Familokowego sezon 2020
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego sezon 2020
Problem daliowy ...
Nasze dalie miniaturki też w tym roku były nieudane. Kiepsko rosły a jak już urosły to ślimaki je spałaszowały.
W następnym sezonie kupuję co najmniej dwie szt. wysokich dalii i pewnie dokupię niskich na szpaler, bo z tych mizernych bulw co wykopałem, to chyba nic nie będzie.
Pozdrawiamy cię Jadziu serdecznie.
Nasze dalie miniaturki też w tym roku były nieudane. Kiepsko rosły a jak już urosły to ślimaki je spałaszowały.
W następnym sezonie kupuję co najmniej dwie szt. wysokich dalii i pewnie dokupię niskich na szpaler, bo z tych mizernych bulw co wykopałem, to chyba nic nie będzie.
Pozdrawiamy cię Jadziu serdecznie.
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu witaj,
czy Twój ogród już przygotowany do zimowego odpoczynku ?Jutro wybieram się na działkę zrobić ostatnie nasadzenie w tym roku - zimowy czosnek.
Chciałabym już zamknąć prace ogrodowe i odpocząć od nich...Pozdrawiam serdecznie
czy Twój ogród już przygotowany do zimowego odpoczynku ?Jutro wybieram się na działkę zrobić ostatnie nasadzenie w tym roku - zimowy czosnek.
Chciałabym już zamknąć prace ogrodowe i odpocząć od nich...Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jadziu, na wszelki wypadek zamówię u Ciebie sadzonkę Amistad, bo moje wszystkie patyczki niestety za nic miały moje starania i padły. Dorosła na razie żyje, ale jak zniesie zimę, tego nie wiem. Jak przeżyje, to wystarczą mi te dwie, które mam, ale dziękuję za pamięć i dobre chęci. Tobie mogę zaproponować bordową, bo jak na razie wszystkie cztery patyczki mają się dobrze i jest nadzieja na nowe roślinki
Życzę zdrowych przede wszystkim, oraz spokojnych świąt i oby nam tego zdrowia wystarczyło do doczekania lepszych czasów
Życzę zdrowych przede wszystkim, oraz spokojnych świąt i oby nam tego zdrowia wystarczyło do doczekania lepszych czasów
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moi kochani nie gniewajcie się proszę że się nie pokazuję.Jest moja mama, więc sami wiecie, ze czasu brak, bo gdy już mogę zasiąść przy kompie to już nawet nie mam veny na pisanie. Cóż wiek robi swoje .Jak tylko będzie więcej czasu odpiszę na Wasze posty i nie dajecie się wirusowi
Chciałabym Wam życzyć z okazji Świat Bożego Narodzenia obfitych łask Bożej dzieciny i duuuuuużo zdrowia, bo gdy go nie ma to nic nie cieszy, nawet worek pieniędzy. Chwała na wysokości ,a pokój na ziemi
Przydałby się biały puch, więc chociaż namiastka tego, a przy okazji chciałam podesłać linka dla chętnych którzy pragną mieć swoje ukorzenione patyczki różane .Niestety nie wypróbowałam jeszcze tej metody https://www.youtube.com/watch?v=XDJDRCpebZE
Chciałabym Wam życzyć z okazji Świat Bożego Narodzenia obfitych łask Bożej dzieciny i duuuuuużo zdrowia, bo gdy go nie ma to nic nie cieszy, nawet worek pieniędzy. Chwała na wysokości ,a pokój na ziemi
Przydałby się biały puch, więc chociaż namiastka tego, a przy okazji chciałam podesłać linka dla chętnych którzy pragną mieć swoje ukorzenione patyczki różane .Niestety nie wypróbowałam jeszcze tej metody https://www.youtube.com/watch?v=XDJDRCpebZE
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O, i kolejna metoda na ukorzenianie ulubionych róż. Będziesz i ją próbowała kiedyś, Jadziu?
Tobie też zdróweczka na każdy dzień kolejnego roku.
Pozdrawiam
Tobie też zdróweczka na każdy dzień kolejnego roku.
Pozdrawiam
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jadziu
Wszystkiego dobrego po Świętach
Masz rację - zdrówko cenniejsze niż złoto.
Mam nadzieję ,że zdążyłaś zabezpieczyć roślinki przed zimą
Z jednej strony fajnie , a z drugiej masz obciążenie opieką nad Mamą.
Zdradzisz ile ma lat
Moja Mama ma też jeszcze swoją ,cały czas u siebie ,co jakiś czas Wujek przyjeżdża i wtedy Mama ma wolne.
Odpoczywa ,choć jeszcze Tato chory na Parkinsona w domu jest.
Szałwia Amistad od Ciebie cała z donicą schowana ,nie chciało mi się bawić w sadzonki bo mogło by się nie udać.
Wszystkiego dobrego po Świętach
Masz rację - zdrówko cenniejsze niż złoto.
Mam nadzieję ,że zdążyłaś zabezpieczyć roślinki przed zimą
Z jednej strony fajnie , a z drugiej masz obciążenie opieką nad Mamą.
Zdradzisz ile ma lat
Moja Mama ma też jeszcze swoją ,cały czas u siebie ,co jakiś czas Wujek przyjeżdża i wtedy Mama ma wolne.
Odpoczywa ,choć jeszcze Tato chory na Parkinsona w domu jest.
Szałwia Amistad od Ciebie cała z donicą schowana ,nie chciało mi się bawić w sadzonki bo mogło by się nie udać.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Jadzieńko u mnie przed świętami natłok zajęć, dlatego po świętach życzenia składam, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka
Ale i u Ciebie zajęć nie brakuje, opieka nad mamą na pewno czasu więcej zabiera.
O korzonkowaniu róż filmik obejrzałam, może spróbuję, u ciebie zawsze jakieś ciekawostki
Pozdrawiam serdecznie
Ale i u Ciebie zajęć nie brakuje, opieka nad mamą na pewno czasu więcej zabiera.
O korzonkowaniu róż filmik obejrzałam, może spróbuję, u ciebie zawsze jakieś ciekawostki
Pozdrawiam serdecznie
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jadziu kochana witaj w nowym 2021 oku.
trochę zimy miałaś widzę.
I samych dobrych, szczęśliwych chwil Ci życzę w tym Nowym Roku !!
Dużo zdrówka i radości , miłości i dużo przyjemności ogrodowych
trochę zimy miałaś widzę.
I samych dobrych, szczęśliwych chwil Ci życzę w tym Nowym Roku !!
Dużo zdrówka i radości , miłości i dużo przyjemności ogrodowych
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Jadziu melduję się w Twoim pięknym różanym wątku z cudownymi zdjęciami Ja w ogródku dopiero raczkuję, ale zdjęcia u innych lubię bardzo podglądać , a przy okazji coś podpatrzę
Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkiego dobrego oraz zdrówka w Nowym Roku
Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkiego dobrego oraz zdrówka w Nowym Roku
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Ponieważ nie lubię zimy, wolałam cofnąć się do zdjęć letnich. Jest co podziwiać u Ciebie, Jadziu. Oczywiście zachwyciły mnie róże, które masz w dużej ilości. Już od jakiegoś czasu zwracam uwagę na różę Elżbietka Węgierska, która jest wszędzie chwalona. Twoja też wygląda super.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Witaj Jadziu w nowym roku oby kwitnącym i kolorowym
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Jadziu pewnie dalej gości masz, ale może uda Ci się jakieś wspominki wiosenne wstawić
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witaj Jadziu
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, cennego zdrówka życzę.
Fiołki już dla Ciebie powoli wypuszczają korzonki , gdy będą w pełni wykształcone dam znać na priv.
Ja też próbuję ukorzenić różę z patyczka , nie wiem czy coś z tego wyjdzie zobaczymy, bo pierwsze próby okazały się porażką.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, cennego zdrówka życzę.
Fiołki już dla Ciebie powoli wypuszczają korzonki , gdy będą w pełni wykształcone dam znać na priv.
Ja też próbuję ukorzenić różę z patyczka , nie wiem czy coś z tego wyjdzie zobaczymy, bo pierwsze próby okazały się porażką.