Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
korzo_m-Dorotko Dziękuję. Przymrozków nie byo .Pomimo ,że dużo pochmurnych dni jesień w tym roku nawet ładna. Sezon długi.
Dalie w tym roku pięknie kwitły .Na bogato.
Na drugi rok podkarmisz dalie. To ci lepiej , obficiej będą kwitły.
Hosty już niektóre, nieciekawie wyglądają .Wszystko sie zmienia.
Ja nie wycinam liści. zostawiam na zimę. .A na wiosnę dopiero suche usuwam.
Marzenko77 Ta na niebiesko kwitnąca roślinka to szałwia ponoć jednoroczna. Kupiłam 2 małe ale już z kwiatkami sad żoneczki w maju na ryneczku. I tak cały czas kwitną. Cudna jest. Na drugi rok też ją sobie kupię
Dalie w tym roku pięknie kwitły .Na bogato.
Na drugi rok podkarmisz dalie. To ci lepiej , obficiej będą kwitły.
Hosty już niektóre, nieciekawie wyglądają .Wszystko sie zmienia.
Ja nie wycinam liści. zostawiam na zimę. .A na wiosnę dopiero suche usuwam.
Marzenko77 Ta na niebiesko kwitnąca roślinka to szałwia ponoć jednoroczna. Kupiłam 2 małe ale już z kwiatkami sad żoneczki w maju na ryneczku. I tak cały czas kwitną. Cudna jest. Na drugi rok też ją sobie kupię
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu piękne dekoracje z dyniami Mam nadzieję, że moje dalie choć w połowie tak pięknie jak u Ciebie zakwitną za rok. Dam im takiego papu, że nie będzie to tamto
Jesień ma swoje uroki, ale pracy też sporo. U nas teraz pada, deszcz potrzebny.
Jesień ma swoje uroki, ale pracy też sporo. U nas teraz pada, deszcz potrzebny.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Przychodzę z rewizytą . Podoba mi się twój ogród , zaczęłam go zwiedzać. No i te twoje obrazy - masz talent
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Ano zrobiło się jesiennie? Choć dzisiaj jakimś cudem właśnie piękne słoneczko świeci. Doniczkowe z pola będę już musiał pownosić w ten weekend, bo w przyszłym tygodniu zapowiadają już tylko 2°C nocami, a kto mi zagwarantuje, że przygruntowy przymrozek się nie trafi? Szerszenie to w gruncie rzeczy sympatyczne zwierzaki. Jak to zazwyczaj z większością zwierzaków ? wystarczy ich nie wkurzać i niebezpieczeństwa nie ma. Co do kobei ? powiem Ci szczerze, że absolutnie nie wiem, od czego zależy to, jak rośnie. Co roku sieję ją do doniczek i co roku wysadzam, z jednym wyjątkiem w dokładnie to samo miejsce. Miałem już lata, gdy po prostu uschła. Miałem takie, że odrosła może na pół metra od ziemi i nie zakwitła. Bywało tak, że rosła i kwitła ładnie. W tym roku z kolei rozszalała się jak monstrum ? dokładnie spowiła trzy łuki ? ale kwitnie niesamowicie skromnie. I bądź tu człowieku mądry?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Fajne dekoracje.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Nie tylko piękne kolory w Twoim ogrodzie , Aniu, ale i tak bardzo energetycznie!
A lilii kwitnących na przełomie października i listopada to Ci tak zazdroszczę, tak zazdroszczę....
Niech kwitną jak najdłużej!
Moi na kwarantannie, synowa po teście, jeszcze bez wyniku, źle się czuje. Bardzo się o nich boję.
Uważajcie na siebie, trzymajcie się zdrowo.
A lilii kwitnących na przełomie października i listopada to Ci tak zazdroszczę, tak zazdroszczę....
Niech kwitną jak najdłużej!
Moi na kwarantannie, synowa po teście, jeszcze bez wyniku, źle się czuje. Bardzo się o nich boję.
Uważajcie na siebie, trzymajcie się zdrowo.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, jeszcze kolorowo w Twoim ogrodzie, dalie, rudbekie i szałwie robią robotę a i dynie pomagają
Trzymaj się zdrowo, bo wirusy szaleją
Trzymaj się zdrowo, bo wirusy szaleją
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ja rozumiem, że jesień potrafi być kolorowa ale że aż tak
Zrozumiałem dlaczego u nas tego już nie ma - codzienne deszcze przez wiele dni dokonały zniszczeń. U ciebie hosty takie śliczne liście mają. a u nas tam gdzie rosły pozostała garstka zgniłych liści - błoto raczej
Życzę jak najdłużej takiej pięknej jesieni. Ja sezon już zakończyłem.
Zrozumiałem dlaczego u nas tego już nie ma - codzienne deszcze przez wiele dni dokonały zniszczeń. U ciebie hosty takie śliczne liście mają. a u nas tam gdzie rosły pozostała garstka zgniłych liści - błoto raczej
Życzę jak najdłużej takiej pięknej jesieni. Ja sezon już zakończyłem.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, piękna hortensja dębolistna. Jestem zauroczona tym krzewem. I cieszę się, że mogę u Ciebie popatrzeć.
Kolorów masz jeszcze sporo, i to jakich
A może wiesz, jak nazywa się ta choinka po prawicy hortensji? Taka niebieska?
Kolorów masz jeszcze sporo, i to jakich
A może wiesz, jak nazywa się ta choinka po prawicy hortensji? Taka niebieska?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lilie w listopadzie tego jeszcze nie było chyba ze w kwiaciarni Aniu u Ciebie nadal kolorowo z bogatym daliowym kwitnieniem .Zdróweczka i milutkiej niedzieli
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W listopadzie jeszcze tyle kwiecia i lilia , niesamowite. U mnie szaro buro o tej porze roku. Niby jeden kraj a jak dwa różne światy. Biała kwitnąca lilia jak się nazywa?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu lilia z chryzantemą stworzyła piękny, niespotykany duet.
Dalie jeszcze popodziwiam u Ciebie, moje już w kartonie.
Zdjęcie z czerwoną szałwią, nasiennikami jeżówki i kłosami trawy wyjątkowo piękne.
Bukiet i dyniowe dekoracje cudne.
Zdrowia i słońca na działkowanie.
Dalie jeszcze popodziwiam u Ciebie, moje już w kartonie.
Zdjęcie z czerwoną szałwią, nasiennikami jeżówki i kłosami trawy wyjątkowo piękne.
Bukiet i dyniowe dekoracje cudne.
Zdrowia i słońca na działkowanie.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kto by się spodziewał taki trudnych, innych czasów. Korona wirus szaleje. Ciągle trzeba być uważnym. Ale panikować nie ma co.
bo i tak na to nic się nie poradzi.
Sezonu nie mam jeszcze zamkniętego w sobotę pan ze wsi przyjedzie z obornikiem i zaorze nam warzywniku kopanie w tym roku mi odpadnie. W ubiegłym roku 4 dni to robiłam. Potem jeszcze dalie wykopać i wreszcie będzie czas na odpoczynek ogrodowy .
Ale jak zna życie to różne zajęcia człowiek sobie wymyśli do świat.
Dziękuję Dorotko. jarha-Halszko , any57
W tym roku mamy jesień bardzo ładną, wyjątkową i długa. one dalie jeszcze w kwitną w gruncie. Jeszcze nigdy tak nie miałam, że połowa
listopada prawie a dalie jeszcze rosną w ziemi i kwitną.
No szkoda, że twoje dalie nie kwitły obficie. Nic na drugi rok poprawią ci się.
Ja nie usuwam liść hostom, nawet już po przymrozkach jak oklapną. A potem uschną. Dopiero na wiosnę sprzątam .I na innych rabatach też wszystko dopiero oczyszczam na wiosnę.
Dynie zawsze są bardzo dekoracyjne. Do Mikołajek mogą zrobić ogród. Potem trzeba będzie pomyśleć o innych dekoracjach.
Pozdrawiam
Marzenko77 To szałwia. Kupiłam 2 sztuki w maju już trochę kwitnące.
Pani mówiła mi ,że to jednoroczna roślinka. Pięknie cały czas kwitnie. Na drugi rok będę znowu na nią polować.
jode22-Jolu Witaj !
Bardzo cieszę się ,że mój ogród ci się spodobał.
Dziękuję za miłe słowa. Także te pod adresem moich obrazów. Uczę się. Ja jestem zupełna amatorka.
Locutus-LOKI W tym roku może ta jesień nie jest słoneczna często ale za to długa i bez przymrozków. Prawie połowa listopada a w ogrodzie jeszcze i są dalie i różne kolorki. Mnie to wszystko cieszy.
A ty już miałeś przymrozki ?? Ja jeszcze nie.
Ja mając działkę przyzwyczaiłam się do wielu owadów i zwierzątek. I do szerszeni też. Nie reaguję już panicznie. Ale i nie wchodzę im w drogę. Pojawia się gdzieś w ogrodzie i odlatują.
Na swojej kobei widzisz jak to różnie bywa z roślinami. Co roku inaczej rosną i kwitną. I u mnie jest tak samo z nimi. Tak i bywa z innymi roślinami. Czasami jak mi któreś marnie rosną to przesadzam w inne miejsce. A jak nie zdadzą egzaminu to jeszcze dalej je przesadzam. I albo się poprawiają albo wędrują dalej albo ja juz zaczynam je ignorować. Nie to nie.
Danusiu z Dziękuję bardzo
plocczanka-Lucynko W tym roku mamy długa jesień. To mnie cieszy. Jakieś kolorki jeszcze są.
Listopad a jeszcze jedna lilia mi kwitnie. Ot wyjątkowe kwitnienie.
No tak czasy mamy dziwne, trudne inne. My trzymamy się zdrowo. Oby tak dalej.
A jak tam twoja rodzinka .Wszystko ok po tej kwarantannie ??
Trzymaj się Lucynko w zdrowiu .Czego tobie i twojej rodzince życzę.
any57- Andrzeju U mnie deszcze były ale nie za wielkie. I nie szkodliwe.
Taka pora już nastaje, że liście dają, inne gniją, inne opadają. Szaro bury czas się zbliża wielkimi krokami.
Fajnie, że sezon masz zamknięty już i czas na zimowy odpoczynek i regencję.
Ja jeszcze nie mam tak.
Pozdrawiam serdecznie.
PEPSI-Małgosiu Z innych hortensji liście spadają, robią się gołe. A dębolistna pięknie liście trzyma i pięknie się wybarwiła.
I ja jestem z niej zadowolona.
a ten świerk niebieskawy obok dębolistnej to świerk Koster. Fajnie rośnie i nie tak szybko.
JAKUCH- Jadziu ;jonatanka-Asiu Ja nigdy nie miałam kwitnących lilii w październiku ani tym bardziej w listopadzie.
Ale też nigdy lilii w połowie lipca nie sadziłam. Myślałam, że na drugi rok mi dopiero zakwitną. A tu taką mi niespodziankę sprawiły.
Jak się ta biała lilia nazywa nie wiem, Azjatka była bez nazwy.
Dalie jeszcze mam w gruncie.
Dziękuje i pozdrawiam cieplutko. I zdróweczka życzę.
cyma2704-Soniu To prawda ,lilia z chryzantemą ciekawy, niespotykany i ładny duecik stworzyła.
Dalie jeszcze w gruncie. Jeszcze trochę kwitnie. Jutro chyba im ostanie zdjęcia zrobię.
Szałwie też jeszcze w miarę ładnie się trzymają. A dyniowe dekoracje postoją do mikołajek.
Dziękuje i i ja pozdrawiam ciepluteńko.
Zapraszam na pyszne drożdżówki. Z serem i z makiem.
bo i tak na to nic się nie poradzi.
Sezonu nie mam jeszcze zamkniętego w sobotę pan ze wsi przyjedzie z obornikiem i zaorze nam warzywniku kopanie w tym roku mi odpadnie. W ubiegłym roku 4 dni to robiłam. Potem jeszcze dalie wykopać i wreszcie będzie czas na odpoczynek ogrodowy .
Ale jak zna życie to różne zajęcia człowiek sobie wymyśli do świat.
Dziękuję Dorotko. jarha-Halszko , any57
W tym roku mamy jesień bardzo ładną, wyjątkową i długa. one dalie jeszcze w kwitną w gruncie. Jeszcze nigdy tak nie miałam, że połowa
listopada prawie a dalie jeszcze rosną w ziemi i kwitną.
No szkoda, że twoje dalie nie kwitły obficie. Nic na drugi rok poprawią ci się.
Ja nie usuwam liść hostom, nawet już po przymrozkach jak oklapną. A potem uschną. Dopiero na wiosnę sprzątam .I na innych rabatach też wszystko dopiero oczyszczam na wiosnę.
Dynie zawsze są bardzo dekoracyjne. Do Mikołajek mogą zrobić ogród. Potem trzeba będzie pomyśleć o innych dekoracjach.
Pozdrawiam
Marzenko77 To szałwia. Kupiłam 2 sztuki w maju już trochę kwitnące.
Pani mówiła mi ,że to jednoroczna roślinka. Pięknie cały czas kwitnie. Na drugi rok będę znowu na nią polować.
jode22-Jolu Witaj !
Bardzo cieszę się ,że mój ogród ci się spodobał.
Dziękuję za miłe słowa. Także te pod adresem moich obrazów. Uczę się. Ja jestem zupełna amatorka.
Locutus-LOKI W tym roku może ta jesień nie jest słoneczna często ale za to długa i bez przymrozków. Prawie połowa listopada a w ogrodzie jeszcze i są dalie i różne kolorki. Mnie to wszystko cieszy.
A ty już miałeś przymrozki ?? Ja jeszcze nie.
Ja mając działkę przyzwyczaiłam się do wielu owadów i zwierzątek. I do szerszeni też. Nie reaguję już panicznie. Ale i nie wchodzę im w drogę. Pojawia się gdzieś w ogrodzie i odlatują.
Na swojej kobei widzisz jak to różnie bywa z roślinami. Co roku inaczej rosną i kwitną. I u mnie jest tak samo z nimi. Tak i bywa z innymi roślinami. Czasami jak mi któreś marnie rosną to przesadzam w inne miejsce. A jak nie zdadzą egzaminu to jeszcze dalej je przesadzam. I albo się poprawiają albo wędrują dalej albo ja juz zaczynam je ignorować. Nie to nie.
Danusiu z Dziękuję bardzo
plocczanka-Lucynko W tym roku mamy długa jesień. To mnie cieszy. Jakieś kolorki jeszcze są.
Listopad a jeszcze jedna lilia mi kwitnie. Ot wyjątkowe kwitnienie.
No tak czasy mamy dziwne, trudne inne. My trzymamy się zdrowo. Oby tak dalej.
A jak tam twoja rodzinka .Wszystko ok po tej kwarantannie ??
Trzymaj się Lucynko w zdrowiu .Czego tobie i twojej rodzince życzę.
any57- Andrzeju U mnie deszcze były ale nie za wielkie. I nie szkodliwe.
Taka pora już nastaje, że liście dają, inne gniją, inne opadają. Szaro bury czas się zbliża wielkimi krokami.
Fajnie, że sezon masz zamknięty już i czas na zimowy odpoczynek i regencję.
Ja jeszcze nie mam tak.
Pozdrawiam serdecznie.
PEPSI-Małgosiu Z innych hortensji liście spadają, robią się gołe. A dębolistna pięknie liście trzyma i pięknie się wybarwiła.
I ja jestem z niej zadowolona.
a ten świerk niebieskawy obok dębolistnej to świerk Koster. Fajnie rośnie i nie tak szybko.
JAKUCH- Jadziu ;jonatanka-Asiu Ja nigdy nie miałam kwitnących lilii w październiku ani tym bardziej w listopadzie.
Ale też nigdy lilii w połowie lipca nie sadziłam. Myślałam, że na drugi rok mi dopiero zakwitną. A tu taką mi niespodziankę sprawiły.
Jak się ta biała lilia nazywa nie wiem, Azjatka była bez nazwy.
Dalie jeszcze mam w gruncie.
Dziękuje i pozdrawiam cieplutko. I zdróweczka życzę.
cyma2704-Soniu To prawda ,lilia z chryzantemą ciekawy, niespotykany i ładny duecik stworzyła.
Dalie jeszcze w gruncie. Jeszcze trochę kwitnie. Jutro chyba im ostanie zdjęcia zrobię.
Szałwie też jeszcze w miarę ładnie się trzymają. A dyniowe dekoracje postoją do mikołajek.
Dziękuje i i ja pozdrawiam ciepluteńko.
Zapraszam na pyszne drożdżówki. Z serem i z makiem.