Oaza Spokoju
- kania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Oaza Spokoju
Piękne ujęcie róż rosnących przy domu. Chciałabym doczekać się tak pokaźnej Rosarium Uetersen . Masz rację Krysiu, jesienią róże są bardziej nasycone w kolorze, ja też lubię wrześniowe kwitnienia. Jubilee Celebration pokazałaś w taki sposób, że chyba mi się przyśni . Był czas, że zastanawiałam się nad jej zakupem ale wygrała Laguna. Nie daje mi jednak spokoju ta JC .
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Kasiu jest tyle Róż które chciałoby się mieć ale nie dość, że to wiadomo więcej pracy, to też o miejsce chodzi, nie sztuka posadzić, za gęsto ,a później myśleć o tym...której się pozbyć. RU jest cudowna, i zawsze to jej jesienne kwitnienie mnie bardzo zadowala, ma mniej kwiatów przez co gałęzie są w stanie utrzymać je ładnie w pionie, czerwcowe jest dużo bogatsze i wtedy łodyga ugina się pod ciężarem tych pięknych bukietów. Mam tam dwa krzaki, które bardziej rozpychają się na szerokość niż na wysokość, to chyba taka uroda tej róży. Jubile jest urocza, ale też potrzebuje czasu aby wzmocnić swoje łodygi, do utrzymania ciężkiego kwiatu. Za to pachnie bosko, uwielbiam ją
Beatko Dzielżany chyba nie wymarzają ja mam tylko dwa rodzaje, obydwa w pomarańczu ale różniące się fakturą płatków. RU jest cudowna, chyba nawet jesienne kwitnienie mnie bardziej cieszy, tak jak pisałam u Kasi w odpowiedzi. Beatko ja tez tak zrobię w tym roku z tym okrywaniem jak Ty, zobaczę jak to wpłynie na ich przyszłoroczne kwitnienie, chyba że będą zapowiadać ostre mrozy to przyspieszę okrywanie.
Jeszcze wrzesień na portretach
Cubana jej gra kolorów jest fantastyczna
Zaraz zmykam do pracy, miłego popołudnia
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu jaki kontrast zdjęcia ogrodu pod śniegiem i cudownie kwitnący letni ogród!
Bardziej Ci dosypało niż mnie, bliżej gór jesteś! Letni ogród pokazujesz taki, że aż żal że tak szybko minęło Ale jeszcze parę miesięcy ...wytrzymamy tym bardziej że ino patrzeć jak dnia zacznie przybywać! Pozdrawiam serdecznie i wspominaj, bo masz co pokazywać, a ja czekam na piwonie
Bardziej Ci dosypało niż mnie, bliżej gór jesteś! Letni ogród pokazujesz taki, że aż żal że tak szybko minęło Ale jeszcze parę miesięcy ...wytrzymamy tym bardziej że ino patrzeć jak dnia zacznie przybywać! Pozdrawiam serdecznie i wspominaj, bo masz co pokazywać, a ja czekam na piwonie
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu Twoje róże są przepiękne, mam nadzieję że ja też będę miała takie kwitnące kolorowo krzaczory
Zaczynam przygodę różaną od nowa, też miałam dłuższą przerwę odwykową, po zimie 2008 roku przyszło długie zniechęcenie. A dziś tak jak piszesz jest tyle róż, które chciałoby się mieć, a jeszcze jak patrzę na Twoje cudowności to wszystkie zaprosiłabym do siebie.
Piękne zdjęcia
Zaczynam przygodę różaną od nowa, też miałam dłuższą przerwę odwykową, po zimie 2008 roku przyszło długie zniechęcenie. A dziś tak jak piszesz jest tyle róż, które chciałoby się mieć, a jeszcze jak patrzę na Twoje cudowności to wszystkie zaprosiłabym do siebie.
Piękne zdjęcia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja podobnie jak Bea zachwycam się dzielżanami. W takiej ilości wyglądają przepięknie. Tak radośnie, przebojowo! Mam jedną kępkę żółtych, ale też zamierzam dokupić inne kolory.
Róża RU to wzór cnót wszelach w odniesieniu w ogóle do róż. Co prawda jaskrawa jest bardzo, ale w połączeniu z innymi barwami stwarza całkiem dobre wrażenie. Wigorna, zdrowa i solidna - gdyby wszystkie były takie.
Podobnie jak wy miałam etap fascynacji różami, potem zniechęcenia, ale gdy już nabrałam więcej pokory, znów do nich skruszona powróciłam.
Róża RU to wzór cnót wszelach w odniesieniu w ogóle do róż. Co prawda jaskrawa jest bardzo, ale w połączeniu z innymi barwami stwarza całkiem dobre wrażenie. Wigorna, zdrowa i solidna - gdyby wszystkie były takie.
Podobnie jak wy miałam etap fascynacji różami, potem zniechęcenia, ale gdy już nabrałam więcej pokory, znów do nich skruszona powróciłam.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Krysiu
Piękne te twoje wspomnienia z ogrodu. Cudne kwitnienia róż. Bardzo dobrze ci rosną.
Ja już z zastanawiam się, czy moich kilka bid w końcu się poprawi. Bo inne to już cieszą.
Przecudne hortensje
Śliczne rudbekiowe słoneczka. I te rdzawe piękne dzielżany
Piękne te twoje wspomnienia z ogrodu. Cudne kwitnienia róż. Bardzo dobrze ci rosną.
Ja już z zastanawiam się, czy moich kilka bid w końcu się poprawi. Bo inne to już cieszą.
Przecudne hortensje
Śliczne rudbekiowe słoneczka. I te rdzawe piękne dzielżany
- Krychna
Kochani witam Was poświątecznie
Święta szybciutko minęły, ale w bardzo miłej rodzinnej atmosferze, w wigilijny dzień lało , ale już w pierwszy dzień sypnęło śnieżkiem i świat wyglądał cudownie iście świąteczna aura się zrobiła. Były miłe chwile przy choince. Spacery i kolędowanie. Zyczę wszystkim odwiedzającym samych wspaniałych dni w przyszłym roku, a najbardziej kwitnącego pięknie ogrodu
Aniu dziękuję Ci bardzo, piękny był miniony sezon w ogrodzie, Hortensje śliczne i Róże jesienne są wspaniałe, ich barwy bardziej nasycone. Dzielżany dodają fajnych plam, w przyszłym sezonie porozsadzam, żeby były też w innych miejscach. Pozdrawiam serdecznie
Wandziu ciągle mamy fascynacje innymi ogrodowymi roślinami, ale Róże to królowe i jakże by bez nich ogród wyglądał i choć niektóre nadają się na kompost to serce kruszeje jak zakwitnie choć jednym kwiatem, ja mam tak ze Ghitą Renaissance taka bida nie chce się w ogóle rozkrzewić, ale jak zakwitnie choć jednym kwiatem to stoję i zachwycam się i mięknie mi serducho. RU jest boska a jesienne kwitnienie zawsze mnie bardzo zachwyca Pozdrawiam serdecznie
Dorotko ja to jestem przekonana że u Ciebie one będą jeszcze piękniejsze, tyle serca wkładasz w ogród, że na pewno królewny się odwdzięczą
Fajnie że zaczynasz przygodę z Różami, będziemy podziwiać. pozdrawiam serdecznie
Marysiu Tak fajny kontrast zimy i lata na zdjęciach szkoda że ten śnieg nie chce pozostać z nami na dłużej znowu troszkę w święta przyprószyło ale już topnieje. Piwonie będą już niedługo postaram się je powspominać. Pozdrawiam jeszcze grudniowo
Święta szybciutko minęły, ale w bardzo miłej rodzinnej atmosferze, w wigilijny dzień lało , ale już w pierwszy dzień sypnęło śnieżkiem i świat wyglądał cudownie iście świąteczna aura się zrobiła. Były miłe chwile przy choince. Spacery i kolędowanie. Zyczę wszystkim odwiedzającym samych wspaniałych dni w przyszłym roku, a najbardziej kwitnącego pięknie ogrodu
Aniu dziękuję Ci bardzo, piękny był miniony sezon w ogrodzie, Hortensje śliczne i Róże jesienne są wspaniałe, ich barwy bardziej nasycone. Dzielżany dodają fajnych plam, w przyszłym sezonie porozsadzam, żeby były też w innych miejscach. Pozdrawiam serdecznie
Wandziu ciągle mamy fascynacje innymi ogrodowymi roślinami, ale Róże to królowe i jakże by bez nich ogród wyglądał i choć niektóre nadają się na kompost to serce kruszeje jak zakwitnie choć jednym kwiatem, ja mam tak ze Ghitą Renaissance taka bida nie chce się w ogóle rozkrzewić, ale jak zakwitnie choć jednym kwiatem to stoję i zachwycam się i mięknie mi serducho. RU jest boska a jesienne kwitnienie zawsze mnie bardzo zachwyca Pozdrawiam serdecznie
Dorotko ja to jestem przekonana że u Ciebie one będą jeszcze piękniejsze, tyle serca wkładasz w ogród, że na pewno królewny się odwdzięczą
Fajnie że zaczynasz przygodę z Różami, będziemy podziwiać. pozdrawiam serdecznie
Marysiu Tak fajny kontrast zimy i lata na zdjęciach szkoda że ten śnieg nie chce pozostać z nami na dłużej znowu troszkę w święta przyprószyło ale już topnieje. Piwonie będą już niedługo postaram się je powspominać. Pozdrawiam jeszcze grudniowo
- Krychna
Witam Was Kochani w Nowym 2021 Roku
Na wstępie życzę aby był dużo lepszy od poprzedniego, zdrowia dla wszystkich zaglądających i zadowolenia z czekającego nas sezonu ogrodowego
Dziś rankiem przymroziło trochę i ogród był pokryty szronem, później słonko przyświeciło i wydawało się tak bardzo przyjemnie, więc Nowy Rok pokazał się z dobrej strony
Już niedługo będziemy wypatrywać nosków cebulowych, niektórzy będą zaczynać wysiewy, ja dopiero wczesną wiosna cos wysiewam więc u mnie sezon zawsze później się zaczyna, ale pewnie będę buszować po szkółkach z kwitnącymi, które będą mnie kusić a ja pewnie nie będę się opierać... choć w tamtym już roku powiedziałam pas...no cóż człowiek jakieś słabości musi mieć
Trochę marca 2020 na obrazkach
Miłego popołudnia w pierwszym dniu NOWEGO ROKU
Na wstępie życzę aby był dużo lepszy od poprzedniego, zdrowia dla wszystkich zaglądających i zadowolenia z czekającego nas sezonu ogrodowego
Dziś rankiem przymroziło trochę i ogród był pokryty szronem, później słonko przyświeciło i wydawało się tak bardzo przyjemnie, więc Nowy Rok pokazał się z dobrej strony
Już niedługo będziemy wypatrywać nosków cebulowych, niektórzy będą zaczynać wysiewy, ja dopiero wczesną wiosna cos wysiewam więc u mnie sezon zawsze później się zaczyna, ale pewnie będę buszować po szkółkach z kwitnącymi, które będą mnie kusić a ja pewnie nie będę się opierać... choć w tamtym już roku powiedziałam pas...no cóż człowiek jakieś słabości musi mieć
Trochę marca 2020 na obrazkach
Miłego popołudnia w pierwszym dniu NOWEGO ROKU
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu w Nowym Roku i życzę Tobie i najbliższym dużo zdrowia i wszystkiego dobrego . Cudowne kwiatki wiosenne, jak ja je uwielbiam Dzisiaj zrobiłam zamówienie na piwonie, a tak się zarzekałam , że to już koniec Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Krysiu, miło mi się z Tobą przywitać w Nowym, 2021 roku Mam nadzieję, że dla nas wszystkich będzie to rok lepszy przede wszystkim zdrowotnie, ale i ogrodowo. Niech Ci zdrowie kwitnie, tak jak kwitną Twoje róże
Przyjemnie się ogrzałam przy Twoich zdjęciach, takich radosnych i słonecznych, aż chciałoby się, żeby już tak było. Chociaż mam wrażenie, że to rzeczywiście będzie już za momencik, nie zdążymy się obejrzeć, a będzie marzec i już będziemy zacierać rączki
Wysiewy zaczynam już w styczniu, tak więc tylko jeszcze chwilka i będę szykować pojemniczki z ziemią,
Do miłego zobaczenia
Przyjemnie się ogrzałam przy Twoich zdjęciach, takich radosnych i słonecznych, aż chciałoby się, żeby już tak było. Chociaż mam wrażenie, że to rzeczywiście będzie już za momencik, nie zdążymy się obejrzeć, a będzie marzec i już będziemy zacierać rączki
Wysiewy zaczynam już w styczniu, tak więc tylko jeszcze chwilka i będę szykować pojemniczki z ziemią,
Do miłego zobaczenia
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu piękny marzec! chciałaby dusza do raju i nie raz jak obchodzę ogród, a słonko świeci to musze się stopować aby nie zacząć ogrodu porządkować U Ciebie jakoś tak porządnie, u mnie mokro, szadź i wszystko jakoś zmoczone, wisi a tu piękna kokarda, aniołki nie zmarznięte
Na Nowy Rok popuść sobie i cos dokup dla poprawy humoru, posiej! życzę zdrowia i radości z ogrodu ...a i szybkiej, ciepłej wiosny!
Na Nowy Rok popuść sobie i cos dokup dla poprawy humoru, posiej! życzę zdrowia i radości z ogrodu ...a i szybkiej, ciepłej wiosny!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jaki przecudny ciemiernik! Ludziska piszą, że u nich widać już pączki w ciemiernikach, ja mam białą odmianę, ale gdzie tam jej jeszcze do pączków. Chodzę koło tego mojego ciemiernika i wyglądam siewek, ale na próżno, a one podobno tak łatwo się wysiewają.
Krokusiki bajeczne, wesołe, kolorow. Wiosenko przychodź!
Wysiewać już by się chciało, a o cierpliwość strasznie trudno. Ja zacznę obsiewać parapety w drugiej połowie lutego. Na razie tylko przeglądam kolorowe torebeczki.
Pozdrawiam cieplutko, Krysiu.
Krokusiki bajeczne, wesołe, kolorow. Wiosenko przychodź!
Wysiewać już by się chciało, a o cierpliwość strasznie trudno. Ja zacznę obsiewać parapety w drugiej połowie lutego. Na razie tylko przeglądam kolorowe torebeczki.
Pozdrawiam cieplutko, Krysiu.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu i ja pochwalę urodę ciemiernika, bardzo ładny, a te malutkie kropeczki dodają dostojności kwiatom.
Życzę owocnego buszowania po sklepach ogrodniczych.
Życzę owocnego buszowania po sklepach ogrodniczych.