Mój świat - moje kolekcje roślin w 2021r.
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój świat - moje kolekcje roślin w 2021r.
Witam serdecznie w moim nowym wątku wszystkich odwiedzających .
Udało mi się zdobyć w ubiegłym roku sporo nowych roślin i teraz czekam niecierpliwie na kwitnienie. Na razie pogoda szaro-bura, wilgoć, trochę śniegu z deszczem, nieciekawie .
Na początek ciemiernik, który kwitnie już półtora miesiąca
Helleborus x hybr
Helleborus x ballardiae CAMELOT
za oknem gołębie odpoczywają po obiedzie
To mnie bardzo cieszy - Pulsatilla fl. pl.
Allium brevicaule coś sie pomyliło i chce zakwitnąć
Arum z natury
Ranunculus calandrinoides
Asyneuma limonifolium
Arum w odmianach ( czekają na posadzenie do gruntu )
Zdjęcia z dzisiaj przed śniegiem
Ranunculus ficaria nn
Udało mi się zdobyć w ubiegłym roku sporo nowych roślin i teraz czekam niecierpliwie na kwitnienie. Na razie pogoda szaro-bura, wilgoć, trochę śniegu z deszczem, nieciekawie .
Na początek ciemiernik, który kwitnie już półtora miesiąca
Helleborus x hybr
za oknem gołębie odpoczywają po obiedzie
To mnie bardzo cieszy - Pulsatilla fl. pl.
Allium brevicaule coś sie pomyliło i chce zakwitnąć
Arum z natury
Ranunculus calandrinoides
Asyneuma limonifolium
Arum w odmianach ( czekają na posadzenie do gruntu )
Zdjęcia z dzisiaj przed śniegiem
Ranunculus ficaria nn
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Re: Mój świat - moje kolekcje roślin w 2021r.
Danusiu wpisuję się do Twojego nowego wątku, a ciemierniki masz piękne Moje dopiero zaczynają wypuszczać pąki Pozdrawiam cieplutko i wszystkiego dobrego w Nowym Roku :167
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
Witaj Danusiu w 2021roku . Bardzo stęskniłam się za Tobą i roślinkami, które uwielbiam podglądać.
U Ciebie, jak co roku wszystko startuje wcześniej . Ciemierniki zaczynają kwitnąć, a u mnie nawet pączków nie widać
U Ciebie, jak co roku wszystko startuje wcześniej . Ciemierniki zaczynają kwitnąć, a u mnie nawet pączków nie widać
Pozdrawiam,Elka
- ktoś
Halinko ciemierników już nie mogę się doczekać. Mam kilka żółtych z nakrapianym srodkiem, które mi w ubiegłym roku nie kwitły . Za to w tym zapowiadają się z pąkami "na bogato"
Elu jest mi niezmiernie miło . Dwa lata temu ciemierniki niger już miały otwarte kwiaty, a teraz paki dopiero przy ziemi.
Dorotko jak miło .
Helleborus niger
Helleborus x hybr. 19r -2
Helleborus niger
Oby tylko nie przemarzł - Helleborus x hybr żółty z bordowo- czarnym środkiem
Helleborus hybr. mój najpiękniejszy
Elu jest mi niezmiernie miło . Dwa lata temu ciemierniki niger już miały otwarte kwiaty, a teraz paki dopiero przy ziemi.
Dorotko jak miło .
Helleborus niger
Helleborus x hybr. 19r -2
Helleborus niger
Oby tylko nie przemarzł - Helleborus x hybr żółty z bordowo- czarnym środkiem
Helleborus hybr. mój najpiękniejszy
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Danusiu. Ja też jestem i podziwiam przepiękne ciemierniki.
Dużo zdrowia i bogatych kwitnień w 2021 roku
Dużo zdrowia i bogatych kwitnień w 2021 roku
- ktoś
Lideczko witam serdecznie i odwzajemniam życzenia Ciemierniki dopiero startują, ale mam nadzieję, że mnie niejeden zaskoczy.
Kilka zdjęć sprzed chwili. Mamy +2 . Rok temu o tej porze miłek amurski miał już piękny miedziany pąk.
Arum pod śniegiem
Przylaszczki na zimowisku
Cyklameny pod magnolią mają sie doskonale. Zdobyłam kilka o ciekawych wzorach na listkach .
Cyclamen PEWTER GROUP
a i dzieci niemało
Kilka zdjęć sprzed chwili. Mamy +2 . Rok temu o tej porze miłek amurski miał już piękny miedziany pąk.
Arum pod śniegiem
Przylaszczki na zimowisku
Cyklameny pod magnolią mają sie doskonale. Zdobyłam kilka o ciekawych wzorach na listkach .
Cyclamen PEWTER GROUP
a i dzieci niemało
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witaj Danusiu w Nowym Roku i w nowym wątku
U mnie wciąż jeszcze jesień, a u Ciebie przedwiośnie Niby wiem, ale co roku mnie to mile zaskakuje
Też jestem mocno ciekawa Twoich ciemierników. Od lat masz cudne, a mówisz że oczekujesz jeszcze piękniejszych Piękna kolekcja cyklamenów Mają tak śliczne liście, że nawet bez kwiatów wyglądają super. Zrobiłam kiedyś do nich jedno podejście. Niestety szybko mi wypadły. Teraz klimat znacznie łagodniejszy...może spróbować jeszcze raz
U mnie wciąż jeszcze jesień, a u Ciebie przedwiośnie Niby wiem, ale co roku mnie to mile zaskakuje
Też jestem mocno ciekawa Twoich ciemierników. Od lat masz cudne, a mówisz że oczekujesz jeszcze piękniejszych Piękna kolekcja cyklamenów Mają tak śliczne liście, że nawet bez kwiatów wyglądają super. Zrobiłam kiedyś do nich jedno podejście. Niestety szybko mi wypadły. Teraz klimat znacznie łagodniejszy...może spróbować jeszcze raz
- ktoś
Witaj Iza . U mnie jeszcze nie przedwiośnie , tak bardziej zimowo. Sama jestem ciekawa ciemierników, bo te , które kupiłam w 2019 roku , w ubiegłym nie zakwitły . Chyba odchorowały sadzenie do gruntu. Za to teraz zapowiadają się nieźle. Siewki cyklamenów powtykam wiosną do doniczek i będe mogła kilka osób obdarować .
To zdjęcia wczorajsze. Swoim zwyczajem , nie wstawiam zdjęć archiwalnych . Może być poślizg kilkudniowy , ale to zawsze fotki aktualne.
Mój najpiękniejszy - Helleborus x hybr 19r-17
Primula samosiejka
To zdjęcia wczorajsze. Swoim zwyczajem , nie wstawiam zdjęć archiwalnych . Może być poślizg kilkudniowy , ale to zawsze fotki aktualne.
Mój najpiękniejszy - Helleborus x hybr 19r-17
Primula samosiejka
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
sama jestem ciekawa Twoich nowych ciemierników ,jak znam życie -same rarytasy , fajnie ,że wstawiasz aktualne zdjęcia ,ja niestety na działce nie bywam zimą więc zostają odgrzewane kotlety ,bez nich wątek umarłby śmiercią naturalną ,miłego weekendu
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu ależ Ty masz tych roślin. Mam wrażenie że Twój ogród ma hektary. Jak Ty to wszystko mieścisz.
Sporo kwitnie. Ciekawa jestem co z nowości zdobyłaś.
Sporo kwitnie. Ciekawa jestem co z nowości zdobyłaś.
- ktoś
Dorotko jestem na działce codziennie . Karmię koty i palę w piecu, bo mam rośliny nie zimujące w gruncie . W dodatku mam niedaleko , 3 ulice niżej . Ciemierniki niekoniecznie mogą się innym podobać - ja lubię rośliny o pojedynczych kwiatach.
Kasiu pola nie mam wiele, roślin sporo i dlatego u mnie są małe kępeczki, albo i nawet pojedyncze badylki , bo wszystko musi się zmieścić .
Dzisiaj już plewiłam , więc prawdopodobnie niedługo wiosna (tak zawsze twierdzi moja koleżanka ) Ziemia miękka i fajnie szczawik wyłaził cały, z korzeniem .
Helleborus x hybr cytrynowy samosiejka
Primula samosiejka
Puarelia sericea
Helleborus x hybr ciekawie sie zapowiada, z wierzchu białawy, a w środku czerwony
Hedera - bluszcze , ostatni zakup u śp. Ewy Witkowskiej
Zeszłam na ziemię , sprawdziłam prognozę , za kilka dni ma być u nas -10 . Czeka mnie okrywanie pola miłków i ciemierników z pąkami .
Kasiu pola nie mam wiele, roślin sporo i dlatego u mnie są małe kępeczki, albo i nawet pojedyncze badylki , bo wszystko musi się zmieścić .
Dzisiaj już plewiłam , więc prawdopodobnie niedługo wiosna (tak zawsze twierdzi moja koleżanka ) Ziemia miękka i fajnie szczawik wyłaził cały, z korzeniem .
Helleborus x hybr cytrynowy samosiejka
Primula samosiejka
Puarelia sericea
Helleborus x hybr ciekawie sie zapowiada, z wierzchu białawy, a w środku czerwony
Hedera - bluszcze , ostatni zakup u śp. Ewy Witkowskiej
Zeszłam na ziemię , sprawdziłam prognozę , za kilka dni ma być u nas -10 . Czeka mnie okrywanie pola miłków i ciemierników z pąkami .
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Danusiu witam w nowym roku i w nowym wątku
Rozpoczęłaś go, bogactwem gatunków i odmian, które już na starcie
przyprawiają oglądających o przyspieszone bicie serca.
Ciemierniki, obrazki włoskie i wiele,wiele innych
Rozpoczęłaś go, bogactwem gatunków i odmian, które już na starcie
przyprawiają oglądających o przyspieszone bicie serca.
Ciemierniki, obrazki włoskie i wiele,wiele innych