Ogródek EdytyB - początki amatora
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widziałm to w jednym z programów "Maja w ogrodzie" Mówili, że po 3-4 latach wierzba zaczyna się w miejscach łączenia zrastać.
Tylko jedna rzecz ona potrzebuje wilgoci, u mnie jest sucho
aleeeeeeeee myślałam o tym jako parawaniku dla kosza na śmieci i planowanego kompostownika.
Gdzieś (chyba nawet na tym forum widziałam altanę z wierzby)
Tylko jedna rzecz ona potrzebuje wilgoci, u mnie jest sucho
aleeeeeeeee myślałam o tym jako parawaniku dla kosza na śmieci i planowanego kompostownika.
Gdzieś (chyba nawet na tym forum widziałam altanę z wierzby)
U mnie,Słońce! Hania zapodała link.
W taki razie szukam czegoś innego.
W taki razie szukam czegoś innego.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- EdytaB
Mam jeszcze coś takiego do zasłonięcia,
to miejsce latem jest jednym z najbardziej zacienionych na działce,
teraz kiepsko to wygląda.
Za siatką jest klatka z psem. Szkoda mi tej psiny, wlaściciel malo o nią dba, latem często czuć fetor z nieczyszczonej klatki. Teraz posadziałm ta winobluszcz i planuje dosadzić albo milin albo hortęsję pnącą.
to miejsce latem jest jednym z najbardziej zacienionych na działce,
teraz kiepsko to wygląda.
Za siatką jest klatka z psem. Szkoda mi tej psiny, wlaściciel malo o nią dba, latem często czuć fetor z nieczyszczonej klatki. Teraz posadziałm ta winobluszcz i planuje dosadzić albo milin albo hortęsję pnącą.
Edytko, zgłoś zaniedbanie do oddziału Straży dla Zwierząt.
- EdytaB
To jest niereformowalny pijaczek,
miał rodwajlera - pies tak zgłupiał, że musieli go uśpić bo zaczął rzucać się na właściciela (wcale się mu nie dziwię), potem mieli kundelka - urocza psinka - ale do czasu kiedy my kupiliśmy naszego psa, dzieciom sąsiada zamarzył się nagle wilk. Tata przyniósł do domu chwilową zachciankę
miał rodwajlera - pies tak zgłupiał, że musieli go uśpić bo zaczął rzucać się na właściciela (wcale się mu nie dziwię), potem mieli kundelka - urocza psinka - ale do czasu kiedy my kupiliśmy naszego psa, dzieciom sąsiada zamarzył się nagle wilk. Tata przyniósł do domu chwilową zachciankę
Ale masz fajnie...Mój tylko w głowę się puka.
Ale nie warczy, dzięki Bogu.
agapandy? Co to jest?
Ale nie warczy, dzięki Bogu.
agapandy? Co to jest?
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z ogrodzeniem mam taki sam problem jak Ty. Moje płoty przewalają się aż wstyd i przydałoby się pilnie coś temu zaradzić, więc kochani czekamy na kolejne propozycje.
Patrzyłam na Twoje tuje przy płocie i boję się czy nie są aby zbyt blisko posadzone, może warto je przesunąć póki małe, bo przecież wszerz też urosną .
Szkoda, że masz tak mało starych foteczek, warto mieć i potem sobie przypominać jak było i co się zrobiło, więc zanim zaczniesz dalej działać koniecznie opstrykaj wszystko, a potem będziesz się chwalić - patrzcie w 2009 to było jeszcze tak... a teraz ...........
Patrzyłam na Twoje tuje przy płocie i boję się czy nie są aby zbyt blisko posadzone, może warto je przesunąć póki małe, bo przecież wszerz też urosną .
Szkoda, że masz tak mało starych foteczek, warto mieć i potem sobie przypominać jak było i co się zrobiło, więc zanim zaczniesz dalej działać koniecznie opstrykaj wszystko, a potem będziesz się chwalić - patrzcie w 2009 to było jeszcze tak... a teraz ...........
- EdytaB
http://dom.gazeta.pl/ogrody/51,72077,3238638.html?i=0
Znalazłam taki link, projekt ten jest bardzo przybliżony do stany jaki jest na mojej działce. Tzn kształt działki, rozmieszczenie domu i budynku gospodarczego z garażem oraz orzecha, który zasłanie przestrzeń między budynkami, podjazd również jest w tym samym miejscu, tylko dział z tyłu jest znacznie dłuższa
Co za przypadek :o
I właśnie częścią przed momem "włada " babcia z moim udziałm (kupiłam kilka roślin), reszta praktycznie należy do mnie
Znalazłam taki link, projekt ten jest bardzo przybliżony do stany jaki jest na mojej działce. Tzn kształt działki, rozmieszczenie domu i budynku gospodarczego z garażem oraz orzecha, który zasłanie przestrzeń między budynkami, podjazd również jest w tym samym miejscu, tylko dział z tyłu jest znacznie dłuższa
Co za przypadek :o
I właśnie częścią przed momem "włada " babcia z moim udziałm (kupiłam kilka roślin), reszta praktycznie należy do mnie
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ty nie masz mało zdjęć, Ty się w porę zorientowałaś, że dobrze jest mieć zdjęcia "prawie od początku" . Bo masz świetne pole do popisu. I zobaczysz, w pielęgnacji jeszcze przerośniesz babcię, tym bardziej, ze czas działa na Twoją korzyść I masz Forum, a Ona nie
Miałem podobne zachcianki co do drzew - część ich już wsadziłem, część dopiero czeka na zakup - największy problem mam z kaliną - jak tu wybrać tą jedną, jedyną spośród tylu kalin? Ze świerkami uważaj - jeśli nie są to jakieś specjalne karłowe odmiany, to z czasem niebotycznie wyrastają - za wiele ich nie można wsadzić - ot, jeden, dwa dla kompozycji... Chyba, ze planujesz zalesić działkę
Miałem podobne zachcianki co do drzew - część ich już wsadziłem, część dopiero czeka na zakup - największy problem mam z kaliną - jak tu wybrać tą jedną, jedyną spośród tylu kalin? Ze świerkami uważaj - jeśli nie są to jakieś specjalne karłowe odmiany, to z czasem niebotycznie wyrastają - za wiele ich nie można wsadzić - ot, jeden, dwa dla kompozycji... Chyba, ze planujesz zalesić działkę
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz