Oaza Spokoju
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Cudne obrazki z marca. Lada chwila będziemy się cieszyć wiosną 2021
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Krysiu, no pewnie, że szkółki będą kusić ofertami. Masz rację, opór wtedy - daremny.
Wiosna być może dość szybko nadejdzie, u mnie już widać noski wielu cebulowych. Liliowce też już ruszyły.
Różowy ciemiernik - śliczny.
Wszystkiego dobrego! Pozdrawiam
Wiosna być może dość szybko nadejdzie, u mnie już widać noski wielu cebulowych. Liliowce też już ruszyły.
Różowy ciemiernik - śliczny.
Wszystkiego dobrego! Pozdrawiam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna wiosną.
ciemierniki śliczności Ja mam ochotę na bordowy. Jak takowy spotkam, to kupię sobie .
Najlepszego w nowym 2021 całym roku i dużo zdrówka , spokoju i radości
ciemierniki śliczności Ja mam ochotę na bordowy. Jak takowy spotkam, to kupię sobie .
Najlepszego w nowym 2021 całym roku i dużo zdrówka , spokoju i radości
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani Forumowicze
Dzis rano się obudziłam i nie mogłam własnym oczom uwierzyć jak pięknie wyglądał świat, drzewa, krzewy i wszystko było pokryte śnieżnym puchem, widoki bajeczne, niestety do pracy mi było spieszno i nie uchwyciłam tego bajkowego widowiska Gdy wracałam już było po całym zdarzeniu, bo plusowe temperatury i piękny krajobraz zamienił się w pluchę, było mokro i nieprzyjemnie brrr...
Wszyscy zaglądają do Ciemierników, poszłam i ja , ale moje mają pąki schowane w liściach i jeszcze kwitnąć nie zamierzają , wrazie mrozów nakryje gałązkami jodłowymi żeby nie przymarzły. Zobaczymy czy w ogóle prognozy się sprawdzą. Chyba w najbliższych dniach okryje Azalki japońskie chociaż te młodziaki, bo pierwszą zimę są nie ubrane w ubranka
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i życzenia Noworoczne.
Dorotko,Wandziu, Marysiu, Iwonko, Halinko, Beatko, Aniu anabuko, Alaniu
Dziś powspominam Kwiecień 2020
Jeszcze krokusiki
Śnieżnik przepiękna mała roślinka, przyciąga wzrok
mam parę siewek Przylaszczki zobaczę czy się uchowały przez zimę
Pozdrawiam odwiedzających
Dzis rano się obudziłam i nie mogłam własnym oczom uwierzyć jak pięknie wyglądał świat, drzewa, krzewy i wszystko było pokryte śnieżnym puchem, widoki bajeczne, niestety do pracy mi było spieszno i nie uchwyciłam tego bajkowego widowiska Gdy wracałam już było po całym zdarzeniu, bo plusowe temperatury i piękny krajobraz zamienił się w pluchę, było mokro i nieprzyjemnie brrr...
Wszyscy zaglądają do Ciemierników, poszłam i ja , ale moje mają pąki schowane w liściach i jeszcze kwitnąć nie zamierzają , wrazie mrozów nakryje gałązkami jodłowymi żeby nie przymarzły. Zobaczymy czy w ogóle prognozy się sprawdzą. Chyba w najbliższych dniach okryje Azalki japońskie chociaż te młodziaki, bo pierwszą zimę są nie ubrane w ubranka
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i życzenia Noworoczne.
Dorotko,Wandziu, Marysiu, Iwonko, Halinko, Beatko, Aniu anabuko, Alaniu
Dziś powspominam Kwiecień 2020
Jeszcze krokusiki
Śnieżnik przepiękna mała roślinka, przyciąga wzrok
mam parę siewek Przylaszczki zobaczę czy się uchowały przez zimę
Pozdrawiam odwiedzających
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu piękne wspomnienia wiosenne, gdzie wejdę śliczne wiosenne widoki, a to mnie nakręca ja już tak chcę. Śnieżnik bardzo lubię, mam go u siebie w kilku miejscach i nawet mi się miejscami wysiał, a mnie udało sie tych cebulek nie wyrwać co dla mnie jest sukcesem. W tym roku po raz pierwszy nie okryłam azalii wielkokwiatowych, cały czas myślę czy im nie zaszkodzę, bo jak przyjdą mrozy....
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Krysiu cudowne wiosenne wspomnienia U Ciebie śnieg, a u mnie dwa dni lało, a dzisiaj słonecznie, jak wiosną
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Powiało optymizmem ....wiosna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosenne widoki chwytają za serce! Urocze przylaszczki, brateczki, a śnieżnik to juz prawdziwy rarytas.
Wiesz co, Krysiu, ja chyba też zaraz wyjdę i nakryję swoje młode azalie japońskie, bo jak usłyszałam, że ma nadejść i do nas "mroźna bestia", to tak trochę niefajnie mi się zrobiło.
Pozdrawiam cieplutko.
Wiesz co, Krysiu, ja chyba też zaraz wyjdę i nakryję swoje młode azalie japońskie, bo jak usłyszałam, że ma nadejść i do nas "mroźna bestia", to tak trochę niefajnie mi się zrobiło.
Pozdrawiam cieplutko.
- DzonaK
- 200p
- Od: 15 maja 2018, o 14:55
Witaj Krysiu
W pierwszej chwili myślałam że już wiosna u Ciebie zawitała
A to poprzedni rok . Miło powspominać i pooglądać ja już wyczekuję wiosny. Nie mogę się już doczekać sezonu ogrodowego. Piękne krokusy i przylaszczki.
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym roku
W pierwszej chwili myślałam że już wiosna u Ciebie zawitała
A to poprzedni rok . Miło powspominać i pooglądać ja już wyczekuję wiosny. Nie mogę się już doczekać sezonu ogrodowego. Piękne krokusy i przylaszczki.
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym roku
Pozdrawiam Joanna
Pod dębem
Pod dębem
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Dorotko ja wielkokwiatowych Azalii nie okrywałam nigdy, one nie są tak wrażliwe jak japonki, młodziaki u mnie dostały nakrycie, starszych nie okryłam jeszcze się waham. Myślę też nad Różą eden rose, bo ona wrażliwa, ale rośnie przy domu i od południowej strony, więc sama nie wiem ciągle ciepło, na razie ma tylko kopczyk, w tamtym roku była zapakowana w agro, ale wiosną musiałam obcinać stare liście bo ciągle na niej trwały, a pędziki już puszczała i wiem że była to mozolna praca, aby nie uszkodzić nowych, ach ciągle jakieś rozterki ogrodowe . Pozdrawiam
Halinko dzisiaj u mnie wilgotno, śnieżek jest ale mokry, słonka brak, za to zrobiłam sobie fajny rodzinny spacer po mojej okolicy, co zaraz przedstawię na obrazkach, aby trochę zimy nie zimy pokazać. Pozdrawiam
Dorotko już niedługo... ale dziś trochę zimy w mojej okolicy. Pozdrawiam
Wandziu szkoda by było wiosną żałować, że kwiatów nie zobaczymy na azalkach, a one tyle koloru wnoszą w wiosenne ogrody, warto okryć, myślę że starsze okazy już bardziej by sobie poradziły ale młodziaki słabo, widzisz w maju zeszłego roku przyszedł mróz moje azalie już były poodkrywane, niektórym tylko zarzuciłam ubranka na tą paskudną noc i te co ich nie miały słabiej kwitły, ale to była anomalia pogodowa i rośliny już miały kwitnąć więc dlatego tak drastycznie to odczuły. Śnieżnik jest fantastyczny, wiosną mam na niego widok z kuchennego okna Pozdrawiam
Joasiu cóż pozostało tylko powspominać rok poprzedni, aby jakoś do wiosny przetrwać, wtedy już czasu mniej i nie wszystkie zdjęcia się wstawia na bieżąco. Dziękuję za życzenia, pozdrawiam cieplutko
Dziś zrobiliśmy sobie rodzinny spacer na Przełęcz Marszałka Rydza -Śmigłego, bardzo lubimy iść drogą która wiedzie na górę Łopień, niestety śnieg był mokry a gdzieniegdzie już błoto ale i tak było bardzo przyjemnie a oto widoki które uchwyciłam po drodze;
Widok na Górę- Mogielica
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Krysiu zimowo, nie zimowo, ale krajobrazy piękne Wiosenne kwiatki też są cudne i pięknie wkomponowane
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina