Mój ogród niepokazowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród niepokazowy

Post »

Bogusiu, dziękuję ;:168 trzeba się pilnować, żeby nie wpaść w ciąg popołudniowych, lub wieczornych drzemek, bo potem trudno się z nich wykaraskać ;:223

Bożenko, miło czytać takie pochwały, ale myślę, że są troszkę na wyrost. Tak wiele tu na forum jest ślicznych zdjęć ogrodów, nie wyłączając i Twojego. Ale dziękuję bardzo ;:167 ;:180
Chryzantemy odkryłam kilka lat temu i pokochałam je od pierwszego wejrzenia :heja
Naprawdę polecam, jeśli masz jeszcze trochę miejsca, bo u Ciebie to dopiero bogactwo i różnorodność kwiatów ;:303

Danusiu, dzięki wielkie, powiem szczerze, że sama jestem zdziwiona, że chryzantemki tak długo się trzymają ;:224
Danusiu te naklejki mikołajkowe na zdjęciach wstawiłam przy pomocy aplikacji Photo Studio, którą mam zainstalowaną w telefonie.

Muszę się przyznać, ze pozazdrościłam Wam pięknie kwitnących grudników, i postanowiłam jeszcze raz spróbować szczęścia z nimi. Dziś w biedrze kupiłam jednego i teraz będę z niepokojem podglądać czy pączki się rozwiną, czy opadną ;:7

Obrazek

Obrazek

Trzymajcie się zdrowo :wit
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko piękny grudnik, ja ostatnio sprawiłam sobie fiołeczka, ale coś mi usychają pączuszki :wink:
Pozdrawiam serdecznie ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

:wit Halinko tytuł wątku nie pasuje ;:185 Ogród jest pokazowy ;:108 Slicznie ,energetyczne kolorki bajka ,azyl dla odpoczynku super.
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłych dni . :)
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko :wit widzę, że założyłaś swój wątek, zaraz do Ciebie zajrzę z wielką przyjemnością ;:138

Bogusiu, dziękuję za tak miłe słowa, ale mam bardzo dużo niepokazowych miejsc i tych właśnie nie pokazuję ;:306 A może w myśl porzekadła, że "trawa za płotem jest bardziej zielona" widzę u siebie różne mankamenty, których inni nie zauważają ;:7

Miłego, słonecznego dnia i zdrówka dla Was ;:167

Obrazek
Jedna z moich pelargonii zimuje na parapecie :D
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale piekne ujęcia tego różowego nieba zrobiłaś, Halszko.

Takie niepokazowe miejsca w ogrodzie to ma chyba każdy z nas z małymi wyjątkami. Ja czasem muszę wykręcać we wszystkie strony obiektyw aparatu, żeby nie załapało się nic niepożądanego, ale i tak się zdarza, że gdzieś w rogu zdjęcia pojawia się nie wiadomo skąd jakieś badziewie.

Ładny będzie Twój grudnik, delikatny kolor.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Halinko jak nie będziesz teraz ruszała i przekręcała grudnika to na pewno zakwitnie.Grudnik jak ma pączki to nie lubi przekręcania. :D
Nawiasem mówiąc to zapowiada się ładny,delikatny kolor. ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halszko, raz jeszcze pochwalę chryzantemy ;:303 , po czym kieruję wzrok na grudnika. ;:333 Zapowiada ładne w delikatnym różu (a może białe) kwiatki. ;:215
Na Mikołaja dostałam dwa grudniki. Malutkie, mniejsze niż Twój. Jeden różowiutki, drugi majtkowy. ;:131 Mam nadzieję, że za rok dorównają starszemu bratu. ;:7
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Wandziu, jak widzę takie kolorki na niebie, to zaraz biegnę po telefon, bo taki spektakl zwykle szybko się kończy :wink:
Ja sobie radzę z różnymi badziewiami wchodzącymi w kadr przycinając trochę fotki, choć nie zawsze się da :)
Grudnik mi się spodobał, zobaczymy, czy jemu spodoba się u mnie :D

Danusiu właśnie w tym jest problem, że w drodze ze sklepu do domu to tyle razy został obrócony, że chyba mu się w głowie zawróciło ;:306 Teraz już stoi na miejscu i nie dotykam go, ale czy to pomoże ;:7

Lucynko, ja nie mam większych złudzeń, że mój grudnik doczeka do przyszłego roku :;230
Już tyle razy próbowałam je zatrzymać na dłużej i do tej pory mi się nie udało ;:223 Tak wiec będzie traktowany jak kwiat jednosezonowy, albo stroik świąteczny a jeśli przetrwa do następnych świąt to ucieszy mnie taki bonus :D

Sara Gold mnie zadziwiła w tym roku. Przetrwała kilka mroźnych nocy w dobrej kondycji a w zeszłym roku zmarzła w fazie pąków od pierwszego październikowego przymrozku :?

Dzisiejsza fotka
Obrazek

Miłego wieczoru, i spokojnej nocki ;:168
Pozdrawiam, Halszka
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Halinko do domu trzeba jakoś dostarczyć.Nie lej za dużo wody,lepiej mniej.
Coś takiego sobie zapisałam.Od VI-IX podlewamy co 3-5 dni.Od VIII-X ograniczyć podlewanie,chłodne miejsce.Od V podlewamy co 15 dni,pojawiające się młode pędy w tym czasie uszczykiwać.W II i III znowu ograniczamy podlewanie.W XI znowu wznawiamy podlewanie i zasilanie.
Kiedyś po wsiach pelargonie rosły tylko na parapetach .Moja też stoi w domu w skrzynce.Jak na razie sobie radzi.Twoja ma tyle miejsca,jak królowa ma cały parapet.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Halszko
Zdjęcia z krajobrazem ciekawe.
Chryzantemki dalej podziwiam.
A grudnika i pelargonii zazdroszczę , że kwitną.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu dziękuję za porady dotyczące grudnika. Zobaczymy czy mi się uda go nie zabić :;230
Moja pelargonia dzieli parapet z Tofikiem :lol:
Pamiętam takie czerwone pelargonie w domu mojej babci, nazywała je Krakowiaki

Ewo dziękuję, pelargonia tylko jedna zachowała kwiaty, reszta przycięta zimuje w piwnicy. A grudnik jest u mnie od przedwczoraj, nie wiem jak długo się utrzyma ;:7

Dobrej nocki Wam życzę ;:168 ;:196

Obrazek
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Mimo grudnia wciąż widać kolor na rabatach. Te chryzantemy masz niesamowite. W dobrym miejscu je posadziłaś, że nawet spore przymrozki im nie przeszkadzają ;:138
Jeszcze trochę i zostaną nam tylko domowe kwiatki do pokazywania. Jakoś też nie mam szczęścia do grudników. One ponoć nie lubią nadmiernej troski :wink: Wydaje mi się też, że te marketowe to są takie "jednorazowe". Kolor Twojego zapowiada się ciekawie. Mój zeszłoroczny wciąż nie zawiązał pąków ;:224
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tytuł wątku wprowadza w błąd 8-) . Ten ogród jest jak najbardziej pokazowy taki różnorodny, bogaty. Wszystko tu masz, liliowce i floksy i chryzantemy, no i ulubione moje róże.
Grudnik jest dość łatwy w uprawie ale mnie się udało zabić ze dwa. Po prostu przelałam i podgniły. Na szczęście są niedrogie i można sobie pozwolić na eksperymenty. Najważniejsze to nie przelać.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”