Datura - dyskusje,prezentacje kwitnień Cz.1(0.6.2006 - 12.2007)
calla70
problem w tym czy wiesz jaką masz wodę w kranie
Oczywiście wtedy kiedy rośliny b.obficie podlewam nie przejmuję się tym specjalnie , bo te wskaźniki u mnie są do przyjęcia i taką wodą będę podlewać datury w ogrodzie
problem w tym czy wiesz jaką masz wodę w kranie
moja ma 16 dh i taka mw 14-18 dH jest woda w większości wodociągów, ale u mnie kwasowość jest 8-8,5 pHTwardość wody w dH:
woda miękka 0 - 7˚dH
woda średnio twarda8 - 14˚dH
woda twarda 15 - 21˚dH
woda bardzo twarda 22 - 28˚dH
Oczywiście wtedy kiedy rośliny b.obficie podlewam nie przejmuję się tym specjalnie , bo te wskaźniki u mnie są do przyjęcia i taką wodą będę podlewać datury w ogrodzie
O cynamonie juz wcześniej wiedziałam ;-) Kilka lat temu hodowałam Muchołówki a one są delikatne i nie można przy nich stosować chemii a rosną w bardzo wilgotnej ziemi więc często można u nich spotkać choroby grzybiczne na które idealnym lekarstwem jest cynamon.
Ciekawe ile jeszcze z naszych przypraw ma podobne zastosowanie (?)
Pozdrówki!
Ciekawe ile jeszcze z naszych przypraw ma podobne zastosowanie (?)
Pozdrówki!
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A może Twoje datury " złapały " przędziorka ? Wtedy też żółkną liście. Ja przed wystawieniem datury na dwór pryskam goły badylek i ziemię po wierzchu preparatem przeciw przędziorkom. I spokój. Słońce , o ile roślina ma wystarczająco dużo wody, nie szkodzi daturom !nemo56 pisze:moim daturom żółkły liście w pełnym słońcu mimo podlewania.
- krzysztofjasik
- 100p
- Od: 22 lut 2007, o 12:41