Mój zielony świat
- Sukulencik36
- 200p
- Od: 3 gru 2019, o 19:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój zielony świat
Hej wszystkim.. Rośliny kocham od dawna ,będąc już na swoim w końcu mogę poddać sie ich urokowi dają mi ukojenie po ciężkim dniu. Po części mój salon, tam jest najwięcej roślin ;)
- Sukulencik36
- 200p
Re: Mój zielony świat
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie do zdjęć trzeba z lupą ale i tak dostrzegłam fajne roślinki. Kolekcja aloesow bardzo przyjemna. A salon bomba,taka domowa dżungla, tylko oczka z pluskającą woda brakuje;)
A czy nie masz problemów z kwiatkami na szafie? W stosunku do okna są mniej więcej jak moja szafa ale mnie nigdy na niej kwiaty nie wychodzą. Bez przerwy coś im się dzieje.
A czy nie masz problemów z kwiatkami na szafie? W stosunku do okna są mniej więcej jak moja szafa ale mnie nigdy na niej kwiaty nie wychodzą. Bez przerwy coś im się dzieje.
- Sukulencik36
- 200p
Dziękuję za miłe słowa na szafie hoja rośnie super. A philodendrony i scindapsusy kupiłam w grudniu i się adaptują ;)
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ooo teraz zdjecia są eleganckie
Jakie ładne. Jest sie czym zachwycac .
Jakie ładne. Jest sie czym zachwycac .
- Sukulencik36
- 200p
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna kolekcja aloesów i sansewierii.
Jak przelałam swoje sansewierie też próbowałam ukorzenić i żadne nie były takie jak liść. Nie wiedziałam wtedy że trzeba zanurzyć w ziemi tylko część zółtą wtedy ponoć sansa jest jak lisć.
Jak przelałam swoje sansewierie też próbowałam ukorzenić i żadne nie były takie jak liść. Nie wiedziałam wtedy że trzeba zanurzyć w ziemi tylko część zółtą wtedy ponoć sansa jest jak lisć.
- Sukulencik36
- 200p
Dziękuję pięknie za miłe słowa sansevierii mam więcej co do aloesów.. Przez moje niedopatrzenie zgnił mi aloes pstry/tygrysi ech.. Dobrze że jego młode zachowałam
Oczywiście parę z nich potrzebuje przesadzenia do odpowiedniego podłoża, ale zawsze zapomnę kupić keramzyt.
Oczywiście parę z nich potrzebuje przesadzenia do odpowiedniego podłoża, ale zawsze zapomnę kupić keramzyt.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Ekstra kolekcja, widać że dobrze im u Ciebie.
- Sukulencik36
- 200p
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
Witaj
Jeśli coś miałbym doradzić, to niezbyt dobrze zrobiłaś. Takie zbyt duże zagęszczenie w doniczce może spowodować zbyt dużą konkurencję o składniki odżywcze, co może się skończyć tym, że jedne egzemplarze te słabsze będą gorzej rosły, niż te silniejsze.
W jednej doniczce powinny rosnąć maksymalnie jakieś trzy sztuki.
Pozdrawiam.
Jeśli coś miałbym doradzić, to niezbyt dobrze zrobiłaś. Takie zbyt duże zagęszczenie w doniczce może spowodować zbyt dużą konkurencję o składniki odżywcze, co może się skończyć tym, że jedne egzemplarze te słabsze będą gorzej rosły, niż te silniejsze.
W jednej doniczce powinny rosnąć maksymalnie jakieś trzy sztuki.
Pozdrawiam.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
Hej
Tak jak patrzyłam gdzieś na inne areki były gęste kilkanaście sztuk w doniczce i dużo ich tam było pamietam jak gdzieś pisałeś że słabsze odpadają. Kojarzę to.Może jakieś zostaną jednak. Ryzyk fizyk, zobaczymy, może akurat oczywiście nie chce być mądrzejsza ,wiem że masz rację dzięki Tobie uratowałam sporo roślin
Tak jak patrzyłam gdzieś na inne areki były gęste kilkanaście sztuk w doniczce i dużo ich tam było pamietam jak gdzieś pisałeś że słabsze odpadają. Kojarzę to.Może jakieś zostaną jednak. Ryzyk fizyk, zobaczymy, może akurat oczywiście nie chce być mądrzejsza ,wiem że masz rację dzięki Tobie uratowałam sporo roślin
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
Tak się sprzedaje Areki, bo są zbyt gęsto siane, żeby efektownie bujnie wyglądały. Ale z czasem wszystko wychodzi i słabsze pnie obumierają. U Ciebie jednak aż tak to gęsto nie wygląda, więc może coś z tego wyjdzie.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta