Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

Krysiu, jaką piękną miałaś już zimę ;:oj Widoki i trasy do spacerów piękne! A wspomnienia wiosennych kwiatów w słońcu cudne, już chciałoby się takich widoków w ogrodach ;:65 Wrześniowe róże też zachwycają, aż mi żal, że u mnie ich tak mało :(
Siewki przylaszczki na pewno pokażą się wiosną, a nawet teraz powinny być widoczne, bo nie tracą listków zimą, najwyżej im zbrązowieją.
W nowym roku życzę Ci mnóstwa radości ogrodowych, a przede wszystkim dużo, dużo zdrowia, niech już ten wirus Cię nie męczy. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka piękna droga i widoki.Żeby zobaczyć taką drogę musiałabym jechać parę kilometrów.
Zdjęcia wspominkowe fajne.Mam nadzieję doczekamy się wiosny w zdrowiu.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu okolica w której mieszkasz ma sporo uroku.
Wiosna to najpiękniejsza pora roku, takich kolorów na rabatkach już bardzo nam się chce, kolorowe zdjęcia pokazują jak ładnie o tej porze jest a Twoich rabatkach.
Krysiu azalii nie okryłam po raz pierwszy, japonek nie mam ( tak naprawdę miałam 2 szt, ale pomimo okrywania nie dały rady).
Różę Eden Rose posadziłam jesienią, dostała spory kopczyk, nie wiedziałam że ona taka delikatna.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu w pięknym miejscu mieszkasz, uwielbiam pofałdowany czy górzysty teren! Przy tym twój piękny kolorowy ogród, a w jeszcze skąpany w słoneczku działa bardzo energetycznie w ten trochę szary dzień zimowy. Przylaszczki na pewno przetrwają, bo w naszych lasach rosną i sieją się bez pomocy człowieka i nawet mój syn zauważył że mam takie same kwiatki jak w naszym lesie. Śliczne krokusy! ja musiałam odnowić, bo pozdziemny świat zrobił sobie w nich ucztę ;:oj
Oby szybko nastały te piękne słoneczne i kolorowe dni czego z serca Ci życzę ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale malownicze tam wokół Ciebie tereny! Już nawet spacer wirtualny pozwala odetchnąc świeżym powietrzem, a co dopiero mówić o rzeczywistej wędrówce. ;:173
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Krysiu całkiem niedawno przejeżdżałem tuż obok Ciebie, macie cudne tereny, górzyste, malownicze .
Ale masz dorodne ciemierniki, czy stare liście im usuwasz ?
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witajcie Kochani :wit

Niech pismo obrazkowe opowie jaką piękną zimę mam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na Wasze posty odpowiem po obiadku :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aż takiej zimy, to ja zupełnie nie pamiętam ;:oj Pięknie to wygląda, chociaż zdecydowanie wolę takie widoki https://images89.fotosik.pl/461/3a41df65921b6238.jpg Ta rabatka jest przecudna ;:oj Epimedia w takiej ilości, to po prostu bajka. Mam na razie jedynie trzy, ale ona chyba dość szybko się rozrastają, to może i u mnie będą kiedyś takie widoki. Czy na tej rabacie jest słońce cały czas? Mam je posadzone w cienistych miejscach, ale tych mam bardzo mało. Na słonecznych może jeszcze coś bym znalazła, mogłabym je przesadzić. Te Twoje kamienie za każdym razem wprawiają mnie w zachwytObrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Krysiu ależ masz dużo śniegu!
Dużo więcej niż u mnie.
No pięknie, biało zimowo. Tak jak powinno być o tej porze roku ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko zrobiło się bardzo zimowo, mrozik tez nie odpuszcza -10 w nocy -6 w dzień, sypie i sypie tylko łopaty w ruch, ale za to roślinki okryte śniegiem :D więc bezpieczne. Piękne widoki, trochę gorsza i niebezpieczna jazda samochodem, bo ślisko na drogach, ale daję radę. Pozdrawiam ;:196

Dzisiaj maj 2020 na obrazkach;

Rododendron Cheer

Obrazek

Martusiu cieszę się, że się odezwałaś ;:196 Na razie puchowa kołdra dość gruba leży w moim ogrodzie i nie widzę siewek przylaszczki, ale skoro Ty doświadczona ogrodniczka mówisz że tak jest to pewnie wiosną je zobaczę, chyba że skopie ziemię motyką, bo czasem tak mam zapomnę ze coś tam było i przy plewieniu za bardzo pousuwam wszystko co wychodzi, muszę być bardziej ostrożniejsza i poczekać jak będą większe sieweczki, nie plewić za wcześnie ;:223 Róże we wrześniu mnie zawsze zachwycają :D są takie nasycone kolorem, coś pięknego. Dziękuję Ci za życzenia zdrowia, które teraz są bardzo ważne, i Tobie dużo zdrówka, pozdrawiam ;:196

Obrazek

Danusiu jak patrzę na prognozy pogody to na razie zimowo i dobrze, niech się wyszaleje teraz a nie w maju ;:218 jak w tamtym roku. Ja mieszkam w pięknym miejscu, choć nie raz nie dojadę do domu bo drogę mi zasypie to nie narzekam lubię gdy biały puch okrywa świat, każda pora roku ma swoje uroki, ale wiosna...najpiękniejsza, więc i ja mam nadzieję że w zdrowiu doczekamy wiosny. Pozdrawiam serdecznie ;:196

Kalina Eskimo jestem ciekawa jak przeżyje zimę i czy zakwitnie, dostała okrycie z agro
Obrazek

Dorotko okolica jest piękna, dlatego dałam się namówić mężowi na wyprowadzkę tu, choć rodzina moja cała z drugiej strony Krakowa, ale co teraz znaczy odległość siadasz do auta i jedziesz jak chcesz odwiedzić :) Edenka jest wrażliwa i zwykle u mnie dostaje ubranko z agro, tak wyczytałam gdy i ja zapragnęłam ją mieć, uroda jej jest warta o trochę zabiegów aby zakwitła. Myślę że jeśli dałaś jej spory kopczyk to wystarcz, moja posadzona przy domu od południowej strony ma tam dobre warunki, mam ją od 2017, a u mnie wiesz róże nie mają łatwo, zobaczymy co będzie po zimie, najgorsze są wiatry lodowate które lubią tu wiać. Azalie Japońskie lubią wilgoć może dlatego u Ciebie nie przeżyły, wiem że twoja ziemia nie trzyma wilgoci. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Marysiu i ja uwielbiam takie tereny, o każdej porze roku zachwycają, moja miejscowość położona jest między czterema górami i ja mam to szczęście że widzę je wszystkie z mojej działki, teraz pięknie wszystko zasypał bielutki puszek jest uroczo ;:167 O przylaszczki już sie nie martwię tylko obym ich nie wyplewiła ;:131 wiosną. Miałam plany dosadzić więcej Krokusików, jesienią ale wirus mnie dopadł i plany legły w gruzach ;:174 no nic może się uda na przyszłą dosadzić cebulowych. Na wiosnę wszyscy od stycznie czekamy z utęsknieniem, pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Wandziu tak jest tu pięknie i ja bardzo doceniam urodę mojej miejscowości, lubię spacery do lasu, który mam niedaleko domu i wędrówki na szczyty gór położonych w mojej okolicy, latem jest to bardzo fajna odskocznia od dnia codziennego, gdy w niedzielne popołudnie zajadasz kiełbaskę upieczoną na szczycie :D Turystów tu ostatnimi czasami pandemii bardzo dużo przyjeżdża na takie spacery. Pozdrawiam serdecznie ;:196

Epimedium Lilafee
Obrazek

Sebastianie ciekawa jestem gdzie byłeś, jaka miejscowość tu w okolicy zwiedzałeś, może latem kiedyś zawitasz to mnie odwiedzisz
Ciemiernika mam tylko jednego,[właśnie zamówiłam kolejne aby się trochę wzbogacić w ich kolekcję :D ] tylko już go porozsadzałam i dość ładnie się rozrosnął, obcinam stare liście wiosną, gdy już kwiaty widać. Pozdrawiam serdecznie ;:196

Exotic Emperor
Obrazek

Iwonko ta rabata z epimedium jest na wschodniej stronie domu, mam je od Marty Koziorożec, już nawet rozsadzałam i wydałam nowym zielonozakręconym, niedawno dosadziłam też trzy nowe ze szkółki, Domino mnie zachwyca, jest pełne uroku , choć to zwykłe od Martusi widoczne z daleka i pięknie się prezentuje na rabacie. One bardziej preferują miejsca cieniste. Kamienie są super, ale ślimaki lubią się w nich chować ;:224
Na wiosnę wszyscy czekamy z utęsknieniem. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu anabuko dla Ciebie osobny post bo brakło mi uśmieszków :) Zima jest u mnie bajeczna ;:167 lubię jak jest tak bielutko, tak jak piszesz niech będzie bo to jej czas, a tymczasem maj na obrazkach. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam odwiedzających i życzę miłego tygodnia :wit :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Krysiu zimowe widoki śliczne. Nie dziwię się, że uciekłaś z Krakowa w te rejony. Ja bez żalu opuszczałam Kraków, nawet teraz jak mam jechać to dla mnie jest to kara. Nie ma jak wieś.
Też zachwycam się epimedium, już miałam zapytać jakie ma stanowisko, ale Iwonka mnie uprzedziła. Moje epimedium rosło przez kilka lat na słonecznej rabatce, po suszy 2019 roku bardzo zmarniało. Wykopałam i przeniosłam na cienistą rabatkę, podlewałam, zobaczę jak sobie da radę w tym sezonie.
Śliczne są wspomnienia wiosennych kwitnień, piękne zdjęcia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Och Krysiu :wit jak u ciebie pięknie,kolorowo,
wiosenne,pachnącoo wręcz ;:173
Te małe floksiki śliczne. I ja je lubię ;:167
Śliczne narcyzki.
U mnie ich sporo powypadały. Ale czemu to nie wiem. :roll:
Serduszka śliczna. Ciekawa jestem jak moja
w minionym sezonie posadzonai jak ona przezimuje :?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”