Zieloni przyjaciele Kati

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,no...fajniusie!
Horrida zaczyna się już "skręcać". :lol:
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow :shock: piękne ! Najbardziej wpadł mi w oko ten paseczkowany kakusik ! Miodzio 8)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Fajnie, że obejrzałyście moje sukulenty. Wiem, że nie dla wszystkich na tym forum, są one pięknę.
Przyznam szczerze, że ja nimi coraz bardziej się zachwycam.
Oczywiście z doniczkowych nigdy w życiu nie zrezygnuję. To mogę Wam obiecać :D
No,no...fajniusie!
Horrida zaczyna się już "skręcać".
Tak ,Basiu :D , jednak, ja skręcałam sie dziś lepiej od niej - z bólu. Niosłam sobie te wszystkie nowe kaktusiki na tacy, bo szukałam dla nich odpowiedniego miejsca (z dala od zagrożonych wełnowcem kakti)i nagle Horrida się zachwiała i zaczęła spadać w dół. Nieweiele myśląc wyciągnęłam rękę ,by uchronić ją przed upadkiem i trzy grubaśne ciernie utkwiły mi w palcach, a horrida i tak na podłodze wylądowała :evil:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

no ale refleks za to masz niezły :lol: a kaktusiaki ...boskie ,najfajniejszy "zeberek" w paseczki :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, wolałabym już tego refleksu nie mieć. Teraz to nic w rękę nie mogę wziąć. :evil:

A teraz kilka fotek
Kolejny hiacynt, wetknięty od niechcenia w doniczkę razem z benkiem zakwitł Obrazek

Fikusik Pumila z jesiennej przeceny za 2 zyle trzyma się dzielnie i nawet wypuszcza malutkie listeczki.Zielona łodyżka(odmieniec :roll: ) pnie się po benku
Obrazek Obrazek

a na koniec Syngonium, które jeszcze jesienią było prowadzone w zwisie ale zafundowałam mu palik i prowadzę je po pniu. Może jak przyjdzie słoneczko, troszkę lepiej się zagęści i nie będzie takie łyse. Wydaje mi się, że są tu dwie odmiany Syngonium. Jak sądzicie? :?:
Obrazek
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chyba są dwie odmiany... A obie przecudne :D
Fajny jest ten fikusikowy "odmieniec" - takie niespodzianki urozmaicają kolekcję :D
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ale nazbierałaś tych kłujaków. Hiacynt ma sliczny kolorek. Ja zamierzam zaopatrzyć się w jakiegoś w czwartek (biedronka :lol: ). Pozostałe roślinki równie pięknie rosnął :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

Monika ty ino pędz a szybko do biedronki ,bo są hiacynty(nie kupiłam i nie wiem dlaczego? chyba głupia jakaś jestem albo niedorozwinięta :lol: ) i azalki ,wystawili dzisiaj :!:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Saraaa

Post »

Kawałek wiosny masz w domu... cudownie :D
A ta soczysta zieleń sygonium równiez piękna :P
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Kasiu sukulenty i kaktusy śliczne! Pumilka miodzio :) Piękny ma kolor hiacynt.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Ładne wszystkie kaktusiki . :D Ja jednak będę je podziwiać u Ciebie . U mnie żadnych kłujaków .
A propos solarium - to takie niezdrowe :? Lepiej poczekać na słoneczko . U nas już roztopy na całego , więc pewnie niedługo wiosna :D .
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje roślinki są dumne z tych pozytywnych komentarzy od Was, które im przeczytałam :D i ślicznie Wam dziękują. Oczywiście ich pani także :D
Jeśli chodzi o syngonium, to w domu miałam tylko takie z przewagą białego. Nie pamiętam, ale odmiany chyba white butterfly(Karinko Ty znasz tą nazwę więc jeśli coś pomieszałam, to mnie popraw).Potem od jednej z forumek dostałam taką z przewagą zielonego. Nieświadoma tego, że są to różne odmiany wsadziłam do jednej doniczki. Dopiero niedawno uświadomiłam sobie o ich odmienności. Syngonium było u mnie zawsze bardzo mizerne, bo wisiało z dala od okna jednak dzięki info z naszego forum, zorientowałam się, gdzie popełniam błąd. Przestawiłam je na okno i wiecie, że nabrało życia :shock: :)
Ładne wszystkie kaktusiki . Ja jednak będę je podziwiać u Ciebie . U mnie żadnych kłujaków .
Ktosiu, ja też tak mówiłam, że u mnie żadnych kakti nie będzie dopóki siostra z jakiejś tam okazii nie kupiła mi pierwszego kaktusika. Potem był następny, a teraz :roll: :wink: . To jest jak narkotyk. Masz rację nie kupuj sobie ani jednego, bo jak już kupisz to przepadniesz z kretesem jak ja :lol: :lol: Do mnie zaglądaj kiedy chcesz, serdecznie zapraszam :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

bayaga pisze:Monika ty ino pędz a szybko do biedronki ,bo są hiacynty(nie kupiłam i nie wiem dlaczego? chyba głupia jakaś jestem albo niedorozwinięta :lol: ) i azalki ,wystawili dzisiaj :!:
Aguś byłam, bo chciałam kupić i azalki i hiacynty. niestety u mnie nie było :( Nie wiem czemu - może było mało i pracownicy wykupili :roll: Hiacynty mają być jeszcze w czwartek, więc mam nadzieję, że może się uda kupić.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”