Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13
Witajcie w nowym wątku.
Poprzedni znajdziecie pod tym adresem:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=119094
Zaczyna się nowy rok, który - mam nadzieję - okaże się bardziej przychylny zarówno ogrodomaniakom i ich ogrodowym podopiecznym.
Miniony rok przyniósł wiele niesympatycznych niespodzianek. Przede wszystkim nagłe uderzenie pandemii, spóźnioną i raczej zimną wiosnę, przekropne lato i długą ale mokrą jesień.
Pogoda nie sprzyjała dobremu rozwojowi i zdrowiu owoców, warzyw, a nawet kwiatów.
Mimo wszystko nie mogę narzekać, bo i rabaty rozkwitły wszystkimi kolorami, i warzywa wydały oczekiwane plony, tylko owoców było znacznie mniej, moreli nie miałam w ogóle, a jabłek tyle co kot napłakał. Jedynie maliny, brzoskwinie i aronia dały z siebie wszystko.
Z nadzieją i optymizmem wkraczam w Nowy Rok, który musi być lepszy, czego z całego serca życzę wszystkim Przyjaciołom i Gościom.
Otwieram szeroko furteczkę i w towarzystwie mojej Misi oraz małżowych gołąbków serdecznie zapraszam do mego malutkiego ogródeczka.
Poprzedni znajdziecie pod tym adresem:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=119094
Zaczyna się nowy rok, który - mam nadzieję - okaże się bardziej przychylny zarówno ogrodomaniakom i ich ogrodowym podopiecznym.
Miniony rok przyniósł wiele niesympatycznych niespodzianek. Przede wszystkim nagłe uderzenie pandemii, spóźnioną i raczej zimną wiosnę, przekropne lato i długą ale mokrą jesień.
Pogoda nie sprzyjała dobremu rozwojowi i zdrowiu owoców, warzyw, a nawet kwiatów.
Mimo wszystko nie mogę narzekać, bo i rabaty rozkwitły wszystkimi kolorami, i warzywa wydały oczekiwane plony, tylko owoców było znacznie mniej, moreli nie miałam w ogóle, a jabłek tyle co kot napłakał. Jedynie maliny, brzoskwinie i aronia dały z siebie wszystko.
Z nadzieją i optymizmem wkraczam w Nowy Rok, który musi być lepszy, czego z całego serca życzę wszystkim Przyjaciołom i Gościom.
Otwieram szeroko furteczkę i w towarzystwie mojej Misi oraz małżowych gołąbków serdecznie zapraszam do mego malutkiego ogródeczka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13
Lucynko Kochana Razem z Wami witam Nowy Rok z nadzieją na lepsze czasy. Z chęcią będę korzystać z szeroko otwartej furtki i zaglądać tak często, jak się da.
Wszystkiego dobrego w całym roku, zdrowia, bo mimo iż zawsze było najważniejsze, to w tym roku przekonaliśmy się o tym boleśnie. Ściskam Was serdecznie
Wszystkiego dobrego w całym roku, zdrowia, bo mimo iż zawsze było najważniejsze, to w tym roku przekonaliśmy się o tym boleśnie. Ściskam Was serdecznie
Spieszę i ja z Nowym Rokiem Lucynko Wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku.
Miejmy nadzieję, ze już niedługo będziemy oglądać takie widoczki Misia z powojnikiem się pięknie skomponowała
Miejmy nadzieję, ze już niedługo będziemy oglądać takie widoczki Misia z powojnikiem się pięknie skomponowała
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Lucynko w nowym Nowym Roku i w nowym wątku
Jeszcze raz życzę Tobie i najbliższym wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i wytrwałości w tym ciężkim czasie dla nas wszystkich.
Jeszcze raz życzę Tobie i najbliższym wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i wytrwałości w tym ciężkim czasie dla nas wszystkich.
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Lucynko. Melduję się w nowym wątku.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko ten rok musi być dużo lepszy, oby nie przyniósł złych niespodzianek.
Furtka jak zawsze otwarta do Twojego ogrodu, róża zachęca, a za furteczką ogrom kwiecia na rabatkach, no i strażniczka, która dzielnie pilnuje, a z góry gołąbki spoglądają.
Wczoraj myślałam o Tobie, zastanawiałam się kiedy Lucynka rozpocznie swoje wysiewy, kiedy zapełni domowe parapety od razu obiecałam sobie, że ja nie będę się spieszyła.
Furtka jak zawsze otwarta do Twojego ogrodu, róża zachęca, a za furteczką ogrom kwiecia na rabatkach, no i strażniczka, która dzielnie pilnuje, a z góry gołąbki spoglądają.
Wczoraj myślałam o Tobie, zastanawiałam się kiedy Lucynka rozpocznie swoje wysiewy, kiedy zapełni domowe parapety od razu obiecałam sobie, że ja nie będę się spieszyła.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
I ja się dopisuję do nowego wątku! Będę z uwagą śledzić Twoje tegoroczne wysiewy parapetowe.
Kocio z powojnikiem - uroczy widok.
Wszystkiego dobrego Lucynko!
Kocio z powojnikiem - uroczy widok.
Wszystkiego dobrego Lucynko!
Lucynko melduję się w Twoich progach. Na Nowy Rok życzę Tobie i Twoim najbliższym przede wszystkim zdrowia, a reszta jakoś sama się poukłada . Zaczynamy nowy sezon ogrodowy. Będę bacznie śledzić Twoje poczynania. Może znów odkryjemy jakiś rarytas.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko i ja skorzystałam z szeroko otwartej furteczki, która cudną różą zaprasza do wejścia.
Witają nas również - oprócz Was oczywiście - stali mieszkańcy działeczki, jak gołąbki i Misia strażniczka terytorium.
Niech Nowy Roczek wszystkim niesie zdrowie, daje radość i urodzaj, bogactwo kolorów oraz smakowitość warzyw i owoców.
Witają nas również - oprócz Was oczywiście - stali mieszkańcy działeczki, jak gołąbki i Misia strażniczka terytorium.
Niech Nowy Roczek wszystkim niesie zdrowie, daje radość i urodzaj, bogactwo kolorów oraz smakowitość warzyw i owoców.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Lucynko jestem i ja w Nowym Roku w nowym wątku
Wszystkiego naj...najlepszego w Nowym 2021 Roku!
Dużo zdrówka , spokoju i miłości .Wszelkiej pomyślności na każdym kroku
I radości ogrodowych notorycznie
Pozdrawiam cieplutko
Wszystkiego naj...najlepszego w Nowym 2021 Roku!
Dużo zdrówka , spokoju i miłości .Wszelkiej pomyślności na każdym kroku
I radości ogrodowych notorycznie
Pozdrawiam cieplutko
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witajcie!
W nocy otworzyłam wątek, a już mam przyjemność gościć tylu przesympatycznych Przyjaciół!
Dziękuję, Kochane moje, że o mnie pamiętacie.
Planowałam noworoczny wypad na działkę..... Nie wyszło. Brakowało mi słoneczka, pierwszy dzień roku ciemny, z nisko wiszącymi chmurami, zimny. Może jutro będzie lepiej...
Iwonko1 - cieszę się ogromnie z Twojej obecności i oczywiście zapraszam do tak częstych odwiedzin, na jakie będziesz mogła sobie pozwolić. Przede wszystkim pracuj nad powrotem do pełni sił, byś mogła w pełni cieszyć się z własnej działeczki.
Kasiu - bardzo mi miło widzieć Ciebie w moim wątku, dziękuję za dobre życzenia, które w całości odwzajemniam i również mam nadzieję na wiosenno-letnie widoczki na działeczce.
Halinko - niezwykle miło mi gościć Cię w moim nowym wątku, serdecznie dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze na cały 2021 rok.
Majeczko - tak się cieszę, że znalazłaś chwilę, by do mnie zajrzeć!
Bardzo dziękuję za życzenia, które odwzajemniam z całego serca.
Dorotko - jestem tego samego zdania. Ten rok musi być lepszy.
Cieszę się ogromnie z Twojej obecności w moim nowym wątku, tym bardziej że jesteś mocno zajęta.
Pierwsze wysiewy zacznę niedługo, bo już w drugim tygodniu stycznia. Wysieję trochę bratków i pelargonii, to może jeszcze w sezonie zdążą zakwitnąć. A takie poważne wysiewy będą miały miejsce w ostatnim tygodniu stycznia, kiedy to zasieję heliotropy.
Wandziu - bardzo się cieszę z Twojej obecności, dziękuję za miłe słowa i wzajemnie życzę Ci samego dobra.
Jagusiu - jakże mi miło gościć Cię w moim skromniutkim ogródeczku!
Z całego serca dziękuję za dobre życzenia, które odwzajemniam w całej rozciągłości.
Naturalnie zaprasza do śledzenia i krytycznych opinii.
Rarytasy - powiadasz.... Może coś nam do oka wpadnie.
Stasiu - Ciebie nie mogło u mnie zabraknąć, toteż z wielką radością witam Cię w moim nowym wątku!
Najserdeczniej dziękuję za dobre fluidy i Tobie również życzę samego dobra na cały rok.
Aniu - jakże mi miło gościć Cię w moim skromnym ogródeczku!
Dziękuję najserdeczniej za wszystkie dobre życzenia i wzajemnie życzę Ci wszystkiego co najlepsze na ten nowy rok.
Wiosenne tęsknoty.
Pierwiosnki.
W nocy otworzyłam wątek, a już mam przyjemność gościć tylu przesympatycznych Przyjaciół!
Dziękuję, Kochane moje, że o mnie pamiętacie.
Planowałam noworoczny wypad na działkę..... Nie wyszło. Brakowało mi słoneczka, pierwszy dzień roku ciemny, z nisko wiszącymi chmurami, zimny. Może jutro będzie lepiej...
Iwonko1 - cieszę się ogromnie z Twojej obecności i oczywiście zapraszam do tak częstych odwiedzin, na jakie będziesz mogła sobie pozwolić. Przede wszystkim pracuj nad powrotem do pełni sił, byś mogła w pełni cieszyć się z własnej działeczki.
Kasiu - bardzo mi miło widzieć Ciebie w moim wątku, dziękuję za dobre życzenia, które w całości odwzajemniam i również mam nadzieję na wiosenno-letnie widoczki na działeczce.
Halinko - niezwykle miło mi gościć Cię w moim nowym wątku, serdecznie dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze na cały 2021 rok.
Majeczko - tak się cieszę, że znalazłaś chwilę, by do mnie zajrzeć!
Bardzo dziękuję za życzenia, które odwzajemniam z całego serca.
Dorotko - jestem tego samego zdania. Ten rok musi być lepszy.
Cieszę się ogromnie z Twojej obecności w moim nowym wątku, tym bardziej że jesteś mocno zajęta.
Pierwsze wysiewy zacznę niedługo, bo już w drugim tygodniu stycznia. Wysieję trochę bratków i pelargonii, to może jeszcze w sezonie zdążą zakwitnąć. A takie poważne wysiewy będą miały miejsce w ostatnim tygodniu stycznia, kiedy to zasieję heliotropy.
Wandziu - bardzo się cieszę z Twojej obecności, dziękuję za miłe słowa i wzajemnie życzę Ci samego dobra.
Jagusiu - jakże mi miło gościć Cię w moim skromniutkim ogródeczku!
Z całego serca dziękuję za dobre życzenia, które odwzajemniam w całej rozciągłości.
Naturalnie zaprasza do śledzenia i krytycznych opinii.
Rarytasy - powiadasz.... Może coś nam do oka wpadnie.
Stasiu - Ciebie nie mogło u mnie zabraknąć, toteż z wielką radością witam Cię w moim nowym wątku!
Najserdeczniej dziękuję za dobre fluidy i Tobie również życzę samego dobra na cały rok.
Aniu - jakże mi miło gościć Cię w moim skromnym ogródeczku!
Dziękuję najserdeczniej za wszystkie dobre życzenia i wzajemnie życzę Ci wszystkiego co najlepsze na ten nowy rok.
Wiosenne tęsknoty.
Pierwiosnki.
Pozdrawiam. Lucyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Furteczka otwarta więc wpadam Lucynko na Twoją pięknie ukwieconą działeczkę! Wita mnie fantastyczna kolekcja pierwiosnków gołąbeczki i cudna koteczka! Na końcu Gospodarze, którym życzę wspaniałego roku, zdrowia i obfitych plonów. I oczywiście szybkiej i ciepłej wiosny!
Ściskam serdecznie
Ściskam serdecznie
No proszę nowy wątek.
Nie spodziewałam się,że masz tyle pierwiosnków,19 zdjęć super,a więc jesteś królową pierwiosnkową.
Pogoda u nas też fatalna.Mróz mrozi od rana,a niebo ołowiane.
Miłego wieczoru.
Nie spodziewałam się,że masz tyle pierwiosnków,19 zdjęć super,a więc jesteś królową pierwiosnkową.
Pogoda u nas też fatalna.Mróz mrozi od rana,a niebo ołowiane.
Miłego wieczoru.