ta buraczkowa hortensja to Vanilka. moja rośnie na pełnym słońcu, To może dlatego ?
Nie wiem. Ona zawsze taka była.
Vanilka ciągle się zmienia Już brązowieje.
Ostatnie kwiaty hibiskusa
Szerszeń grasujący na moich gruszkach ( zdjęcia obiektywem makro ) Ale i tak na 1 m podeszłam.
Motylki jak widać też lubią owocki
I milsze zdjęcie ??
Zerwałm dziś wszystkie pozostałe papryki. Poskładałam do 3 skrzynek
A część znowu w słoiki przerabiam. Krzaczki też wyrwane i na kompostowniku.
Jeszcze pory i selery mi zostały. Poplon już po pomidorach duzy, Czas go przekopać. Ale to już praca dla mojego męża.
Dalie cieszą. Piękne są.
Tak, ta buraczkowa hortensja to Vanilka. moja rośnie na pełnym słońcu, To może dlatego ?
Nie wiem. Ona zawsze taka była.
Vanilka ciągle się zmienia Już brązowieje.
Ostatnie kwiaty hibiskusa
Szerszeń grasujący na moich gruszkach ( zdjęcia obiektywem makro ) Ale i tak na 1 m podeszłam.
Motylki jak widać też lubią owocki
I milsze zdjęcie ??
Zerwałm dziś wszystkie pozostałe papryki. Poskładałam do 3 skrzynek
A część znowu w słoiki przerabiam. Krzaczki też wyrwane i na kompostowniku.
Jeszcze pory i selery mi zostały. Poplon już po pomidorach duzy, Czas go przekopać. Ale to już praca dla mojego męża.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu Twój ogród chyba nie wie, że jest druga połowa października przecież to wszystko kwitnie jakby był koniec lata nawet mieczyk nie wspominając już o liliach na drugiej zmianie Kobea cudna
Fajne kremowe chryzantemy wypatrzyłam, stoją prościutko, nie pokładają się choć nie są przywiazane.
Fotki owadów
Ale papryka obrodziła
Pozdrawiam i życzę zdrówka
Fajne kremowe chryzantemy wypatrzyłam, stoją prościutko, nie pokładają się choć nie są przywiazane.
Fotki owadów
Ale papryka obrodziła
Pozdrawiam i życzę zdrówka
Nie zgadła bym że to bylica, kiedyś jedną widziałam na żywo to była bardzo podobna do naszej zwykłej polnej.
Dopisałam do listy
Ja nie wytrzymałam napięcia i kupiłam hortensję debolistną, ale inną niż twoja. Teraz jest bordowo-czerwono-czerwona. Przykopałam gałązkę, jeśli mi się ukorzeni to dam ci znać.
Ale masz piękne zbiory.
Dopisałam do listy
Ja nie wytrzymałam napięcia i kupiłam hortensję debolistną, ale inną niż twoja. Teraz jest bordowo-czerwono-czerwona. Przykopałam gałązkę, jeśli mi się ukorzeni to dam ci znać.
Ale masz piękne zbiory.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Rzeczywiście Twoja jesienna działka jest piękna, Aniu.
No i widzę kwitnącą kobeę!
Nawet marcinkom nic nie przeszkodziło , w przeciwieństwie do moich, którym kwiatki zniszczyły deszcze.
A dalie przecudnej urody!
Zdrówka.
No i widzę kwitnącą kobeę!
Nawet marcinkom nic nie przeszkodziło , w przeciwieństwie do moich, którym kwiatki zniszczyły deszcze.
A dalie przecudnej urody!
Zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu Twój ogród zachwyca cały rok Dalie, trawy i hortensje. Vanilia Fraise u Ciebie przybiera buraczkowe kolory, a moje dwie mają brązowe ,suche kwiatostany.Nieciekawie to wygląda
Dynie rewelacja.Znasz może odmianę tej pomarańczowo- zielonej w paski? Właśnie takiej szukałam na rynku, ale nie dostałam.
Paprykowo u Ciebie, będziesz kisić, czy na sałatki?
Mnie dziś czeka wkopanie róży na pniu , trawy Gracilimus i róży Olivia Rose:)
Pogoda ciepła, trzeba wykorzystać ten czas
Zdrówka życzę
Dynie rewelacja.Znasz może odmianę tej pomarańczowo- zielonej w paski? Właśnie takiej szukałam na rynku, ale nie dostałam.
Paprykowo u Ciebie, będziesz kisić, czy na sałatki?
Mnie dziś czeka wkopanie róży na pniu , trawy Gracilimus i róży Olivia Rose:)
Pogoda ciepła, trzeba wykorzystać ten czas
Zdrówka życzę