Które sukulenty kwitną?
Które sukulenty kwitną?
witam! mam prośbę do wszystkich miłośników kaktusów i sukulentów, aby mi podpowiedzieli, które z sukulencików kwitną. mam 4 kalanchoe + 4 sadzonki, dowiedziałam się o grudniku a ciekawią mnie jeszcze inne. niestety roztrzepaniec ze mnie i swój wątek o kalanchoe umieściłam w ogólnym dziale ze zdjęciami zamiast tutaj wśród innych miłośników. a przecież wiedziałam że to sukulent
z góry śliczne dzięki.

na kaktusy to ja się na pewno nie zdecyduję, mam już pewne doświadczenie, a jeśli chodzi o sukulenty to ze tylu zdjęć jakie oglądałam na tym forum i nie tylko to poza kalanchoe i grudnikiem nie widziałam żadnego który by kwitł. dlatego dziwi mnie to że jak piszesz prawie wszystkie kwitną bo te na zdjęciach kwiatów nie mają. poszukuję także żywych kamieni ale spotkać nie mogę nigdzie, raz kiedyś widziałam w jednej kwiaciarni a na allegro nie mam zamiaru nic żywego kupować. często gdy o nie pytam to nie wiedzą co to
a może teraz nie sezon na nie, ciekawi mnie czy na wiosnę będą np w LM

Tak to go specjalnie nie widziałam (w zasadzie w ogóle) oprócz jednego sklepu internetowego. Wyślę Ci pw z linkiem. Zamawiałam tam też inne sukulenty i mam jak najlepsze doświadczeniaależ on mi się podoba, można go dostać w kwiaciarni lub jakimś markecie, czy jego zdobycie to już wyższa szkoła jazdy
- eba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj kasicqo, rzeczywiście znakomita większość sukulentów kwitnie, ale z reguły kwiaty są mniej dekoracyjne niż liście czy ogólny pokrój rośliny (weźmy np. aloesy, haworthie).
Oczywiście są też i takie, które posiadają wyjątkowo ładne kwiaty, np. róża pustyni - adenium obesum.
Wszystko zależy od tego, co Ci się bardziej w sukulentach podoba
.
Oczywiście są też i takie, które posiadają wyjątkowo ładne kwiaty, np. róża pustyni - adenium obesum.
Wszystko zależy od tego, co Ci się bardziej w sukulentach podoba