Pomidory olbrzymy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- 200p
- Od: 20 lip 2018, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory olbrzymy
anulab, a jak w smaku Jazz Pink? Też wolę mniejsze pomidory, ale w tym roku miałam Jazz Orange i bardzo mi się spodobał. Smaczny, lekko kwaskowaty, mięsisty, super na przeciery. Szukam takiego czerwonego, lub malinowego. Jazz Pink brzmi jak malinowy.
Pozdrawiam,
Iwona
Iwona
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj spróbuję jednego i drugiego i porównam , ale według wcześniejszych
spostrzeżeń to smaczny . Mam jeszcze Jazz Sunrise , bardziej czerwony .
spostrzeżeń to smaczny . Mam jeszcze Jazz Sunrise , bardziej czerwony .
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Czy uprawiał ktoś odmianę Mammoth German Gold? Podobno owoce są duże i smaczne.
- FikuMiku
- Od: 19 maja 2020, o 08:08
Faworyt, masz pewność, że to nie dynia?
Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
Tylko co ludzkie potrafi być prawdziwie obce.Reszta to lasy mieszane, krecia robota i wiatr. Pelargonioza Fiku Miku cz.1
Tylko co ludzkie potrafi być prawdziwie obce.Reszta to lasy mieszane, krecia robota i wiatr. Pelargonioza Fiku Miku cz.1
- Faworyt
Jak powiedział pewien lekarz do Franza von Nogaya...
"Niech się pan dobrze przypatrzy.
Twierdzi pan kategorycznie,że to nic innego
jak tylko stworzenie nazywane kurą."
Na co von Nogaj...
"Twierdzę katygorycznie że to jest osioł."
Więc i ja twierdzę katygorycznie że to jest pomidor...i to w dodatku bardzo dobry pomidor.
"Niech się pan dobrze przypatrzy.
Twierdzi pan kategorycznie,że to nic innego
jak tylko stworzenie nazywane kurą."
Na co von Nogaj...
"Twierdzę katygorycznie że to jest osioł."
Więc i ja twierdzę katygorycznie że to jest pomidor...i to w dodatku bardzo dobry pomidor.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
-
- 200p
- Od: 14 sty 2022, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Temat umarł a szkoda, macie jakieś ciekawe odmiany gigantów bo za rok chce coś ciekawego zdobyć.
U mnie największy w tym roku miał 250g nie miałem żadnej dużej odmiany.
U mnie największy w tym roku miał 250g nie miałem żadnej dużej odmiany.
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Mirek 19 miał prawie 500 g, malinowy babcia 102 nie wiele mniejszy wyszedł bo 400g, Malinowy NoKa też coś koło 400 miał, Mój mieszaniec F2 też miał 500 g, od razu zaznaczam, że usuwam zawsze pierwszy kwiat u wielkoowocowych, gdyż nie chcę staśmionych gargameli
- Faworyt
Parę nowości o owocach dużego gabarytu sprawdziłem w tym roku.Te które spełniły moje oczekiwania pokazuję na zdjęciach.
Marbruni to mocno wegetatywna odmiana czekoladowa,pełna-mięsista.Rośliny wysokie,powyżej 2 metrów.Owoce duże ok.300 gram na pierwszych dwóch gronach a na kolejnych powyżej średnich.Wiązał do szczytu tunelu.Owoców na poszczególnych gronach od 3 do nawet 6.
Voluptuoso czerwona sakwa bardzo wydajna jak widać poniżej.Dwie rośliny były w testach.System korzeni bardzo mocny stwierdziłem to niedawno przy wyrywaniu roślin.Rośnie a ma jeszcze możliwości gdyby na to pozwolić prowadzić rośliny grubo powyżej 2 metrów.W tym segmencie odmian pewniak na przyszły rok.
Tą odmianę pokazywałem wcześniej w innym wątku i jest to rekordzista sezonu wagowo poszczególne egzemplarze jak i suma plonu z krzaka.Na pierwszych gronach 700-1000 gram.Na trzecich i częściowo czwartych gronach nie posłużyły mu upały i z wiązaniem było kiepsko,ale jak już zrobiło się chłodniej nadrobił z nawiązką straty a owoce miały wagę nawet pod dachem w granicach 400 do pojedyncze 500 gram.Ciekawa odmiana.Smak nie do końca mój,ale zawsze można owoce na różne sposoby wykorzystać.
Marbruni to mocno wegetatywna odmiana czekoladowa,pełna-mięsista.Rośliny wysokie,powyżej 2 metrów.Owoce duże ok.300 gram na pierwszych dwóch gronach a na kolejnych powyżej średnich.Wiązał do szczytu tunelu.Owoców na poszczególnych gronach od 3 do nawet 6.
Voluptuoso czerwona sakwa bardzo wydajna jak widać poniżej.Dwie rośliny były w testach.System korzeni bardzo mocny stwierdziłem to niedawno przy wyrywaniu roślin.Rośnie a ma jeszcze możliwości gdyby na to pozwolić prowadzić rośliny grubo powyżej 2 metrów.W tym segmencie odmian pewniak na przyszły rok.
Tą odmianę pokazywałem wcześniej w innym wątku i jest to rekordzista sezonu wagowo poszczególne egzemplarze jak i suma plonu z krzaka.Na pierwszych gronach 700-1000 gram.Na trzecich i częściowo czwartych gronach nie posłużyły mu upały i z wiązaniem było kiepsko,ale jak już zrobiło się chłodniej nadrobił z nawiązką straty a owoce miały wagę nawet pod dachem w granicach 400 do pojedyncze 500 gram.Ciekawa odmiana.Smak nie do końca mój,ale zawsze można owoce na różne sposoby wykorzystać.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Faworyt
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK