Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu, w szklarni cz.6
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.6
Na razie na dotychczasowych zdjęciach z pielęgnacji od nasiona do pierwszych owoców to ja nic zachwycającego nie pokazałem. Może w kolejnej części znajdzie się coś dla oka.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chcę kupić nasiona San Marzano i znalazłam San Marzano 2 i San Marzano 3. Ktoś wie czym one się różnią?
Pozdrawiam. Sławka
- Anna N
- -Moderator Forum-.
- Od: 30 cze 2011, o 00:49
Na forum jest wielostronicowy wątek poświęcony odmianie San Marzano
Pomidory San Marzano
A tu wypowiedź pomidorowej ekspertki Ani Kozuli:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 58#p568458
Pomidory San Marzano
A tu wypowiedź pomidorowej ekspertki Ani Kozuli:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 58#p568458
Pozdrawiam Anna
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Już ja Cię znam a właściwie Twoje pomidorowe uprawy - nie badź taki skromnyFaworyt pisze:Na razie na dotychczasowych zdjęciach z pielęgnacji od nasiona do pierwszych owoców to ja nic zachwycającego nie pokazałem. Może w kolejnej części znajdzie się coś dla oka.
-
- 50p
- Od: 18 lis 2020, o 18:24
-
- 50p
- Od: 18 lis 2020, o 18:24
Pomidory nie mają w sobie,ani grama chemii .Są w 100%naturalne .Zostały odkażone wywarem z rumianku ,a przed sadzeniem korzenie zanurzyłam w miedzianie.Folia wietrzona non-stop .Nawet przy niskich temperaturach .Mam nadzieję,że w tym roku ten system zadziała.
Te podłużne po lewej stronie na 4 zdjęciu to jaka to odmiana?.
Jerzy
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Katarzyna74 , pomidorki udane , najbardziej udana Ogrodniczka .
Zdradż jakie odmiany uprawiałaś szczególnie te , z których byłaś zadowolona .
Zdradż jakie odmiany uprawiałaś szczególnie te , z których byłaś zadowolona .
- Anna N
- -Moderator Forum-.
- Od: 30 cze 2011, o 00:49
Kasiu (Katarzyna74) czy ten pomidor w środku drugiej
fotki to Brad's Heart?
Pytam o tego zakreślonego na czerwono.
Piękne plony!
Ogrodniczka Super!
fotki to Brad's Heart?
Pytam o tego zakreślonego na czerwono.
Piękne plony!
Ogrodniczka Super!
Pozdrawiam Anna
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Faworyt super wspomnienie z Twojego podfoliowego szału pomidorowego Plony też spor. Ten rok może będzie spokojniejszy, łaskawszy (pogodowo ;) przede wszystkim.
Zdradziłbyś nazwy swoich pomidorowych faworytów? Poczytam o nich chociaż.
Zdradziłbyś nazwy swoich pomidorowych faworytów? Poczytam o nich chociaż.
- Faworyt
Aga wpierw dokończę całościową relację z sezonu a później przejdę do poszczególnych odmian,tych zachęcających do uprawy w kilku wątkach pomidorowych .
A czemu tylko masz poczytać? Jak się mnie na ten przykład coś podoba to stanę na głowie żeby to spróbować.
A czemu tylko masz poczytać? Jak się mnie na ten przykład coś podoba to stanę na głowie żeby to spróbować.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Tylko poczytam, bo - po pierwsze - już zamówiłam i jonatanka właśnie wysłała nasionkowe skarby do mnie, no a po drugie.. miejsca w tunelu już brak. Pewniaki plus zachciewajki przechodzą już możliwości ;P
Ale na następny sezon.. czemu nie? Dlatego zapytałam Faworyta o faworyty ;)
Ale na następny sezon.. czemu nie? Dlatego zapytałam Faworyta o faworyty ;)
- Faworyt
Sierpień - schyłek lata i niepowtarzalny zapach w tunelu dojrzałych owoców.
Megagron,stały element wśród odmian gdy upały zelżały zaczął bardziej spieszyć się z wiązaniem owoców,pomimo że wszystkie rośliny rosną zawsze przy wejściu też czasami potrafi być kapryśny jak mu coś nie spasuje.
W jesiennym tunelu trwała cały czas rozbudowa krzaków.
Samosiejka,nie wiadomo skąd się wzięła?Zwróciłem na nią uwagę jak już miała owoce a pędy rosnące na żywioł uciekły... za granicę rządka.
Docelowo miała czerwone owoce a takiej nigdy w tym tunelu nie sadziłem - dziwne-dziwy.
W jesiennym tunelu dorastanie owoców na wyższych gronach w pełni na miarę możliwości.
Zbiorowisko - sakiewkowa mieszanka.
Wcześniejsza ZZ w jesiennym tunelu trochę przystopowała rośliny,ale pierwsze grona zawiązały się dobrze.Najplenniejsza tradycyjnie praktycznie jak co roku Rosamunda.
K68 musi co roku być.W tym owoce średniej wielkości w większości.
Monterosa,ta odmiana też musi być u mnie co roku.W tym bardzo oberwała po ataku ZZ,ale i tak mając na roślinach 30% może liści dała radę wyżywić później owoce.
Paprykowa odmiana Charlie Chaplin - nowość w sezonie,odmiana głównie do faszerowania zgodziła się posłużyć do krzyżówki.
Kolejna nowość,odmiana bef Cherven Gradinski o bardzo dużych 400-500gram i średnich owocach 200-250 gram.Jak na tak sporych rozmiarów owoce rośliny zawiązały ok.12 owoców o dobrym zrównoważonym smaku.Krzaki bardzo mocne!! wysokie.
Megagron,stały element wśród odmian gdy upały zelżały zaczął bardziej spieszyć się z wiązaniem owoców,pomimo że wszystkie rośliny rosną zawsze przy wejściu też czasami potrafi być kapryśny jak mu coś nie spasuje.
W jesiennym tunelu trwała cały czas rozbudowa krzaków.
Samosiejka,nie wiadomo skąd się wzięła?Zwróciłem na nią uwagę jak już miała owoce a pędy rosnące na żywioł uciekły... za granicę rządka.
Docelowo miała czerwone owoce a takiej nigdy w tym tunelu nie sadziłem - dziwne-dziwy.
W jesiennym tunelu dorastanie owoców na wyższych gronach w pełni na miarę możliwości.
Zbiorowisko - sakiewkowa mieszanka.
Wcześniejsza ZZ w jesiennym tunelu trochę przystopowała rośliny,ale pierwsze grona zawiązały się dobrze.Najplenniejsza tradycyjnie praktycznie jak co roku Rosamunda.
K68 musi co roku być.W tym owoce średniej wielkości w większości.
Monterosa,ta odmiana też musi być u mnie co roku.W tym bardzo oberwała po ataku ZZ,ale i tak mając na roślinach 30% może liści dała radę wyżywić później owoce.
Paprykowa odmiana Charlie Chaplin - nowość w sezonie,odmiana głównie do faszerowania zgodziła się posłużyć do krzyżówki.
Kolejna nowość,odmiana bef Cherven Gradinski o bardzo dużych 400-500gram i średnich owocach 200-250 gram.Jak na tak sporych rozmiarów owoce rośliny zawiązały ok.12 owoców o dobrym zrównoważonym smaku.Krzaki bardzo mocne!! wysokie.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK